Autori preferati Teme combinate
Scris 16 August 2011 - 11:12 AM
Străini: Lisa See și Stephen King.
Scris 27 November 2011 - 04:49 PM
Scris 12 January 2012 - 05:50 PM
Sven Hassel- pt modul cum descrie razboiul din perspectiva germana, scenele de lupta absolut geniale, mecanismul functionarii armatei germane in perioada razboiului si a statului german, cu toate politiile si serviciile de securitate....si mai ales, pt umorul dialogurilor.carte de referinta "Gestapo", o capodopera, cea mai buna carte despre al 2-lea razboi scrisa vreodata in opinia mea.
Mario Vargas Llosa - imaginatia incredibila, dialoguri, descrierea lumii sud-americane asa cum era acum 40-50 de ani si pana in prezent...trecerea pe la toate timpurile a subiectului cartii, modul cum nareaza intamplarile prin intermediul peronajelor ale caror drumuri se intrepatrund..."Conversatie la catedrala" e romanul meu preferat.
Arturo Perez Reverte - imaginatie incantatoare, stil literar mai putin reusit, modest chiar...Stiu ca 3 din cartile lui au fost ecranizate : "Alatriste" cu Vigo Mortensen-excelent, "Club Dumas" in varianta "A 9a poarta" cu J.Depp-acceptabil si "Tabloul flamand" cu Kate Beckinsale-absolut penibil..."Regina sudului" este preferata mea.
Dumitru Radu Popescu - e prea mult de spus...si prea personal....dupa mine, cel mai mare scriitor roman al ultimilor 40 de ani, alaturi de Marin Preda.
Marid Preda- filozofie e ceea ce a scris acest om...doar filozofie de viata, transpusa in niste romane excelente...
Eugen Barbu - naturaletea cu care imbina vulgarul cu eruditul, popularul cu savantul...."Groapa" si "Saptamana nebunilor"...
James Clavell - nimeni n-a descris lumea asiatica asa cum a facut-o el...si nimeni nu a pus printre asiatici europenii asa de natural ca el..."Tai Pan"
Franz Kafka - pt modul cum scria....genial...
Jaroslav Hasek - "Svejk" cea mai amuzanta carte citita vreodata....razi la fiecare pagina, asa ceva nu intalnesti nicaieri...pacat ca n-a apucat s-o termine...
Serge Brussolo - Stephen King e copil pe langa asta..."Mancatorii de ziduri"
Dean Koontz - un altfel de roman thriller sau groaza, ceva deosebit fata de cliseele literaturii de gen..."Raurile intunecate ale inimii", absolut incantator, ma mir ca nu s-a ecranizat
.......sint si altii, dar v-am facut curiosi indeajuns.....
Aceasta postare a fost editata de Joseph porta: 12 January 2012 - 05:54 PM
Scris 19 January 2012 - 08:12 PM
lynxul_negru, la 15 August 2011 - 01:11 PM, a spus:
Lasa mah pe baby in pace ca stie ce zice.
Vladimir Nabokov
Nabokov's Lolita (1955) is frequently cited as among his most important novels...
http://en.wikipedia....ladimir_Nabokov
Scris 21 January 2012 - 01:19 AM
Naeema, la 19 January 2012 - 08:12 PM, a spus:
Vladimir Nabokov
Nabokov's Lolita (1955) is frequently cited as among his most important novels...
http://en.wikipedia....ladimir_Nabokov
Nu-i rea nici Lolita, dar mie imi place mai mult Ada.
Scris 22 January 2012 - 05:33 PM
Scris 14 March 2012 - 01:36 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Recomandă o carte!
Teme combinate |
yna. | 43 | 14.148 |
|
Carti de GROAZA | Alice | 25 | 6.360 |
|
Ce parere aveti de literatura romana in comparatie cu alte literaturi? | angi81 | 54 | 11.239 |
|
Ce e mai valoros: originalul sau traducerea? | Sarah N.... | 17 | 4.411 |
|
Cititul noaptea tarziu | Moonchild' | 60 | 10.401 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS