sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

CINE E IN MASURA SA NE LAMUREASCA Unii intreaba si altii raspund Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   georgetta 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 10 September 2007 - 04:28 PM

am o nelamurire. o prietena de 20 ani si-a inmormantat de curand mama. preotul nu a primit mortul in biserica pana ce nu i-a achitat o contributie pe un an intreg care, zicea preotul ca mama nu o platise. era vorba de cateva milioane lei vechi. intrebarea mea este: fiecare credincios este obligat sa plateasca o taxa lunara sau anuala sau de orice fel la biserica din raza locuintei? si daca da, in baza carei legi ?
0

#2 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 10 September 2007 - 04:31 PM

Vezi postareag1_gl, la Sep 10 2007, 05:28 PM, a spus:

am o nelamurire. o prietena de 20 ani si-a inmormantat de curand mama. preotul nu a primit mortul in biserica pana ce nu i-a achitat o contributie pe un an intreg care, zicea preotul ca mama nu o platise. era vorba de cateva milioane lei vechi. intrebarea mea este: fiecare credincios este obligat sa plateasca o taxa lunara sau anuala sau de orice fel la biserica din raza locuintei? si daca da, in baza carei legi ?

Ha, haaaaa......... Foarte tare!!!

Nu trebuie sa platesti nimic. Nu exista taxa. Dai cat vrei si daca vrei.

Nu scrie de inmormantare ca trebuie facuta de preot si la biserica. E o inventie d-a lor.
0

#3 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 10 September 2007 - 04:45 PM

Preotul este acelasi care a oficiat si inmormantarea?
0

#4 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 10 September 2007 - 04:57 PM

neh, a profitat doar de situatie, in cel mai pur spirit crestin cu putiinta .
0

#5 Utilizator offline   Nisipeanu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 28-August 07

Scris 10 September 2007 - 05:04 PM

Vezi postareag1_gl, la Sep 10 2007, 03:28 PM, a spus:

As incepe cu o intrebare : a taiat chitanta pentru contributia aia ?
Daca nu e si mai simplu : direct la politie m-as opri
Porcii trebuie totusi starpiti

:o:
0

#6 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 10 September 2007 - 09:11 PM

Da, exista. Se numeste "taxa de cult", si este vreo 8 lei.
Preotul ti-a luat milioane intregi pentru a oficia inmormantarea, dar a mascat actiunea :o:
0

#7 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 11 September 2007 - 07:55 AM

Sigur ca da. Fiecare credincios este obligat sa platesca ca de aia e credincios. Si BOR este una din institutiile statului care ne face mult bine. Si preotul bine face ca nu presteaza servicii fara a fi platit. Ca e functionar si serviciile statului se platesc, da? :good:

Aceasta postare a fost editata de simoneta: 11 September 2007 - 07:55 AM

0

#8 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 11 September 2007 - 08:44 AM

Vorbesti serios sau la "misto"?
0

#9 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 11 September 2007 - 08:54 AM

Vezi postareaKahila, la Sep 11 2007, 09:44 AM, a spus:

Vorbesti serios sau la "misto"?

Cum mama deaq crezi ca fac misto? :good: Nu e destul de grav si serios subiectul...mama lor de sharlatani. :P
0

#10 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 11 September 2007 - 08:55 AM

Bineinteles ca vorbeste "la misto", pentru ca "serios" nu ar putea.

Preotul este functionar, dar are salariu si mai are si "cutia milei" si mai are si oficierile "pomenilor", "parastase" si mai are "oficierile botezului", "oficierile casatoriilor" si mai are si "acatistele" si mai are si "spovedaniile".
Daca stai sa calculezi cam cat castiga acest "functionar"... ramai asa :good:

g1_gl — nu a specificat daca acel preot a oficiat inmormantarea.
Daca da, atunci lucrurile stau cum a spus Daimon.
Suma platita de prietena lui G1_gl reprezinta "taxa de cult", "taxa de inmormantare", "taxa de cimitir (groapa)" si cine stie ce alte taxe au mai fost incluse.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Modificarile survenite in sectiune * * * - -
motive si solutii
dark_light  210 23.308
Topic inchis miracol 15 aprilie 2008 e.v.c  0 1.593
Topic inchis De ce e rusine la neoprotestanti sa vorbeasca despre sex,desi il practica ? elenutzabalenutza  62 19.887
Hot Topic (New) Exprimarea religiosilor
Minciuna gogonata ascunsa dupa straie aurite?
Soimos  145 20.857
Topic inchis Cine vrea sa dea cei 2% pt constructie biserica Dimineata  17 2.689