circulatia pietonilor
Scris 31 August 2007 - 10:51 AM
P.S. Sotia mea a fost accidentata rau de un biciclist pe o asemenea pista si mi s-a spus ca nu avea ce cauta acolo !Care articol din Legea circulatiei se refera la acest aspect ?
Scris 31 August 2007 - 01:13 PM
Scris 31 August 2007 - 09:48 PM
gyl 47, la Aug 31 2007, 11:51 AM, a spus:
P.S. Sotia mea a fost accidentata rau de un biciclist pe o asemenea pista si mi s-a spus ca nu avea ce cauta acolo !Care articol din Legea circulatiei se refera la acest aspect ?
Pistele de biciclisti sunt considerate drumuri "carosabile" pe care au acces doar bicicletele. Deci nu sunt facute sa se plimbe blondele pe acolo. E ca si cum te-ai plimba pe mijlocul bulevardului. Te-am lamurit?
In Germania exista piste peste tot. Acolo biciclistii sunt incurajati sa utilizeze bicicleta. Bine, aia sunt si idioti, ca vin cu viteza pana la un metru in spatele tau si daca ai proasta inspiratie sa fi pe pista lui, da peste tine si iti face si reclamatie la politie.
In concluzie ala nu e trotuar, uita de el!
Scris 31 August 2007 - 11:20 PM
Pavel Chinezul, la Aug 31 2007, 10:48 PM, a spus:
Pana la urma pietonii in Romania vor recurge la:
http://content.answers.com/main/content/wp...t_in_flight.gif
Trotuarele vor fi pt. masini parcate si bicislisti.
Scris 01 September 2007 - 10:05 AM
P.S.Daca nu stiam acest lucru , de jos nu se mai scula numai nevasta-mea , biciclistul NU .Asa , a plecat injurand-o cum i-a venit la gura si noi uitandu-ne dupa el ...
Scris 01 September 2007 - 12:16 PM
gyl 47, la Sep 1 2007, 11:05 AM, a spus:
P.S.Daca nu stiam acest lucru , de jos nu se mai scula numai nevasta-mea , biciclistul NU .Asa , a plecat injurand-o cum i-a venit la gura si noi uitandu-ne dupa el ...
Pai daca era sa-l bati il bateai indiferent de ce scrie in legislatie.
Scris 02 September 2007 - 08:28 AM
gyl 47, la Aug 31 2007, 11:51 AM, a spus:
Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICE
Sectiunea a 4-a
Articolul 160, aliniatul 3:
Daca pe directia de deplasare exista o pistă pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelelor prevazute la alin (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista. Se interzice circulatia altor participanti la trafic pe pista pentru biciclete.
Articolul 167, alin. 1
Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate acestora:
g)sa circule pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.
Sanctiunea potrivit Ordonantei de Urgenta:
Art. 99, alin 1. Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:
3. nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice.
Asta in teorie, pentru ca in realitate....
Biciclistii si scuteristii circula in viteza pe trotuare care nu au asemenea marcaje, fara sa fie amendati
Pe trotuare se parcheaza autoturisme si chiar circula, uneori cu spatele, pentru a iesi la sosea sau a gasi un loc mai convenabil.
Pe trotuare ar trebui sa existe un spatiu de cel putin 1,5 m pentru pietoni. In Bucuresti acest lucru este o utopie, de multe ori pietonii fiind nevoiti sa circule pe carosabil, masinile fiind practic lipite de garduri sau cladiri.
Semafoarele sunt prost sincronizate, de multe ori traversarea strazii pe verde fiind o adevarata aventura din cauza soferilor care vireaza spre stanga, in viteza, de multe ori nestiind ca si pietonii si ei au verde in acelasi timp.
Dar nu stiu ce legatura are topicul cu politica?
Scris 02 September 2007 - 01:57 PM
Marinel, la Sep 2 2007, 09:28 AM, a spus:
Scris 02 September 2007 - 06:21 PM
Gyl 47 : indiferent unde este pista aceea, tot n-ai voie sa intri pe ea
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sicko - sistemul medical din USA | jet li | 64 | 15.539 |
|
Is nobody forgotten, is nothind forget? | bronzesoldier | 0 | 2.162 |
|
Scrisoare deschisă către CNA despre gay
Scrisoare deschisă către CNA despre gay |
gurzau | 3 | 4.076 |
|
realitatea e chiar mai dura decat fictiunea ! |
Zax | 62 | 11.451 |
|
DESPRE ACTIUNILE MAGHIARILOR DIN ROMANIA...
credeti ca actiunile de dobandire a autonomiei maghiarilor din Romania |
onlinepariuri.com | 4 | 3.559 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis