Autori preferati Teme combinate
Scris 09 September 2007 - 11:26 AM
Scris 09 September 2007 - 12:07 PM
Ovu', la Sep 9 2007, 12:26 PM, a spus:
Preferatul meu la ora actuala e Anthony de Mello. Maestru... Forta e puternica in el
Spre surpriza mea a fost tradus in Romana destul de mult de cei de la Editura Mix.
De impresionat... m-au impresionat mai multi...
- Victor Hugo cu modul in care prezinta crestinismul si impactul crestinismului adevarat in Mizerabilii.
- Victor Ion Pop prin captarea unui vis care consuma in "Sfarleaza cu fofeaza"
- Mihail Drumeş prin modul in care capteaza atmosfera plina de vise a liceului in "Elevul Dima dintr-a şaptea"
- Tadeusz Dotega Mostowicz cu "Vraciul", cartea care m-a determinat sa renunt la pasiunea pentru informatica pentru a ma dedica medicinii, carte care in parte e responsabila pentru hibridul care sunt acum (bioinginer).
- Stephen R. Covey cu "Eficienta in 7 trepte", carte ale carei povete daca sunt urmate pot transforma un om intr-un conducator.
- Earl Nightingale prin programul lui audio "Lead the Field", sfaturi simple de o eficienta fenomenala.
- Richard Carlson cu "Don't sweat the small stuff" , carte ce puncteaza asupra faptului ca viata asta nu trebuie luata chiar atat de serios... mai ales daca vrei sa te bucuri de ea.
Scris 09 September 2007 - 10:31 PM
Apoi "Scrisoare de dragoste" descrie foarte bine dorinta de a evolua in piramida sociala...trimitand dragostea sa bata la alta usa.... ... ... tragedia unui om care nu si-a definit cum trebuie prioritatile vietii..si....distruge viata atat a lui, cat si a celor care jucasera alaturi de el pe scena sortii...
Nu in ultimul rand "Invitatia la vals"....unde "criminalul scapa de rigorile legii penale...insa nu si de judecata constiintei - tribunalul sau suprem - ...
Scris 11 September 2007 - 01:04 AM
Jules Verne > a fost genial
Dan Brown > este de actualitate si a starnit controverse
Anne Rice > imi plac foarte mult romanele ei... cronicile vampirilor.. sunt superbe
Stephen King > e interesant..
Edgar Allan Poe > Masca Mortii rosii m-a impresionat
J.K.Rowlling > imi place...atunci cand a fost chestia aia cu Harry Potter... tin minte, ca abia asteptam sa maia para inca o carte de-a ei...dar acum, nu ma mai intereseaza asa tare..
Scris 12 September 2007 - 09:13 AM
dostoievski- pt ca desi descrie amanuntit atmosfera epocii, in esenta problemele pe care si le pune sunt f actuale
marquez- ptr ca frazele lui, desi se intind pe 2-3 pag, nu isi pierd coerenta
sallinger- ptr ca e scriitorul pe care l-as suna acasa sa-l intreb ce mai face
boris vian- ptr ca dincolo de violenta am gasit la el multa candoare si tristete
cortazar- ptr ca nuvelele lui sunt scurte si concise si nu stii niciodata cum se vor termina
salman rushdie- ptr "harun si marea de povesti"
romain gary- ptr ca te face sa razi si sa plangi in acelasi timp
margueritte yourcenar- ptr ca m-a facut sa-mi placa un roman despre homosexuali
yan martel- ptr ironie si umor negru
kundera- ptr titluri...si nu numai
cartarescu- nu ptr ca e f popular
etc...
alte sugestii, cva...???
Scris 14 September 2007 - 03:12 PM
Raspund si eu cu ideile pe care mi le-am format pana in prezent.
Preferatul meu este Mircea Eliade-ii admir eruditia si vointa, precum si ideile pe care le impartasesc in mare parte
Ernesto Sabato-chiar daca am citit foarte putin de el...mi-a placut viata sa tumultuoasa si modul sau de a descoperi scopul vietii...ii admir de asemenea implicarea in viata sociala
Emil Cioran-pentru aforismele sale
Scris 16 September 2007 - 01:59 PM
Ovu', la Sep 14 2007, 04:12 PM, a spus:
Raspund si eu cu ideile pe care mi le-am format pana in prezent.
Preferatul meu este Mircea Eliade-ii admir eruditia si vointa, precum si ideile pe care le impartasesc in mare parte
Ernesto Sabato-chiar daca am citit foarte putin de el...mi-a placut viata sa tumultuoasa si modul sau de a descoperi scopul vietii...ii admir de asemenea implicarea in viata sociala
Emil Cioran-pentru aforismele sale
si mie imi place eliade...iar cioran, spre marea mea rusine, nu am citit. dar mi-ai dat o idee buna. si nici desre sabato nu stiam cine stie ce. mersi de sugestii. sper sa citesti cva din lista data de mine si sa-mi zici o parere.
Scris 24 September 2007 - 12:17 PM
-Ursula k. le Guin - mi-a placut foarte mult romanul Deposedatii
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
ironic | 16 | 6.920 |
|
Cartea mea nepreferată sau ce nu aţi recomanda
Teme combinate |
Helene 23 | 163 | 32.483 |
|
De ce nu mai citeste lumea? sau de ce nu mai citeste lumea carti bune? | soarele | 32 | 10.403 |
|
Toponimie
cine este pasionat sa discutam aici |
zazuka | 6 | 3.084 |
|
Menţiune
citiţi īnainte de a posta |
Dani Quinn | 1 | 2.052 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS