...ce centru universitar ati alege?
Scris 23 September 2007 - 01:41 PM
madalina_, la Sep 13 2007, 11:34 AM, a spus:
Daca ar fi sa o luati de la capat, sa fiti din nou studenti, voi ce oras ati alege?
eu in prezent sunt in ultimul an de facultate la medicina in Timisoara. daca as lua-o de la capat si ar trebui din nou sa dau admitere m-as duce la Bucuresti. de ce? din 2 motive:
1. la noi aici nu se prea invata nimic, mai ales din anii IV-V incolo
2.este cea mai scumpa facultate de medicina din tara ( pana acum taxa anuala a fost de 1000 de doalri pe an, acuma cred ca a trecut la euro, nu stiu sigur ca nu sunt la taxa).
bine, scoala serioasa nu se mai face niciunde in tara asta din pacate, dar am auzit ca la Bucuresti ar fi ceva mai serioasa treaba...cel putin la medicina.
Scris 23 September 2007 - 01:56 PM
Rationamentul e unul empiric - clujenii nu prea pleaca nicaieri la studii (poate la Bucuresti, si atunci mai putin din motive legate de universitate). La fel cu iesenii. Toti ceilalti insa mai merg (in afara de a sta acasa) in unul din cele trei orase. In Cluj avem si studenti brasoveni, sibieni, chiar timisoreni, de exemplu.
Scris 23 September 2007 - 02:02 PM
fitzroy, la Sep 23 2007, 02:56 PM, a spus:
mda..Clujul este iarasi o varinata buna
Scris 24 September 2007 - 11:13 AM
artemis_dida, la Sep 23 2007, 02:23 PM, a spus:
....Iasiul?.... chiar? ....nu esti tu cel care cauta cazare in Bucuresti?
fitzroy, la Sep 23 2007, 02:56 PM, a spus:
m00nchild, la Sep 23 2007, 02:41 PM, a spus:
cand am deschis acest topic eram cuprinsa de o nostalgie a anilor studentiei... ma gandeam la partea romantica daca vreti....voi m-ati adus cu picioarele pe pamant acum si din pacate cam aveti dreptate....
@m00nchild, chiar azi am vorbit cu cineva despre asta, in Bucuresti taxa la fac de medicina este de 1000 euro pe an.
@fitzroy, cand am scris ceva despre cum m-a impresionat pe mine Clujul, am omis cu buna stiinta aspectul de care spui tu ( pentru ca eram la capitolul "romantism") .....dar, da, si mie Clujul mi s-a parut un oras nejustificat de scump....
Aceasta postare a fost editata de madalina_: 24 September 2007 - 11:18 AM
Scris 24 September 2007 - 11:35 AM
madalina_, la Sep 24 2007, 12:13 PM, a spus:
inseamna ca cel putin d.p.d.v. al taxei s-a stricat si Bucurestiul (sau na...au trecut si ei la txele europene). oricum cred in continuare ca se face scoala mai serioasa acolo decat aici in Timisoara. eu personal sunt complect dezamagita de nivelul UMF-ului din Timisoara, si am observat ca si studentii straini care vin aici se cam transfera la Bucuresti.
Aceasta postare a fost editata de m00nchild: 24 September 2007 - 11:40 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Training in UK | Ziptravel | 0 | 430 |
|
Examene Umf Timisoara | Hessar | 2 | 2.500 |
|
|
Geogeorgegeo | 1 | 1.628 |