viata&moartea
Scris 27 September 2007 - 08:43 PM
O intrebare la care raspuns nu stiu daca-l voi afla.Poate da poate nu,depinde de ce e dincolo ...de viata.Voi ce credeti.
Scris 27 September 2007 - 09:34 PM
Scris 27 September 2007 - 09:53 PM
scka 07, la Sep 27 2007, 11:43 AM, a spus:
O intrebare la care raspuns nu stiu daca-l voi afla.Poate da poate nu,depinde de ce e dincolo ...de viata.Voi ce credeti.
Cred ca viata e ca un fel de scoala. Iti inveti sau nu lectiile si dupa aia mori (corpul moare ca spiritul se intoarce acasa). Dupa aia revii in alt corp si continui sa-ti inveti lectiile si iar mori (corpul). Si tot asa pana nu mai ai ce sa inveti. Si atunci nu mai revii pe pamant, adica intr-un corp fizic. Ramai acasa. Ai inteles ceva?
E prea profund subiectul ca sa fie dezbatut pe forumul asta.
Scris 27 September 2007 - 09:54 PM
Daca moartea nu este un eveniment de luat in seama, viata in schimb este si atunci revine probleme initala: este sau nu o diferenta semificativa dintre timpul de dinainte de nastere si cel de dupa moarte? In amblele situatii fiinta a carei moarte o discutam nu exista, deci cei doi timpi ar fi echivalenti: timpi in care el nu exista. Vedem acum, dupa ce am definit mai clar notiunea de timp, ca raspunsul este categoric nu, pentru ca primul timp, privit ca istorie, depozit al evenimentelor anterioare nu contine viata individului, dar cel de dupa moarte lui il contine. Istoria s-a imbogatit cu cu inca un fapt.
Si poate ca tocmai constientizarea ideii ca viata noastra devine istorie face ca moartea sa devina importanta pentru fiecare dintre noi pentru ca devenim responsabili de urma care am lasat-o in timp ca istorie. Poate ca daca viata ar fi mai dura putin, am reusi sa-i dam urmei noastre prin istorie mai multa consistenta, sau s-o facem sa para cel putin onorabila. De aici si spaima de moarte, ca de judecata de apoi, ca si cum moartea ne-ar lasa dezbracati de ceea ce uneori ne straduim sa imbracam pentru a parea mai frumosi.
Sigur, un fenomen atat de profund poate fi abordat in mai multe moduri, iar concluziile ar fi tot atat de diferite.
Scris 27 September 2007 - 10:01 PM
a browser, la Sep 27 2007, 10:53 PM, a spus:
E prea profund subiectul ca sa fie dezbatut pe forumul asta.
sunt de acord cu tine, browser, pana la un punct, si anume cand nu mai ai ce invata nu te intorci acasa si ramai acolo ci o iei de la capat
Aceasta postare a fost editata de m00nchild: 27 September 2007 - 10:04 PM
Scris 27 September 2007 - 10:04 PM
m00nchild, la Sep 27 2007, 01:01 PM, a spus:
Nu o iei de la capat. Te contopesti cu absolutul
Scris 27 September 2007 - 10:11 PM
Scris 27 September 2007 - 10:19 PM
Pot trece secole pana le va atinge . . . Dar mai bine candva decat niciodata!
In viata de apoi . . . nu stiu ce e aia! O viata avem si o data o traim. Dar sufletul nostru, e nemuritor . . .
Reincarnare . . . Un concept ce nu-l pot defini. Nu cred in asa ceva . . . Dar acum, ma simt ca si cum sunt liber ca un vultur, ca si cum m-am nascut cu aripi, si acum invat sa zbor . . .
Scris 28 September 2007 - 02:26 PM
Wolfy_san, la Sep 27 2007, 11:19 PM, a spus:
m00nchild, la Sep 27 2007, 11:01 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de Ovu': 28 September 2007 - 02:19 PM
Scris 28 September 2007 - 03:12 PM
Cer scuze
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Inspiratia | Ea. | 45 | 4.095 |