sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

circulatia pietonilor Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   gyl 47 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-August 07

Scris 31 August 2007 - 10:51 AM

Nu am vazut in noua legislatie privind circulatia pietonilor interdictia de a circula PE PISTELE PENTRU BICICLISTI !Deci se poate circula ?Si daca DA cine raspunde de accidentele provocate de biciclisti cu pietoni : biciclistul sau pietonul ?
P.S. Sotia mea a fost accidentata rau de un biciclist pe o asemenea pista si mi s-a spus ca nu avea ce cauta acolo !Care articol din Legea circulatiei se refera la acest aspect ?
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 31 August 2007 - 01:13 PM

Şi cam ce crezi tu că ai putea obţine? O amendă pentru biciclist? :jester:
0

#3 Utilizator offline   Pavel Chinezul 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-March 06

Scris 31 August 2007 - 09:48 PM

Vezi postareagyl 47, la Aug 31 2007, 11:51 AM, a spus:

Nu am vazut in noua legislatie privind circulatia pietonilor interdictia de a circula PE PISTELE PENTRU BICICLISTI !Deci se poate circula ?Si daca DA cine raspunde de accidentele provocate de biciclisti cu pietoni : biciclistul sau pietonul ?
P.S. Sotia mea a fost accidentata rau de un biciclist pe o asemenea pista si mi s-a spus ca nu avea ce cauta acolo !Care articol din Legea circulatiei se refera la acest aspect ?

Pistele de biciclisti sunt considerate drumuri "carosabile" pe care au acces doar bicicletele. Deci nu sunt facute sa se plimbe blondele pe acolo. E ca si cum te-ai plimba pe mijlocul bulevardului. Te-am lamurit?

In Germania exista piste peste tot. Acolo biciclistii sunt incurajati sa utilizeze bicicleta. Bine, aia sunt si idioti, ca vin cu viteza pana la un metru in spatele tau si daca ai proasta inspiratie sa fi pe pista lui, da peste tine si iti face si reclamatie la politie.

In concluzie ala nu e trotuar, uita de el!
0

#4 Utilizator offline   Arminius 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-March 07

Scris 31 August 2007 - 11:20 PM

Vezi postareaPavel Chinezul, la Aug 31 2007, 10:48 PM, a spus:

In concluzie ala nu e trotuar, uita de el!

Pana la urma pietonii in Romania vor recurge la:

http://content.answers.com/main/content/wp...t_in_flight.gif

Trotuarele vor fi pt. masini parcate si bicislisti. :beee:
0

#5 Utilizator offline   gyl 47 

• Ghiocel

Scris 01 September 2007 - 10:05 AM

tot n-am aflat Articolul care se refera la Circulatia pietonilor pe Pistele pentru biciclisti ?????Stiu ca nu era voie in legislatia veche dar in cea noua n-am gasit nimic despre acest lucru (Oficial)
P.S.Daca nu stiam acest lucru , de jos nu se mai scula numai nevasta-mea , biciclistul NU .Asa , a plecat injurand-o cum i-a venit la gura si noi uitandu-ne dupa el ...
0

#6 Utilizator offline   Arminius 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 01 September 2007 - 12:16 PM

Vezi postareagyl 47, la Sep 1 2007, 11:05 AM, a spus:

tot n-am aflat Articolul care se refera la Circulatia pietonilor pe Pistele pentru biciclisti ?????Stiu ca nu era voie in legislatia veche dar in cea noua n-am gasit nimic despre acest lucru (Oficial)
P.S.Daca nu stiam acest lucru , de jos nu se mai scula numai nevasta-mea , biciclistul NU .Asa , a plecat injurand-o cum i-a venit la gura si noi uitandu-ne dupa el ...

Pai daca era sa-l bati il bateai indiferent de ce scrie in legislatie. :flowers:
0

#7 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 02 September 2007 - 08:28 AM

Vezi postareagyl 47, la Aug 31 2007, 11:51 AM, a spus:

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICE
Sectiunea a 4-a
Articolul 160, aliniatul 3:
Daca pe directia de deplasare exista o pistă pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelelor prevazute la alin (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista. Se interzice circulatia altor participanti la trafic pe pista pentru biciclete.
Articolul 167, alin. 1
Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate acestora:
g)sa circule pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.
Sanctiunea potrivit Ordonantei de Urgenta:
Art. 99, alin 1. Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:
3. nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Asta in teorie, pentru ca in realitate....
Biciclistii si scuteristii circula in viteza pe trotuare care nu au asemenea marcaje, fara sa fie amendati
Pe trotuare se parcheaza autoturisme si chiar circula, uneori cu spatele, pentru a iesi la sosea sau a gasi un loc mai convenabil.
Pe trotuare ar trebui sa existe un spatiu de cel putin 1,5 m pentru pietoni. In Bucuresti acest lucru este o utopie, de multe ori pietonii fiind nevoiti sa circule pe carosabil, masinile fiind practic lipite de garduri sau cladiri.
Semafoarele sunt prost sincronizate, de multe ori traversarea strazii pe verde fiind o adevarata aventura din cauza soferilor care vireaza spre stanga, in viteza, de multe ori nestiind ca si pietonii si ei au verde in acelasi timp.
Dar nu stiu ce legatura are topicul cu politica?
0

#8 Utilizator offline   gyl 47 

• Ghiocel

Scris 02 September 2007 - 01:57 PM

Vezi postareaMarinel, la Sep 2 2007, 09:28 AM, a spus:

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICESectiunea a 4-aArticolul 160, aliniatul 3:Daca pe directia de deplasare exista o pistă pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelelor prevazute la alin (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista. Se interzice circulatia altor participanti la trafic pe pista pentru biciclete.Articolul 167, alin. 1Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate acestora:g)sa circule pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.Sanctiunea potrivit Ordonantei de Urgenta:Art. 99, alin 1. Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:3. nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice.Asta in teorie, pentru ca in realitate....Biciclistii si scuteristii circula in viteza pe trotuare care nu au asemenea marcaje, fara sa fie amendatiPe trotuare se parcheaza autoturisme si chiar circula, uneori cu spatele, pentru a iesi la sosea sau a gasi un loc mai convenabil.Pe trotuare ar trebui sa existe un spatiu de cel putin 1,5 m pentru pietoni. In Bucuresti acest lucru este o utopie, de multe ori pietonii fiind nevoiti sa circule pe carosabil, masinile fiind practic lipite de garduri sau cladiri.Semafoarele sunt prost sincronizate, de multe ori traversarea strazii pe verde fiind o adevarata aventura din cauza soferilor care vireaza spre stanga, in viteza, de multe ori nestiind ca si pietonii si ei au verde in acelasi timp.Dar nu stiu ce legatura are topicul cu politica?
MULTUMESC FOARTE MULT !!!Pt raspunsul de la Marinel .Am gasit si regulamentul (din 2006 octombrie)M-am lamurit pe deplin !P.S.Am "uitat" intentionat sa precizez ca Pista pentru biciclisti se afla intr-un parc pentru copii , iar viteza de deplasare a unor biciclete depaseste 30 km pe ora printre copiii de la "scutece"si pana la 14 ani .A motoristilor care au in spate " o blonda" nici nu mai conteaza pentruca anul trecut a fost lovita o batranica care am auzit ca ulterior a si murit .Are vreo importanta ???Multumesc inca odata pentru raspuns...
0

#9 Utilizator offline   Arminius 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 02 September 2007 - 05:20 PM

Vezi postareaMarinel, la Sep 2 2007, 09:28 AM, a spus:

Pe trotuare se parcheaza autoturisme si chiar circula, uneori cu spatele, pentru a iesi la sosea sau a gasi un loc mai convenabil.

Da, am intalnit unii care claxonau exasperati pt. ca nu se dadeau pietonii la o parte mai repede! :cheer:
0

#10 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 02 September 2007 - 06:21 PM

Arminius : Camera foto si poza la politie. Evident, nu rezolvi mare lucru, dar macar stii ca ai facut ceva in sensul asta :cheer:

Gyl 47 : indiferent unde este pista aceea, tot n-ai voie sa intri pe ea :yawn: Cat despre restul cazurilor de care zici, e un fel de "sa moara si capra vecinului". Adica daca altii parcheaza pe trotuar, de ce sa nu fie pedepsit un biciclist pentru ca a lovit pe cineva care era pe traseul lui? :yawn:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Sicko - sistemul medical din USA jet li  64 15.539
Topic inchis Is nobody forgotten, is nothind forget? bronzesoldier  0 2.162
Topic inchis Scrisoare deschisă către CNA despre gay
Scrisoare deschisă către CNA despre gay
gurzau  3 4.076
Topic inchis Atasamente Planul macabru al tiganilor
realitatea e chiar mai dura decat fictiunea !
Zax  62 11.451
Topic inchis DESPRE ACTIUNILE MAGHIARILOR DIN ROMANIA...
credeti ca actiunile de dobandire a autonomiei maghiarilor din Romania
onlinepariuri.com  4 3.559