receptie imobil
Scris 25 September 2007 - 09:55 PM
am contractat un apartament intr-un bloc nou. in cateva zile se va face receptia. problema este ca exista cateva non conformitati intre proiectul prezentat la semnarea contractului si realizarea finala. sa semnez procesul verbal de receptie in care voi voi insera aceste nonconformitati ca obiectii sau sa nu semnez deloc?
firma de constructii zice ca pot sa semnez, iar nonconformitatile vor fi remediate la o data ce-mi va fi comunicata.
asept raspunsul dvs. va multumesc.
Scris 26 September 2007 - 06:51 AM
Scris 26 September 2007 - 09:25 AM
flori de camp, la Sep 26 2007, 07:51 AM, a spus:
multumesc pentru raspuns. problema e ca unele nonconformitati nu se mai pot remedia, iar eu am de gand sa cer despagubiri. (ex: suprafata utila e mai mica cu 1 m2, iar balustrada terasei care initial era cu din zidarie e acum din profil metalic, care mie personal nu-mi place). in acest sens as vrea sa stiu daca sa semnez procesul verbal sau nu.
Scris 26 September 2007 - 09:38 AM
solicita un exemplar din procesul verbal in alb sa-l studiezi.
pe urma ai grija sa fie completat corespunzator situatiei de fapt.
daca contine tot ceea e trebuie il poti semna
semnatura ta nu atesta faptul ca s-a executat toata lucrarea conform cerintelor, este o semnare cu obiectiuni.
numai bine!
Scris 26 September 2007 - 09:51 AM
cosmik, la Sep 26 2007, 10:25 AM, a spus:
la obiectiuni poti solicita executarea balustradei asa dupa cum era in proiect (banuiesc) din zidarie. in ceea ce priveste suprafata utila ... ma depaseste. nici nu as putea sa-ti spun exact ce departament din cadrul primariei se ocupa de asa ceva. dar faptul ca vrei despagubiri mi se pare normal. si ar trebui sa fie de minim costul/mp al constructiei.
intereseaza-te totusi la primarie undeva despre aceste aspecte.
dar restul cladirii s-a dat in folosinta? s-a facut receptia la termninarea lucrarii in prezenta unui reprezentant al primariei, cum se face conform legii?
Scris 26 September 2007 - 09:53 AM
fulgdenea, la Sep 26 2007, 10:38 AM, a spus:
solicita un exemplar din procesul verbal in alb sa-l studiezi.
pe urma ai grija sa fie completat corespunzator situatiei de fapt.
daca contine tot ceea e trebuie il poti semna
semnatura ta nu atesta faptul ca s-a executat toata lucrarea conform cerintelor, este o semnare cu obiectiuni.
numai bine!
multumesc. am cerut deja o copie in alb a procesului verbal. dar ca de obicei o sa intarzie sa mi-o trimita pe mail.
o zi buna!
Scris 27 September 2007 - 06:21 AM
restul imobilului s-a receptionat? in mod normal la terminarea lucrarilor de construire a unui imobil receptia se face in prezenta unui reprezentant al primariei. din cate imi aduc aminte participa si cineva de la pompieri.
uite ce am gasit :
"Terminarea lucrărilor de construcţie
l Pregătirea, organizarea şi realizarea recepţiei
Două etape deosebit de importante pentru īncheierea lucrărilor de construire sunt recepţia la terminarea lucrărilor şi recepţia finală. Inspectorul general al Inspectoratului Teritorial īn Construcţii Timişoara, dl prof. univ. dr. Cornel Furdui, ne-a informat că, de multe ori, cele două recepţii nu sunt realizate legal şi corespunzător, ceea ce creează multe probleme ulterioare pentru investitori, unele dintre acestea rezolvāndu-se doar pe cale judecătorească. Recepţia la terminarea lucrărilor este pregătită şi organizată de către investitor pe baza unui document scris din partea constructorului, care anunţă data terminării lucrărilor: constructorul are obligaţia să predea investitorului toate īnregistrările care atestă calitatea lucrărilor executate, necesare īntocmirii Cărţii tehnice a construcţiei. Investitorul numeşte o comisie de recepţie din care fac parte: investitorul sau reprezentantul său, reprezentantul autorităţii care a eliberat autorizaţia de construire şi cadre tehnice cu pregătire īn domeniul construcţiilor chemate de investitor. Comisia examinează: respectarea autorizaţiei de construire; executarea lucrărilor conform contractului şi proiectului; referatul prezentat de proiectant cu privire la modul cum a fost executată construcţia; terminarea lucrărilor şi existenţa tuturor documentelor referitoare la aceste lucrări. Comisia va īntocmi un proces-verbal īn care se recomandă admiterea cu sau fără obiecţii a recepţiei, amānarea sau respingerea acesteia. Īn situaţia admiterii recepţiei cu obiecţii, comisia va īntocmi o anexă la procesul-verbal īn care va consemna observaţiile şi lucrările ce urmează să fie remediate īntr-o anumită perioadă de timp. Trebuie să se evite practica unor investitori de a reclama ulterior neexecutarea sau calitatea proastă a unor lucrări, dacă aceste fapte nu au fost consemnate īn procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor sau dacă recepţia nici nu a fost realizată.
OCTAVIAN NICA " e luata de pe net la repezeala. sigur poti gasi informatii suficiente pentru a te lamuri.
si aici vei gasi si procesul verbal : http://www.primariamotru.ro/Probl%20Urbani...onstructii.html
succes.
Aceasta postare a fost editata de flori de camp: 27 September 2007 - 06:31 AM
Scris 27 September 2007 - 08:55 AM
flori de camp, la Sep 27 2007, 07:21 AM, a spus:
Este vorba despre Regulamentul 273 privind receptia lucrarilor publicat in MOf 193/1994 dar acest regulament se refera la receptia constructiilor si lucrarilor complexe care necesita etapele de receptie la terminarea lucrarii si receptia finala: o cladire, o casa, sistem de incalzire centralizat etc.
Fiind vorba despre un apartament intr-un bloc nu cred ca este necesara parcurgerea ambelor etape. Banuiesc ca este vorba despre modernizarea, amenajarea interioara a acelui apartament.
Scris 27 September 2007 - 10:12 AM
fulgdenea, la Sep 27 2007, 09:55 AM, a spus:
initiatorul topicului a spus clar "am contractat un apartament intr-un bloc nou. in cateva zile se va face receptia." si chiar daca receptia constructiei este facuta e bine sa stie ce si cum.
Scris 27 September 2007 - 10:30 AM
receptia pe apartamente se va face cu beneficiarul in prezenta unui jurist si un inginer din partea firmei de constructii.
de receptia intregului imobil intre firma de constructii si primarie nu stiu, dar cred ca se face dupa receptia individuala pe apartamente. lucrarile nu sunt terminate in totalitate, dar cred ca vor sa respecte termenul de predare.
procesul verbal de receptie gasit pe net pe siturile primariilor in special nu cred ca va fi cel ce imi va fi prezentat.
cel de pe net se adreseaza primarului dupa cum am vazut.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
contr.vanzare cu pret derizoriu | annymary | 8 | 3.123 |
|
|
Knut | 33 | 9.594 |
|
Taxe vamale SUA | Ucu_ocmd | 3 | 6.532 |
|