sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Traditia si Biblia Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 20 January 2006 - 01:44 PM

Vezi postareacioanas, la Jan 20 2006, 01:29 PM, a spus:

avertizeaza neconformitatea unui credincios în fata TRADITIEI. De exemplu în Evanghelia dupa Marcu gasim scris: „Voi lasati porunca lui Dumnezeu, si tineti datini asezate de oameni, precum: spalarea ulcioarelor si a paharelor, si faceti multe alte lucruri de acestea” (Marcu 7::rot:.
da, dar este vorba de respectiva traditie!
Isus nu condamna aici actul in sine de spalare a mainilor inainte de masa (atitudine exploatata pana la polul opus: calugaria isi facea intr-o vreme un titlul de glorie din faptul ca nu se practica niciodata spalarea - acum se pastreaza acest obicei la Muntele Athos), ci lipsa celorlalte acte si a trairilor pe care Dumnezeu le cere de la credinciosii sai

Acestea fiind cuvintele Domnului Isus, este greu sa te atasezi religiei care încurajeaza tinerea TRADITIEI si pastrarea ei, mergând împotriva învataturii Domnului Isus.
inspiratia Duhului care permite interpretarea textului biblic da legitimitate tinerii anumitor traditii
acestea nu sunt impotriva invataturii cristice, ci doar o expliciteaza...

Aceste versete par a fi suficiente a convinge orice crestin de rolul traditiilor în viata unui credincios, totusi, pentru Ortodoxism si Catolicism aceste versete nu sunt îndeajuns.
cum sa nu fie de ajuns?
sunt de ajuns - ca dovada sta faptul ca nu s-a adaugat nimic la ele, doar s-au explicitat dupa timpuri si vremi...
0

#22 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 20 January 2006 - 09:39 PM

Vezi postareaMariaB, la Jan 20 2006, 02:44 PM, a spus:

Isus nu condamna aici actul in sine de spalare a mainilor inainte de masa (atitudine exploatata pana la polul opus: calugaria isi facea intr-o vreme un titlul de glorie din faptul ca nu se practica niciodata spalarea - acum se pastreaza acest obicei la Muntele Athos), ci lipsa celorlalte acte si a trairilor pe care Dumnezeu le cere de la credinciosii sai

inspiratia Duhului care permite interpretarea textului biblic da legitimitate tinerii anumitor traditii
acestea nu sunt impotriva invataturii cristice, ci doar o expliciteaza...
cum sa nu fie de ajuns?
sunt de ajuns - ca dovada sta faptul ca nu s-a adaugat nimic la ele, doar s-au explicitat dupa timpuri si vremi...

Isus condamna lasarea poruncii lui Dumnezeu deoparte, in folosul acestor traditii!
Tocmai ce se intampla azi la ortodocsi si catolici,au pus Scriptura deoparte si tin datinile!

Iti pot spune o gramada de traditii care intra in conflict cu Scriptura!
Traditia care este conforma Scripturii, o iau si eu de buna si o aplic in viata mea .Restul pot fi de la diavolul si asa ca fug de ele si ma feresc ,ca de rau!
0

#23 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 January 2006 - 08:54 AM

Vezi postareacioanas, la Jan 20 2006, 09:39 PM, a spus:

Traditia care este conforma Scripturii, o iau si eu de buna si o aplic in viata mea .Restul pot fi de la diavolul si asa ca fug de ele si ma feresc ,ca de rau!
exact asta face si Biserica, doar ca o face in mod institutionalizat, iar credinciosul o accepta pentru ca este convins ca mai multe minti luminate gandesc mai bine, in timp ce el, de unul singur, are mai, multe sanse sa greseasca

religia presupune o atitudine de turma - unii refuza aceasta atitudine si se descurca dupa cum pot, altii, avem nevoie de aceasta facilitate - dar si Dumnezeu spune despre credinciosi "turma mica" sau "va voi trimite pastor bun"...
0

#24 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 January 2006 - 08:58 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 23 2006, 09:54 AM, a spus:

exact asta face si Biserica, doar ca o face in mod institutionalizat, iar credinciosul o accepta pentru ca este convins ca mai multe minti luminate gandesc mai bine, in timp ce el, de unul singur, are mai, multe sanse sa greseasca

religia presupune o atitudine de turma - unii refuza aceasta atitudine si se descurca dupa cum pot, altii, avem nevoie de aceasta facilitate - dar si Dumnezeu spune despre credinciosi "turma mica" sau "va voi trimite pastor bun"...

Daca asa ar face si Biserica (catolica,ortodoxa) ar fi bine!
Practica insa, spune ca fac altfel!
0

#25 Utilizator offline   rvsro 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-January 06

Scris 23 January 2006 - 09:00 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 23 2006, 10:54 AM, a spus:

De ce Isus nu a fost deacord acum doua mii de ani cu faptele preotilor si a celor care se considerau religiosi?
Astazi de multe ori biserica isi urmareste propriu interes, de aceea exzista o biblie dupa care crestinul poate sa vada daca ce zice biserica e valabil.

Fapte 17.
11 Iudeii acestia aveau o inimă mai aleasă decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toată rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este asa.
0

#26 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 January 2006 - 10:46 AM

Vezi postareacioanas, la Jan 23 2006, 08:58 AM, a spus:

Daca asa ar face si Biserica (catolica,ortodoxa) ar fi bine!
Practica insa, spune ca fac altfel!
pe exemplele pe cazre le stii tu, da, dar... pe ansamblu, asa se face in Biserica

Vezi postarearvsro, la Jan 23 2006, 09:00 AM, a spus:

De ce Isus nu a fost deacord acum doua mii de ani cu faptele preotilor si a celor care se considerau religiosi?
pentur ca greseau, si doar pentur acele greseli!
Isus nu a "desfiintat" preotia si nu a condamnat toti preotii si pe toti religiosii iudei

Vezi postarearvsro, la Jan 23 2006, 09:00 AM, a spus:

Astazi de multe ori biserica isi urmareste propriu interes, de aceea exzista o biblie dupa care crestinul poate sa vada daca ce zice biserica e valabil.
sunt multi oamneni care isi urmaresc doar propriul interes, si sunt si preoti printre ei (pentru ca sunt si ei oameni!)
dar Biserica este alcatuita din toti credinciosii ei, nu doar din preoti, si Biserica nu greseste pe ansamblu, pentru ca are grija Duhul Sfant
cum poti sa fii pretinzi tu, un singur om, ca intelegi mai bine Scriptura decat au facut-o oamenii Bisericii (preoti si credinciosi) inaintea ta, sub aripa Duhului?!? - este mai sigur ca tu gresesti!
0

#27 Utilizator offline   rvsro 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-January 06

Scris 23 January 2006 - 11:11 PM

Vezi postareaMariaB, la Jan 23 2006, 12:46 PM, a spus:

pe exemplele pe cazre le stii tu, da, dar... pe ansamblu, asa se face in Biserica

Isus nu a "desfiintat" preotia si nu a condamnat toti preotii si pe toti religiosii iudei

sunt multi oamneni care isi urmaresc doar propriul interes, si sunt si preoti printre ei (pentru ca sunt si ei oameni!)
dar Biserica este alcatuita din toti credinciosii ei, nu doar din preoti, si Biserica nu greseste pe ansamblu, pentru ca are grija Duhul Sfant
cum poti sa fii pretinzi tu, un singur om, ca intelegi mai bine Scriptura decat au facut-o oamenii Bisericii (preoti si credinciosi) inaintea ta, sub aripa Duhului?!? - este mai sigur ca tu gresesti!

Scriptura se interpreteaza singura.
Duhul Sfant poate sa il aiba oricine, la Isus vii prin credinta, nu prin unelte omenesti.
La Cruce, sa terminat cu preotimea, catapetiasma care despartea Sfanta de Sfanta Sfintelor sa rupt.
Nici macar Isus Cristos nu a invatat in scolile rabinilor, El studia Vechiul Testament, si a avut o educatie aleasa de la parinti Lui adoptivi.
0

#28 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 January 2006 - 12:28 AM

Vezi postareaMariaB, la Jan 23 2006, 11:46 AM, a spus:

Se pare deci ,draga Maria,ca Bisericile instituite de oameni,nu sunt prea perfecte?

Deci dupa teoria ta ,cu intelegerea Scripturii,Inchizitia nu a gresit de loc ,interpretarea acestor oameni era buna!

Parerea mea, este ca orice Biserica o poate lua razna.Biblia este cea care verifica si da directie.In cazul in care o Biserica nu mai vrea sa asculte de Biblie si de Duhul SFANT, DUMNEZEU II LASA IN VOIA MINTII LOR BLESTEMATE,DUPA CE II SCUIPA DIN GURA LUI (Conform Apocalipsei)!
0

#29 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 January 2006 - 09:44 AM

Vezi postarearvsro, la Jan 23 2006, 11:11 PM, a spus:

Scriptura se interpreteaza singura.
da, dar tu, daca iti cunosti limitele, le vei putea si recunoaste

Duhul Sfant poate sa il aiba oricine, la Isus vii prin credinta, nu prin unelte omenesti.
pe Duhul Sfant chiar il avem, prin Botez - tu stii altfel?!?

La Cruce, sa terminat cu preotimea, catapetiasma care despartea Sfanta de Sfanta Sfintelor sa rupt.
Isus a "anulat" preotia levitica, facandu-ne pe toti cei care credem in el preoti ai lui Dumnezeu (dupa cuvantul biblic) - dar, chiar daca suntem toti la fel, slujirile difera (Sfantul Paul chiar se intreaba: ce ar fi daca mana ar vrea sa fie si ea picior?!? - fiecare madular cu funcita sa)

Nici macar Isus Cristos nu a invatat in scolile rabinilor, El studia Vechiul Testament, si a avut o educatie aleasa de la parinti Lui adoptivi.
ce vrei sa spui cuasta?!?
educatia tanarul evreu incepea la varsta de trei ani si era facuta de tatal sau
cand se apropia varsta de casatorie, putea prelungi logodna cu cativa ani ca sa studieze cu cate un rabin...

Vezi postareacioanas, la Jan 24 2006, 12:28 AM, a spus:

Se pare deci ,draga Maria,ca Bisericile instituite de oameni,nu sunt prea perfecte?
Biserica este sfanta (prin sfintirea Trinitatii), dar este alcatuita din pacatosi - un mister!

Deci dupa teoria ta ,cu intelegerea Scripturii,Inchizitia nu a gresit de loc ,interpretarea acestor oameni era buna!
daca vrem sa judecam corect Inchizitia, trebuie sa tinem seama de ce a insemnat ea la momentul initial, ce a fost o vreme si ce a ajusn sa fie, dar mai ales din pricina cui... - am sa deschid un topic nou pentru asta

Parerea mea, este ca orice Biserica o poate lua razna.Biblia este cea care verifica si da directie.In cazul in care o Biserica nu mai vrea sa asculte de Biblie si de Duhul SFANT, DUMNEZEU II LASA IN VOIA MINTII LOR BLESTEMATE,DUPA CE II SCUIPA DIN GURA LUI (Conform Apocalipsei)!
textul biblic se refera la biserici particulare, nu la comunitatea crestinilor in general - Biserica, in intregul ei, nu greseste, chiar daca membrii ei fac multe greseli - este asa cum fluviul se "primeneste" singur, prin curgerea apei lui, chiar daca oamenii il polueaza (fluviul este un exemplu particular, deci se poate sa fie inchis la un moment dat din cauza poluarii, dar nu si Biserica - o comunitate de oameni, dar in credinta)
0

#30 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 January 2006 - 10:40 PM

Vezi postareaMariaB, la Jan 24 2006, 10:44 AM, a spus:

pe Duhul Sfant chiar il avem, prin Botez - tu stii altfel?!?

Noi credem ca pe Duhul Sfant il primim atunci cand credem in Isus,atunci cand credem Evanghelia!
Scriptura ne spune in Efeseni:" Si voi, dupa ce ati auzit cuvintul adevarului (Evanghelia mintuirii voastre), ati crezut in El, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfint, care fusese fagaduit,..."

Da-mi versete care spun ca noi primim Duhul la Botez!

Vezi postareaMariaB, la Jan 24 2006, 10:44 AM, a spus:

textul biblic se refera la biserici particulare, nu la comunitatea crestinilor in general - Biserica, in intregul ei, nu greseste, chiar daca membrii ei fac multe greseli - este asa cum fluviul se "primeneste" singur, prin curgerea apei lui, chiar daca oamenii il polueaza (fluviul este un exemplu particular, deci se poate sa fie inchis la un moment dat din cauza poluarii, dar nu si Biserica - o comunitate de oameni, dar in credinta)

Biserica in intregul ei,nu tine de o denominatie anume ,ci sunt toti cei care au crezut in Jertfa de la Golgota si au trait pe acest pamant in ascultare de Dumnezeu! Biserica aceasta ajunsa in slava nu mai greseste niciodata.Cat suntem pe pamant insa ,suntem supusi greselilor si pacatuim!

Biserica denominationala X sau Y, poate gresi pe acest pamant si poate avea greseli doctrinare in teologia ei!
Nici o biserica pe acest pamant nu este desavarsita ,doar cei din slava sunt despartiti de pacat si au o intelegere desavarsita!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente cum s-a creat omul
CREEAREA OMULUI
maryalove  130 14.267
Hot Topic (New) Victoria ne apartine...
...daca alegem crucea
Elia  57 14.113
Topic inchis WILLIAM BRANHAM - Un Eretic mlg  35 16.887
Topic inchis Daca totul este o minciuna .. ?
What if ..
Crusher  159 18.375
Topic inchis Despre Autori si Bibliografii
Despre cum se posteaza un text
Cela  2 3.644