in ce conditii se acorda tutela tatalui?
Scris 24 September 2007 - 02:11 PM
Scris 24 September 2007 - 02:13 PM
ellla, la Sep 24 2007, 03:11 PM, a spus:
Doar sa fie decazuta mama din drepturile parintesti, probabil. Eu nu stiu exact, doar imi dau cu parerea, dar oricum copilul este dat mamei. In cazuri exceptionale este dat tatalui sau familiei acestuia.
Scris 24 September 2007 - 02:24 PM
Scris 24 September 2007 - 03:43 PM
ea este preluata de unul dintre parinti:a)la moartea unuia dintre parinti; b)punerea sub interdictie a unuia;c)decaderea din drepturile parintesti; d)neputinta unuia dintre parinte de a-si manifesta vointa.
cazurile in care se poate dispune decaderea unui parinte din drepturile parintesti sunt prevazute de art 109 Cfam. Autoritatea tutelara poate solicita instantei acest lucru daca unul dintre parinti are o purtare abuziva fata de minor, manifesta abateri, neglijenta in exercitarea drepturilor si indatoririlor parintesti, se constata aplicarea de rele tratamente minorului.
Scris 24 September 2007 - 06:55 PM
Scris 24 September 2007 - 09:09 PM
GigJoe, la Sep 24 2007, 05:13 PM, a spus:
Anca/Maria, la Sep 24 2007, 07:37 PM, a spus:
angeldust..., la Sep 24 2007, 07:55 PM, a spus:
buna intrebare!
revin la mesajul postat anterior cu urmatoarele informatii:
Ambii parintii exercita ocrotirea asupra copiilor in mod firesc, este un drept recunoscut de lege.
In situatia in care nici unul dintre parinti nu poate exercita ocrotirea asupra monorului, Codul familiei prevede o institutie juridica distincta si anume TUTELA.
Dupa cum am mentionat anterior daca unul dintre parinti este decazut din drepturile parintesti, exercitarea drepturilor si indatoririlor asupra minorului revine celuilalt parinte.
In cazul in care ambii parinti fiind morti, necunoscuti, decazuti din drepturile parintesti, pusi sub interdictie, disparuti ori declarati morti, copilul fiind lipsit de ingrijirea ambilor parinti, va fi pus sub tutela. Tutela este instituita de catre instanta judecatoreasca.
Scris 25 September 2007 - 04:51 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
legi romanesti
impozit pe cladiri |
uinita50 | 1 | 1.939 |
|
Modificari la avort
Avortul - inca un topic despre avort |
Kilkoana | 83 | 3.212 |
|
Viza H2B
Cum ? ce fel ? daca ? |
Seliman | 1 | 1.196 |
|
Pariuri sportive fara acordul vecinilor in mod ilegal!
Aparate de aer conditionat montate abuziv! |
Calin-8 | 0 | 1.570 |
|
administratorul are voie sa ma puna la plata fara sa ma intrebe? | andreisamoil | 6 | 4.488 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS