Un posibil caz de mitomanie va rog sugestii si explicatii
Scris 31 August 2007 - 04:50 PM
Apelez la acest forum pentru ca aflu in disperare de cauza si am observat ca aici se dau raspunsuri bine formate si la obiect.
Problema mea este urmatoarea:
Am 23 ani si prietena mea 22. Suntem impreuna de un an jumatate si ne intelegem excelent. Eu am si eu boala mea. Aceea de a sti tot, de a nu fi lucru pe care sa nu-l aflu si sa nu-l cunosc. Pentru ca o deranja acest lucru, am hotarat sa imi controlez impulsurile si sa am pur si simplu incredere in ea. Pana saptamana trecuta cand am aflat ca mi-a ascuns un lucru nu tocmai minor. Am reactionat relativ urat, dar in virtutea relatiei, am zis ca uitam si ne vedem de viata in continuare. Ros fiin de temeri, am apelat la preitena ei cea mai buna si la mai multi cunoscuti si am avut mai multe discutii cu ei, din care au reiesit alte si alte minciuni, atat catre mini cat si catre ei.
Problema e ca minciunile variaza de la chestii minore la unele urate si nu au legatura intre ele, ca si cum ar acoperi o anumita problema, ci cam se ragasesc in toate domeniile. Plecand de la scoala, viata parintilor ei, si pana la viata noastra intima. Acum ma aflu in nefericita ipostaza de a nu mai stiu ce sa cred in tot ce vorbeste ea. Multe lucruri sunt doar inflorite, unele modificate si altele complet inventate.
Unele din cele mai grave se refera la niste presupuse incercari de abuz sexual facute de catre fostul ei patron si de catre un profesor universitar, din cauza carora a trebuit sa plece de la acel loc de munca respectiv sa-si schimbe licenta. Aceste povesti au fost spuse catre toti cunoscutii cu mici diferente, dar cautand un pic de dovezi, am ajuns la concluzia ca nu sunt adevarate. Tot ce pot sa zic e ca isi pregateste minciunile cu meticulozitate fara sa lase urme neacoperite avand explicatii pentru tot. Doar saptamana trecuta a fost neatenta si eu am prins-o.
Acum ma aflu intr-o situatie delicata, tinand foarte mult la ea, si dorind o continuare a relatiei, dar nu in felul asta.
Va cer voua ajutorul, pentru ca as dori sa inteleg mai bine aceasta afectiune, si sa gasesc eventuale solutii pentru remedierea situatiei.
Din pacate de maine dimineata o sa fiu plecat pana luni si fara acces la internet, dar de atunci va sunt disponibil la orice fel de intrebari si nelamuriri.
Va multumesc mult pentru ajutorul acordat.
Scris 31 August 2007 - 05:59 PM
Scris 31 August 2007 - 10:35 PM
Scris 31 August 2007 - 11:06 PM
Scris 01 September 2007 - 08:37 AM
Scris 01 September 2007 - 08:48 AM
pe tine n'ar trebui sa te intereseze atat de mult trecutul ei modificat , cat prezentul ... .
a... si sa te desparti poate reprezenta o solutie, insa daca minciuna in cazul ei e patologica, iti va fi destul de greu.
Scris 01 September 2007 - 09:53 AM
incotechkid, la Aug 31 2007, 11:35 PM, a spus:
Era afectiunea pe care nu a primit-o in copilarie, de la parinti. Te-ai gandit in mod serios la psihoterapie pentru ea?
Scris 01 September 2007 - 12:49 PM
Scris 01 September 2007 - 01:36 PM
elandi, la Sep 1 2007, 01:49 PM, a spus:
Cineva caruia ajunge la un moment dat sa "i se infunde caruta" in minciuni( desi, probabil acela va prefera sa mearga atunci la terapie, pentru a gasi o cale mai buna pentru a/a se minti).
Sau poate cineva care va incepe dintr-un motiv oarecare, sa se constientizeze(rara avis).
Aceasta postare a fost editata de Anya2007: 01 September 2007 - 01:37 PM
Scris 02 September 2007 - 06:11 PM
De ce nu incerci sa te porti frumos cu ea, sa fii si tu mai intelegator...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
varsta critica a barbatilor? |
Ghijoi | 611 | 21.769 |
|
Seductia - se invata sau e dobandita? | Ea. | 293 | 6.395 |
|
Sot agresor | oanat32 | 61 | 7.340 |
|