sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sfaturi de specialitate Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Alethia 

• Nimfa a padurii
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-June 06

Scris 30 August 2007 - 08:58 PM

Aveti intrebari despre florile si plantele dumneavoastra? Doriti sfaturi de specialitate? Apelati-ma la fairy_of_flowers_oksana@yahoo.com
0

#2 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 30 August 2007 - 11:16 PM

Da, vreau sa-mi fac un gard viu din Mahonia. Cand si cum se plateaza? In cat timp creste? Ce intretinere necesita? E sensibila planta sau nu? Cand de inalt poate creste gardul? Cate plante se pun pe m2 sa iasa un gard de latime aprox 40cm?
Mersi
0

#3 Utilizator offline   Alethia 

• Nimfa a padurii
  • PipPipPipPipPip

Scris 31 August 2007 - 07:36 AM

Mahonia (Mahonia aquifolium), este un arbust rezistent la gerurile iernii, insa recomand ca in zilele foarte reci si fara zapada, sa se puna in jurul micilor tulpini ori frunze, ori un musuroi de pamant, ori scoarta de copaci, pentru ca sa ofere o protectie suplimentara si pt siguranta.

Perioada de plantare afara este primavara sau toamna. Pentru asta, in timpul iernii se pot recolta portiuni de ramuri tinere de la alte mahonii, dar sa aiba o portiuune lemnificata. Acestea se pun la inradacinat in apa cu stimulatori de inradacinare. (Radistim, Atonik, si altele). Stimulatorii de inradacinare se pot procura de la fitofarmacii(Alcedo, Triplet, si altele). Portiunile de ramuri puse la inradacinat se numesc butasi.

Dupa plantarea butasilor inradacinati afara, in pamant. se uda abundent fiecare butas.

Mahoniile cresc in general cam pana la 1 m, nu am vazut mahonii mai mari de 1,50 m. DAr daca se conduce pe niste suporti, probabvil ca ar putea creste mai mare, dar nu e ceva sigur.
Despre desime, cate plante la metru patrat, aici trebuie sa mai consult cate ceva. Ce pot sa zic e ca planta ocupa mult, asa ca latimea gardului viu poate avea si un singur arbust.
0

#4 Utilizator offline   Alethia 

• Nimfa a padurii
  • PipPipPipPipPip

Mahonia (Mahonia aquifolium), este un arbust rezistent la gerurile iernii, insa recomand ca in zilele foarte reci si fara zapada, sa se puna in jurul micilor tulpini ori frunze, ori un musuroi de pamant, ori scoarta de copaci, pentru ca sa ofere o protectie suplimentara si pt siguranta.

Perioada de plantare afara este primavara sau toamna. Pentru asta, in timpul iernii se pot recolta portiuni de ramuri tinere de la alte mahonii, dar sa aiba o portiuune lemnificata. Acestea se pun la inradacinat in apa cu stimulatori de inradacinare. (Radistim, Atonik, si altele). Stimulatorii de inradacinare se pot procura de la fitofarmacii(Alcedo, Triplet, si altele). Portiunile de ramuri puse la inradacinat se numesc butasi.

Dupa plantarea butasilor inradacinati afara, in pamant. se uda abundent fiecare butas.

Mahoniile cresc in general cam pana la 1 m, nu am vazut mahonii mai mari de 1,50 m. DAr daca se conduce pe niste suporti, probabvil ca ar putea creste mai mare, dar nu e ceva sigur.
Despre desime, cate plante la metru patrat, aici trebuie sa mai consult cate ceva. Ce pot sa zic e ca planta ocupa mult, asa ca latimea gardului viu poate avea si un singur arbust.
0

#5 Utilizator offline   Alethia 

• Nimfa a padurii
  • PipPipPipPipPip

0

#6 Utilizator offline   Alethia 

• Nimfa a padurii
  • PipPipPipPipPip

Scris 01 September 2007 - 11:36 AM

Rog un mod sa stearga ultimile 2 posturi pt ca se repeta.
0

#7 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 19 July 2008 - 03:51 PM

stie cineva cum se ingrijeste o begonie, am tot citit pe net , am respectat ce scria acolo, dar are cateva luni de cand sta cu cateva frunze, nici nu moare, nici nu merge mai departe
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi gard viu iulianar  2 2.918
Replici noi Atasamente un cadou frumos
ati trimite asa ceva?
k_stef  3 2.766