rvsro, la Jan 23 2006, 11:11 PM, a spus:
Scriptura se interpreteaza singura.
da, dar tu, daca iti cunosti limitele, le vei putea si recunoaste
Duhul Sfant poate sa il aiba oricine, la Isus vii prin credinta, nu prin unelte omenesti.
pe Duhul Sfant chiar il avem, prin Botez - tu stii altfel?!?
La Cruce, sa terminat cu preotimea, catapetiasma care despartea Sfanta de Sfanta Sfintelor sa rupt.
Isus a "anulat" preotia levitica, facandu-ne pe toti cei care credem in el preoti ai lui Dumnezeu (dupa cuvantul biblic) - dar, chiar daca suntem toti la fel, slujirile difera (Sfantul Paul chiar se intreaba: ce ar fi daca mana ar vrea sa fie si ea picior?!? - fiecare madular cu funcita sa)
Nici macar Isus Cristos nu a invatat in scolile rabinilor, El studia Vechiul Testament, si a avut o educatie aleasa de la parinti Lui adoptivi.
ce vrei sa spui cuasta?!?
educatia tanarul evreu incepea la varsta de trei ani si era facuta de tatal sau
cand se apropia varsta de casatorie, putea prelungi logodna cu cativa ani ca sa studieze cu cate un rabin...
cioanas, la Jan 24 2006, 12:28 AM, a spus:
Se pare deci ,draga Maria,ca Bisericile instituite de oameni,nu sunt prea perfecte?
Biserica este sfanta (prin sfintirea Trinitatii), dar este alcatuita din pacatosi - un mister!
Deci dupa teoria ta ,cu intelegerea Scripturii,Inchizitia nu a gresit de loc ,interpretarea acestor oameni era buna!
daca vrem sa judecam corect Inchizitia, trebuie sa tinem seama de ce a insemnat ea la momentul initial, ce a fost o vreme si ce a ajusn sa fie, dar mai ales din pricina cui... - am sa deschid un topic nou pentru asta
Parerea mea, este ca orice Biserica o poate lua razna.Biblia este cea care verifica si da directie.In cazul in care o Biserica nu mai vrea sa asculte de Biblie si de Duhul SFANT, DUMNEZEU II LASA IN VOIA MINTII LOR BLESTEMATE,DUPA CE II SCUIPA DIN GURA LUI (Conform Apocalipsei)!
textul biblic se refera la biserici particulare, nu la comunitatea crestinilor in general - Biserica, in intregul ei, nu greseste, chiar daca membrii ei fac multe greseli - este asa cum fluviul se "primeneste" singur, prin curgerea apei lui, chiar daca oamenii il polueaza (fluviul este un exemplu particular, deci se poate sa fie inchis la un moment dat din cauza poluarii, dar nu si Biserica - o comunitate de oameni, dar
in credinta)