fitzroy, la Sep 23 2007, 02:48 PM, a spus:
E o mega-tema asta

glad u like it!
Nu stiu daca rebelii ajung o veriga din lant. In sensul ca... daca crezi in acel lant, ei erau o veriga si inainte. Atata timp cat nu trebuie sa fii productiv poti sa-ti permiti mult mai multe. Cred ca in timp maturizarea schimba si perceptia fericirii - si o restrange la ceva personal, la familie, la hobby-uri, si mai putin la solutionarea unor probleme universale, de la cele filozofice la cele politice.
Da' intrebarea este...oare chiar maturizarea schimba perceptia oamenilor?eu nu cred ca maturizarea se indreapta obligatoriu in directia asta, dimpotriva consider ca adevarata maturizare a unui consta si in a gandi in plan global.
Deci, de unde vine schimbarea asta?
Conform filozofiilor orientale suntem oricum intre-un "lant", cel al preconditionarilor biologice, de care trebuie practic sa ne eliberam (ma rog, de o buna parte din ele). Deci interpretarea sistemului si lupta impotriva lui sunt complet relative, depind de cultura, individ, experienta, s.a.m.d.
De accord! in functie de societatea[regiuni,familie etc.] in care am fost crescuti fiecare percepem eliberarea intr-un mod diferit, dar la un moment dat toti avem un punct comun[doar daca nu esti psihopat care pune la cale un plan diabolic de distrugere a lumii s.a.m.d.]
Oricum, istoria ne arata ca cei mai multi "revolutionari" erau cel putin... suciti.

Figuri boeme, uneori cu mult sarm, dar nu neaparat intregi la cap. In Anglia erau o gramada de studenti cu tricouri cu Che Guevara, postere cu el, ba mai mult, sustinatori infocati. Grup foarte vizibil, mai ales dupa ce a aparut "Diarios de Motocicleta", care chiar e un film fain. Da' ii mai intrebam la o bere cum e cu dispozitia lui Che de a incepe un razboi atomic, la care ridicau doar din umeri si ziceau "well, yeah, f*ck it"

...deci e devina si superficialitatea

..practic ''revolutionarii'' mai mult idolatrizau sau admirau pe cineva[ex.de mai sus]dar nu luptau cu adevarat.
Eu personal sunt de acord cu Noam Chomsky, care spune ca orice fel de putere - autoritate asupra oamenilor - este ilegitima din principiu. Deci ca sa devina legitima trebuie sa dovedeasca acest lucru, sarcina care revine exclusiv autoritatii (cu alte cuvinte, nu oamenii trebuie sa dovedeasca ilegitimitatea puterii, ci puterea trebuie sa-si dovedeasca legitimitatea, pe care altfel pur si simplu nu o are). Da' avand in vedere ca sunt intr-o minoritate restransa cu parerea asta, si nu se va schimba asta pe durata vietii mele, incerc sa ma simt bine, pe cat pot, si in ciuda sistemului, sau chiar pe seama lui.

Si eu sunt de acord cu tine ci cu Noam Chomsky!
...dar ideea e ca dovedid-usi sau nu legitimitatea,oamenii tot nu sunt de-acord cu ea[numai cate scandale cu pensiile...]Norocul ar fii ca oamenii au dreptul de a alege autoritatea,dar din pacate oamenii nu au habar pe cine sa aleaga si de ce.Majoritatii oamenilor nici nu le mai pasa si asta de ce...nu tot din cauza sistemului?(aici mai mult al mass mediei si neamului de exp.in manipulari)