Ce e īndrăgostirea?
Scris 02 December 2009 - 10:19 PM
Scris 03 December 2009 - 01:31 AM
Acum sa ma iau de expertii astia care habar n-au despre ce vorbesc , sau confunda total lucrurile dar se baga in seama.....intrebarea mea e ...ati fost vreodata indragostiti? Stiti despre ce e vorba? sau va apucat criza varstei de mijloc si in disperare de cauza v-ati cuplat cu cineva doar ca v-a iesit in cale sa nu fiti singuri , si acum va ghidati viata dupa un "scanariu de piesa " ca deh , ce lucruri traiesc altii , trebuie sa le imitam si noi...pacat ca nu vin din interior
purcel, la Apr 29 2008, 01:38 PM, a spus:
una din cele mai dese confuzii este legata de faptul ca indragostirea = iubire.
cuvinte cu sensuri/nuante diferite. in engleza e acelasi cuvant folosit in expresii, pt a produce diferenta(love)
a te indragosti = dragoste e o experienta erotica specifica (nu te indragostesti de copii tai, sau de rude, sau de acelasi sex)
a iubi = iubire e alta.
Nu este aceeasi expresie ci doar seamana .....a naibi engleza inca mai are mistere ...
I'm IN LOVE with Ella ( sunt indragostit , referidu-ma la perioada de inceput , IN semnificand " entering something")
I LOVE Ella ( observi diferenta? ) cand ambele propozitii o sa aiba aceeasi traducere o sa vin la tine pentru meditatii la engleza
e un mecanism de declasansare a rolurilor adam/eva.
dupa un timp dispare ( e finita temporal)
datorita timpului, se transforma(apare) iubire , si cuplul isi continua existenta.
sau dispare si nu apare nimic in urma ei si rezulta conflic/ despartire.
Damn boy , nu mai folosi atatea cuvinte tehnice , maine -poimaine ii zici prietenei/sotiei "treci draga in pat , fi o eva cuminte si hai sa terminam si cu asta , hai sa facem ce ne-a fost biologic predestinat "
Where is the romance ....
nu e:
- dependenta, atasament ( nu pot trai fara tine), asta e parazitism / (victima-agresor)
Cei care au trait-o stiu despre ce vorbesc , ceilalti shut-up and keep searching.....Oamenii iau droguri pentru ca ii fac sa se simta bine , sa aiba o alta viziune asupra vietii , fumeaza pentru ca ii calmeaza etc , pai si dragostea face la fel : te face mai optimist , iti schimba viziunea asupra vietii , te face sa vezi viata mai pozitiv , te calmeaza , si chiar daca are si aspecte care poate iti fac rau , vrei sa o iei in continuare , nu asculti pe nimeni cand iti zice sa te opresti , pentru ca daca iubesti cu adevarat lupti pentru ceea ce crezi......daca asta nu suna a dependenta insemna ca sunt eu dus cu pluta....
Poate ca sunt naiv sau visator , dar prefer sa fiu dependent de dragoste , pentru ca alternativa e sa stau singur ( chiar si langa o persoana ne simtim tot singuri daca nu o iubim ) si trist .....
Legat de atasament , poti trai fara dragoste , fara iubita , dar nu vrei , ca nu ai inebunit ...Nu vrei nici macar sa iti imaginezi cum e fara ea....
Daca ai propria ta sursa de fericire , o arunci sau te indepartezi de ea ? Nu prietene , te lipesti cu cateva ventuze , te legi cu sfoara , sau o cuprinzi in brate si nu ii mai dai drumul pentru ca in dragoste esti sursa de fericire a celuilalt si viceversa ,va veti cuprinde reciproc in brate ca sa fie stransoarea mai puternica , cand doar tu te ti de cineva , atunci e parazitism...dar oricum dragostea de unul singur nu e dragoste
Sacrificiile sunt unele din cele mai mari dovezi de iubire , cand renuntam la tot ce avem mai de pret pentru cineva , lucru care insemna un singur lucru....acel "cineva" devine cel mai important pentru noi , uneori mai important decat viata nostra
iti recomand filmul "If only" sa iti faci o idee despre ce vorbesc ..
Victimizarea nu apare decat daca vrei sa obtii ceva , dar deja devine manipulare .....si nimeni nu manipuleaza intr-o relatie bazata pe iubire reciproca....iubirea de unul singur nu e iubire , orice ai face....chiar daca te dai victima ...
Uneori da , alteori nu....Uneori cel mai bine e sa stai putin , sa gandesti ce ai de facut , sa te gandesti la urmarile actiunilor tale , la sentimentele celuilalt
Daca te bazezi pe gandirea ta , o sa fi ca un taur care nu vede dacat in fata....si tauri sunt buni doar sa distruga totul in cale , nu cred ca vrei asta nu?
Cand investesti timp , emotii , trairi , bani intr-o relatie crede-ma ca o sa o consideri a ta , si asta pentru ca ai motive sa o faci , esti cofondator al relatiei , deci este partial si a ta....nu detii persoana deti legatura creeata cu acea persoana
Plus de asta , daca ti la cineva , atunci isi va lasa ampreta asupra ta , asupra vietii tale , asupra personalitatii , in functie de cat de mult ai tinut la persoana respectiva cu atat va fi influenta mai mare asupra ta , deci cred ca face parte din tine ....tu nu crezi?
Posedarea e pentru oamenii care nu sunt siguri pe ei , nu au incredere nici in propria persoana nici in pesoana de langa ei si unde nu e incredere nu e dragoste....
cand vine vorba de cineva care ne iubeste ,sunt cele mai mici sanse sa ne ranesca si cele mai mari satisfactii , cand iti asumi un risc primesti ca recompensa un mix de trairi de fiecare data unic , deci merita , deci frica nu isi are rostul.....
Daca nu putem fi noi insine cu persoana iubita atunci cu cine ?
Ps : nu sunt visator sunt chiar realist , urasc posturile lungi dar nu am putut sa ma abtin.....Eu in general cand intru pe forum o fac pentru ca doresc sa aflu si alte pareri , si in functie de acele pareri iau o decizie , daca parerile sunt gresite decizia este gresita.....La fel ca multora imi era groaza sa vorbesc despre sentimente si asta datorita "oamenilor destepti" care se baga in seama fara sa stie , care se multumesc cu putin si cred ca dragostea trece doar prin stomac si care ii fac pe toti sa creada ca dragostea nu merita , ca e o iluzie , ca e o prostie.......
Sunt sigur pe ce simt , tot ce am spus a fost bazat pe sentimentele mele deci am un sfat pentru voi.....
Daca ai trait dragostea , poti sa iti dai cu parerea despre ea , poti sa dai sfaturi , daca ai fost tu ranit in dragoste nu te razbuna pe ceilalti scotand in evidenta doar ce e rau pentru ca la fiecare e diferit , si va rog nu vorbiti despre ce nu stiti....Pentru ca unii oameni nu intra la misto pe forum ci chiar ii intereseaza subiectele....
deceivedC, la Jul 9 2008, 08:16 PM, a spus:
Serios....nu vorbi despre lucruri care nu le cunosti.......
Aceasta postare a fost editata de hipnotiq: 03 December 2009 - 01:38 AM
Scris 10 December 2009 - 09:15 AM
Scris 10 December 2009 - 09:34 AM
iosafat, la Sep 19 2007, 02:23 PM, a spus:
Alţii nu fac niciodată pasul spre iubirea necondiţionată şi atunci īndrăgostirea dispare īncetul cu īncetul pe măsură ce imaginea fizică a partenerului se schimbă.
Iubirea neconditionata e nefireasca - intotdeauna omul isi va conditiona iubirea. Chiar si pe Dumnezeu ni l-am imaginat oferind dragoste conditionata - de faptul ca suntem buni.
Chiar si parintii conditioneaza dragostea oferita copiilor de comportamentul lor - sa fie ascultatori cuminti, sa invete etc. Sigur ca ne iubim copiii chiar si cand nu sunt asa cum vrem - dar mereu asteptam sa se schimbe.
Cu atat mai mult un partener - de care nu ne leaga nimic - nici o obligatie, nici macar morala - pentru ca oricand ne gasim justificarea abandonului unie relatii. Il iubim, ii construim in mintea noastra o imagine perfecta - si ne indragostim. La un moment dat vedem ca imaginea si realiattea nu se suprapun perfect. Plangem, ne chinuim, il chinuim si pe cel de langa noi sa revina in tiparul pe care noi l-am creat in mintea noastra. Uneori adaptam tiparul creat si ne declaram multumiti - asta se numeste ca iubim?
Scris 10 December 2009 - 02:50 PM
Scris 10 December 2009 - 03:02 PM
Scris 10 December 2009 - 03:12 PM
vanghelis007, la Dec 10 2009, 02:50 PM, a spus:
Era replica lui De Niro
Dar acum ca am inteles ca vorbesti cu mine - o sa-ti raspund. La probele practice cateodata am crezut ca am trecut examenul ca sa inteleg ca nu era proba pe care trebuia sa o iau. Acum cred ca am luat examenul - dar ... nu inseamna ca peste un timp nu am sa ma tavalesc pe jos plangandu-mi de mila si crezand ca abia urmatorul examen e cel pe care trebuie sa-l iau. Dar una peste alta macar la teorie sa ma pricep.
PS: De asta mi-am ales acest nick - pentru ca am o neliniste a spiritului - pe care o iubesc.
Aceasta postare a fost editata de Nelinistita: 10 December 2009 - 03:14 PM
Scris 10 December 2009 - 03:18 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Taniya_bobo | 572 | 47.558 |
|
Atitudine masculina
Teoria chibritului |