sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Proctologie - hemoroizi, fisuri anale, colonoscopie Evaluare topic: - - - - -

Poll: Sufar de hemoroizi ? sau fisura ? (11 membri au votat)

Aveti dureri in zona anala ?

1. In timpul scaunului (6 voturi [40.00%])

Procentaj din vot: 40.00%

2. Dupa scaun (5 voturi [33.33%])

Procentaj din vot: 33.33%

3. Fara legatura cu scaunul (1 voturi [6.67%])

Procentaj din vot: 6.67%

4. Nu (3 voturi [20.00%])

Procentaj din vot: 20.00%

Ati observat urme ale sangerarii ?

1. Uneori (3 voturi [23.08%])

Procentaj din vot: 23.08%

2. Pe hartie (6 voturi [46.15%])

Procentaj din vot: 46.15%

3. In closet (2 voturi [15.38%])

Procentaj din vot: 15.38%

4. Nu (2 voturi [15.38%])

Aveti scurgeri (altele decat sange) sau mancarimi ?

1. Scurgeri (2 voturi [15.38%])

2. Mancarimi (7 voturi [53.85%])

Procentaj din vot: 53.85%

3. Nu (4 voturi [30.77%])

Procentaj din vot: 30.77%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Utilizator offline   proctolog 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 10 September 2007 - 04:50 PM

Desi majoritatea pacientilor care se prezinta la consultul proctologic si-au stabilit ei însisi diagnosticul de "hemoroizi", afectiune sinonima în acceptiunea publicului larg cu oricare simptomatologie din zona anala, aceasta consideratie nu poate fi, desigur, suficienta pentru stabilirea diagnosticului si cu atat mai putin, pentru alegerea tratamentului adecvat.

Numai o analiza judicioasa a istoricului bolii si a simptomatologiei acesteia, impreuna cu examinarea competenta a zonei ano-rectale si cu explorarile specifice acestei regiuni poate conduce la un diagnostic exact, premisa esentiala a stabilirii unui tratament corect, capabil sa conduca la vindecare.

În practica, sunt doar cateva simptome pe care le reclama afectiunile anale:
• sangerare;
• durere;
• prezenta unor formatiuni (tumefieri);
• scurgeri;
• prurit (mancarimi);
• manifestari legate de defecatie

Aceste simptome se întalnesc, în proportii variabile, în toate afectiunile anale: hemoroizi, fisuri anale, polipi, abcese si fistule perianale, condilomatoza, dermatite si altele.

Aceleasi simptome se pot datora însa si altor stari patologice care necesita un alt gen de abordare terapeutica, de regula în conditii de spital, a caror recunoastere în urma stabilirii unui diagnostic exact este esentiala pentru a se putea stabili un tratament corect: tumori anale si rectale benigne si maligne, tumori colonice, boli inflamatorii rectale si colonice (Crohn, rectocolita ulcerativa), rectocolite virale, etc.

Aceste informatii au fost preluate de pe site-ul clinicii PROCTOCLINIC, prin amabilitatea dr. Gabriel Mitulescu.

Pentru completarea informatiilor de mai sus puteti accesa cu incredere:

Informatii despre hemoroizi, fisuri anale, colonoscopie

De ce am prezentat informatiile de mai sus? Pentru ca este foarte important sa cunoastem boala de care suferim pentru a o putea trata corect. Am descoperit acest lucru pe pielea mea dupa ce am "tratat" jumatate de an o fisura anala cu crema de hemoroizi. Bineninteles ca nu a dat nici un rezultat, ci doar a amanat vizita la medic, fisura transformandu-se din fisura acuta in fisura cronica, evident mai dificil de vindecat.
In prezent am scapat de durerile intepatoare pe care le aveam, fisura este aproape inchisa, am grija sa nu creez conditii favorabile aparitiei altei fisuri, asa cum mi-a explicat d-l. dr. Mitulescu.
Am citit pe acest forum (si pe altele) diverse sfaturi pentru "vindecarea" hemoroizilor. Bine ca nu le-am aplicat pe toate ca cine stie ce se alegea de fisura mea...

Sper ca moderatorii sa nu stearga post-ul pentru reclama, insa eu am vrut sa prezint si sursa informatiilor, considerand important acest lucru (sunt decrise tot felul de leacuri babesti pe internet fara vreun suport real, logic si mai ales medical).

Sanatate tuturor !
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Alungire de tendoane Bonea Elena  0 973
Replici noi Extractie lipom cocky12  5 9.382
Replici noi Ruptura de menisc Knut  10 36.316