sau Inregistrare

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre iubire Ce este iubirea? un sentiment, o stare de extaz? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-February 06

Scris 20 September 2007 - 01:26 PM

Majoritatea initiatilor dar si cei ce aspira la initiere, afirma ca iubirea este singura cale spre mantuirea sufletului. Dar, cel putin eu, n-am gasit nicaieri o explicatie a ceea ce este iubirea despre care se vorbeste.
Daca este un sentiment, cum sa-l traduc? Pot sa am fata de omul necunoscut pe langa care trec pe strada, acelasi sentiment de iubire ca si pentru tatal sau sotul meu? Sau pot sa iubesc cu aceiasi intensitate copilul strain care mi-a schilodit pisica si propriul meu copil?
Daca iubirea este o stare de extaz, obtinuta prin anumite tehnici sau indusa de un maestru sipitual, cat de adevarata este aceasta iubire? Care este fundamentul ei?
Sau iubirea poate fi tradusa prin faptele bune pe care le facem: ajutam un batran sa treaca strada, ingrijim un catel orfan, cedam la un privilegiu in favoarea altei persoane ?
Iubirea inseamna sacrificiu? Renuntam la functia pe care o meritam in favoarea colegului care si-o doreste sau renuntam la propria viata pentru a salva alte vieti?

Iisus Hristos a fost cel ce a propovaduit iubirea si iata ce a spus:
"Iubeşte-1 pe fratele tău ca pe propriul tău suflet şi ai grijă de el ca de lumina ochilor tăi. (Lev. 19,18. Mat. 22,34-40. Marc. 12,28-34. Luca 10,25-29. Rom. 13,8-10. Gal. 5,13-15. Barn. 19,5)"
Dar tot El a spus:
Poate oamenii gāndesc că eu am venit ca să aduc pace lumii. Ei nu ştiu că am venit ca să aduc dezbinări īn lume, foc, sabie şi război, căci dacă vor fi cinci īntr-o casă, trei vor fi īmpotriva a doi şi doi vor fi īmpotriva a trei, tatăl va fi īmpotriva fiului şi fiul īmpotriva tatălui şi vor sta de unul singur. (Tom. 10. Mih. 7,5-6. Luc. 12,49-53. Mat. 10,34-39. Marc. 13,12)
Cine nu-şi urăşte tatăl şi mama nu poate fi ucenicul meu, şi cine nu īşi urăşte fraţii şi surorile şi nu īşi ia crucea, aşa cum am făcut eu, nu va fi vrednic de mine. (Tom. 99. Tom. 101. Mat. 10,34-39. Mat. 16,24-25. Marc. 8,34-35. Luc. 14,25-33)

Unde este iubirea in ultimele doua mesaje?

Ce este de fapt iubirea despre care toti vorbim cu atata usurinta?
0

#2 Utilizator offline   Marius-Doru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-May 07

Scris 20 September 2007 - 01:34 PM

@mihaela1
ceea ce ai postat - SUNA A IUBIRE PE CANTAR sau IUBIRE SECOND HAND - :jester:
0

#3 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 September 2007 - 01:39 PM

Este posibil. Tocmai de aceea am deschis acest topic: Sa aflu si descrieri mai elevate. O astept pe a ta.
0

#4 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 20 September 2007 - 01:44 PM

Vezi postareamihaela1, la Sep 20 2007, 02:26 PM, a spus:

Majoritatea initiatilor dar si cei ce aspira la initiere, afirma ca iubirea este singura cale spre mantuirea sufletului. Dar, cel putin eu, n-am gasit nicaieri o explicatie a ceea ce este iubirea despre care se vorbeste.
Daca este un sentiment, cum sa-l traduc? Pot sa am fata de omul necunoscut pe langa care trec pe strada, acelasi sentiment de iubire ca si pentru tatal sau sotul meu? Sau pot sa iubesc cu aceiasi intensitate copilul strain care mi-a schilodit pisica si propriul meu copil?
Daca iubirea este o stare de extaz, obtinuta prin anumite tehnici sau indusa de un maestru sipitual, cat de adevarata este aceasta iubire? Care este fundamentul ei?
Sau iubirea poate fi tradusa prin faptele bune pe care le facem: ajutam un batran sa treaca strada, ingrijim un catel orfan, cedam la un privilegiu in favoarea altei persoane ?
Iubirea inseamna sacrificiu? Renuntam la functia pe care o meritam in favoarea colegului care si-o doreste sau renuntam la propria viata pentru a salva alte vieti?

"Iubeşte-1 pe fratele tău ca pe propriul tău suflet şi ai grijă de el ca de lumina ochilor tăi. (Lev. 19,18. Mat. 22,34-40. Marc. 12,28-34. Luca 10,25-29. Rom. 13,8-10. Gal. 5,13-15. Barn. 19,5)"
Dar tot El a spus:
Poate oamenii gāndesc că eu am venit ca să aduc pace lumii. Ei nu ştiu că am venit ca să aduc dezbinări īn lume, foc, sabie şi război, căci dacă vor fi cinci īntr-o casă, trei vor fi īmpotriva a doi şi doi vor fi īmpotriva a trei, tatăl va fi īmpotriva fiului şi fiul īmpotriva tatălui şi vor sta de unul singur. (Tom. 10. Mih. 7,5-6. Luc. 12,49-53. Mat. 10,34-39. Marc. 13,12)
Cine nu-şi urăşte tatăl şi mama nu poate fi ucenicul meu, şi cine nu īşi urăşte fraţii şi surorile şi nu īşi ia crucea, aşa cum am făcut eu, nu va fi vrednic de mine. (Tom. 99. Tom. 101. Mat. 10,34-39. Mat. 16,24-25. Marc. 8,34-35. Luc. 14,25-33)

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, atat de documentata si informata si spirituala si ... atatea intrebari despre iubire? hmmm...

Aceasta postare a fost editata de ellla: 20 September 2007 - 01:45 PM

0

#5 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 20 September 2007 - 01:46 PM

Iubirea este un sentiment puternic pe care il ai fata de persoane care iti sunt extrem de apropiate:de ex parinti,sot/ie,copiii tai,vreun prieten sau doi(daca ai noroc sa intalnesti prieteni f buni),cineva care te-a ajutat/ti-a fost aproape,etc.Ideea ca poti iubi toti oamenii este o prostie.Ti-ai vinde casa ptr a salva viata unui om din America,pe care nu l-ai vazut niciodata?Dar daca sotul tau ar fi in aceasi situatie?
0

#6 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 September 2007 - 01:47 PM

Vezi postareaellla, la Sep 20 2007, 02:44 PM, a spus:

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, atat de documentata si informata si spirituala si ... atatea intrebari despre iubire? hmmm...

Tocmai tu care vorbesti mereu despre iubire, dai un raspuns atat de ireverentios?
Sa fie si rautatea tot o forma de iubire?????

Aceasta postare a fost editata de mihaela1: 20 September 2007 - 01:48 PM

0

#7 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 20 September 2007 - 01:50 PM

eu imi dau cu parerea . raspusuri am mai dat ... ma intrebi ceva? raspund

nu e rautate, e ironie :jester: ... o dovada de iubire, ca doar iubirea taie cu sabia :cheer:...cum explici asta? :lol2:

Aceasta postare a fost editata de ellla: 20 September 2007 - 01:52 PM

0

#8 Utilizator offline   Marius-Doru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-May 07

Scris 20 September 2007 - 01:55 PM

Vezi postareamihaela1, la Sep 20 2007, 02:39 PM, a spus:

Este posibil. Tocmai de aceea am deschis acest topic: Sa aflu si descrieri mai elevate. O astept pe a ta.

IUBIREA... ceva frumos , ceva penibil; Unde gasim eventual o iubire dezinteresanta in care nimic nu conteaza ... :cheer: :jester:

Aceasta postare a fost editata de Marius-Doru: 20 September 2007 - 01:55 PM

0

#9 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 20 September 2007 - 02:00 PM

Vezi postareamihaela1, la Sep 20 2007, 02:26 PM, a spus:

Dar tot El a spus:

Mihaela nota 10 pentru topic. Si eu mi-am pus aceasta intrebare. Nu am putut sa raspund la ea. Cert e ca acea iubire e diferita.
Acum ... 5 ani am mers la psiholog si ma consideram handicapat. I-am zis ca nu pot sa simt diferit pentru mama, tata , bunici, frati fata de alti oameni. Pe toate ii iubeam la fel ...sau nu ii iubeam ... nu sesizam nici o diferenta. Eu ziceam ca nu ii iubeam...
0

#10 Utilizator offline   eddy1973 

• Torquemada gran inquisitor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 20 September 2007 - 02:24 PM

se poate muta la sectiunea dragoste?nu cred ca e bine nimerit la paranormal
0

Impartaseste acest subiect:

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis De ce anume au nevoie barbatii din partea femeilor sa fie multumiti de casnicie?
Rog in primul rand sa comenteze barbatii..sa stim si noi unde gresim
OacOac  318 33.714
Topic inchis Ce ar face barbatul fara femeie? peter bahuczki  139 14.196
Hot Topic (New) Comparatie intre ei in dragoste
confuzie sau sentimente putin puternice?
heidy  95 14.925
Topic inchis Agatat de pe net
fiecare cu intamplarea lui
Lcf  25 6.615
Topic inchis Chestionar:    Impreuna, dar la distanta...
Tu acolo...eu aici....
Gandaca_RV  2 3.884