sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Povestiri interactive puteti opta pentru o varianta de continuare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 08 September 2007 - 10:06 PM

A fost odată un rege care stăpânea peste şapte mări şi ţări. Regatul său era denumit Sirardonia. Supuşii săi se îndeletniceau îndeosebi cu agricultura, vânătoarea şi pescuitul. Câmpiile erau întinse, cu sol fertil, iar pădurile dese, cu arbori falnici ce scrutau văzduhul cu semeţie. Sirardonia abunda în râuri şi lacuri limpezi precum cristalul.
Cetăţile se asemănau foarte mult, nici măcar cea a regelui nefiind cu mult mai presus decât oricare alta. Steagul verde cu un raton în colţul de jos-stânga şi un porumbel în cel de sus-dreapta era arborat pe fiecare turn principal.
Multe s-ar putea povesti despre frumuseţile şi bogăţiile Sirardoniei. Existau toate resursele necesare şi multe surse de încântare a simţurilor. Locuitorii erau iubitori ai artelor, multe din lucrările lor fiind destinate slăvirii pleiadei de zeităţi acceptate în regat.
Într-o zi o mare de foc s-a revărsat dinspre nord după asfinţitul sorilor. Pericolul se apropia ca o tornadă ce avea să măture totul în calea ei.
Hoarda Erya-Dur înălţa făclii ameninţătoare către brazii semeţi din vârful muntelui. Erau mii de călăreţi în armură, cu săbii, săgeţi şi catapulte. Au pârjolit tot ce le-a stat în cale până au ajuns la porţile cetăţii regelui. N-au întâmpinat o rezistenţă considerabilă pentru că sirardonienii nu erau un popor războinic, iar invazia i-a luat prin surprindere.
Regele s-a sfătuit cu oamenii săi de încredere cum să-şi salveze supuşii. Un bătrân vrăjitor le-a prezentat o carte veche de mii de ani, în care scria că marele Seldkarish va veni atunci când Sirardonia se va fi confruntat cu cea mai mare ameninţare din toate timpurile. El va răspunde invocaţiei unui rege cu inima pură, care să vrea să fie pătruns de spiritul războinic. Numai că regele nu ar putea supravieţui desprinderii de spiritul marelui Seldkarish după eliminarea definitivă a pericolului ce se abătuse asupra tuturor.
Oare ce alege regele să facă?
0

#2 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 08 September 2007 - 10:13 PM

Da sfoara in tara sa ii fie adusi toti muribunzii si cedeaza tronul aceluia care se incumeta sa infrunte pericolul, ca oricum avea ca in final sa moara.
Semneaza ed asemenea un act prin care sa se asigure, ca dupa moartea muribundului, tronul ii va fi retrocedat.

Easy !!
0

#3 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 08 September 2007 - 11:16 PM

- Am condus acest regat vreme de peste 20 de ani. Mâna nu-mi mai e la fel de sigură ca în tinereţe, nici ochiul la fel de ager. Chiar cu ajutorul marelui Seldkarish, mă îndoiesc că voi putea ţine piept oştirii nesfârşite din Erya-Dur. Neavând urmaşi, cedez tron acelui viteaz care se oferă voluntar să ne conducă spre eliberare, grăi regele.
Din mulţimea strânsă între zidurile cetăţii înaintă un tânăr înalt şi vânjos, cu privirea senină. Urmă ritualul, îndrumat de bătrânul vrăjitor şi se transformă într-un dragon uriaş, cu şapte capete şi cu trei perechi de aripi. Suflă ghiulele de foc asupra invadatorilor, nebăgând de seamă nevolnicele zgârieturi ale săgeţilor slobozite asupra sa. Când, deodată, pe o coloană de apă, apăru în faţa sa o tânără vrăjitoare Erya-Dur, învăluită într-o sferă protectoare de energie:
- Cruţă-ne pe noi, care am mai rămas şi te voi dezlega de vrajă! De ce să fii un patriot martir când poţi trăi în această lume, bucurându-te de avantajele de a fi în slujba împăratului din Erya-Dur?

Oare ce va face războinicul sirardonian?
0

#4 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 September 2007 - 11:48 PM

Era ceva ciudat in privirea acestei fapturi impunatoare, acestui vartej Erya-Dur...Razboinicul cobori umil capul si astepta sa fie salvat.
Atunci intra pe usa o preafrumoasa fata, pe numele ei - Eliseea :

-Tu, acela care imi bantui visele de atatia ani..tu, cel fara de nume, nu pleca inainte de a veni.

Cel transformat in Dragon privi fermecat spre fata si impietri.

- Blestemata sa iti fie soarta Eliseea !! Fiica Lunii si a Soarelui , crezi ca nu am sa te inving?..crezi tu ca poti tine piept Lui Erya-Dur? tuna vocea fulgeratoare a vrajitoarei.

- Dupa cum bine vezi, am primit seninatatea razboinicului si dragostea lui totodata. Prin dragoste m-am unit cu el si i-am dat viata de apoi, iar prin seninatate am castigat dreptul de a lupta impotriva unei buruieni ca tine. Pe mine nu ma poti cumpara, si mai ai multi ani de adunat armata pana sa ai sanse de castig in lupta dreapta. Deocamdata, regatul Siradonia nu mai e in pericol.

Vrajitoarea disparu sub privirile crunte ale tinerei fermecatoare.

Noaptea se asternu peste Siradonia, incununata de statuia Razbonicului asezata in turn..in asteptare.

Fiica regelui, Eliseea, acea fetita infiata, se adeveri a fi Fiica Soarelui si a Lunii, dupa cum prevestisera oracolele.
0

#5 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 September 2007 - 10:24 AM

- Osmuan, unde e Dandriel? Unde e fratele meu?
Batranul scutier lacrima scurt si-i spuse
- I-a luat iubirea mintile domnita... Am ratacit acum saptamana in padurea de Est si am intrat din greseala in Sirardonia. Intr-o poiana fermecata printul Dandriel zari o fetiscana la cules de buruieni si ii cazu draga. O urmari pana in cetate dar ii pierdu urma in multime. A doua zi sunara clopotele de urgie si in piata cetatii regele oferi tronul celui ce se va oferi sa-i salveze. Taman atunci o vazu printul pe fetiscana in suita regelui gatita in straie de printesa si fara sa mai gandeasca pasi in fata oferindu-se. Il transforamara in Dragon de Foc...
0

#6 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 September 2007 - 09:28 PM

..apoi il impietrira.
.........................
Inca mai imi dau palme si tot nu imi vine sa cred cate mi-au fost dat sa vad si sa aud..bietul Dandriel, avea oricum sa moara, dar parca tot mai putea sa se bucure de viata cativa ani si sa ii fi facuta si noi o ceremonie la apus..dar asa, numai cerul si pamantul stiu unde e sufletul fratelui tau, viteze Sherar.

Tanarul privea fix, fara a trada nici un sentiment in fata vestii aflate. Ridicandu-si capul, zise hotarat:
-Cand ai s-o vezi pe mama, spune-i ca fii ei vor veni acasa teferi, acolo unde le este locul. Sa ne astepte in fiecare seara cu masa pusa, iar de n-om veni atunci, sa dea mancarea drept pomana a doua zi. Sa repete ritualul acesta pana in momentul in care ne va vedea la poarta ei.

- Dar, Sherar, ce ai de gand sa faci?
- nici mai mult nici mai putin decat ceea ce trebuie.
-Intotdeauna ai fost cel mai curajos flacau din sat..dar acum nici macar nu iti poti imagina cu ce fapturi malefice vei avea de face
- Nici nu ma intereseaza.Imi fac doar datoria.
- De frate?
-De om.
-Crezi ca fratele tau mai are o sansa?
- Dar eu mai am, Osmuan? Dandriel e fratele meu geaman, puteam la fel de bine sa fiu eu in locul lui..poate sunt chiar eu in locul lui...Nu mai am timp, trebuie sa plec. Am incredere ca ai sa o instiintezi pe draga noastra mama ce te-am rugat. Sa ramai sanatos, batrane!

Si zicand acestea, Sherar incaleca si disparu in padure.
0

#7 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 September 2007 - 12:55 PM

................................................................................
.......................................................................
0

#8 Utilizator offline   geometricus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-July 07

Scris 18 October 2007 - 09:46 PM

a doua zi dimineata,la celalalt capat al padurii, Sherar isi tesala calul,impatindu-si gandurile intre razboiul cu Erya-Dur si domnita din poiana ;)
0

#9 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 22 October 2007 - 01:48 AM

Vezi postareageometricus, la Oct 18 2007, 10:46 PM, a spus:

a doua zi dimineata,la celalalt capat al padurii, Sherar isi tesala calul,impatindu-si gandurile intre razboiul cu Erya-Dur si domnita din poiana :)

...si se gindea mereu cit putea fi de distrat de calarise calul invers toata ziua...Normal...la asa ginduri...

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 22 October 2007 - 01:50 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Poezii de Aneta GEORGESCU
SCLIPIRI DE STELE
Aneta GEORGESCU  59 18.871