sau Inregistrare

• 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Natura puterilor paranormale Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 31 August 2007 - 01:09 AM

Vezi postareamihaela1, la Aug 29 2007, 02:00 AM, a spus:

Am intrat de multe ori in dispute cu sustinatorii unor personaje cu puteri paranormale, ca de ex. : Lavinia Tatomir, Voirel Pop, Alexandra Badea sau Alexandra Mosneaga. Eu nu le-am contestat puterile, dar eram ( si mai sunt ) convinsa ca puterile lor sunt de origine malefica. De unde aceasta convingere? I-am vazut la tv si mandria unora, zambetele false ale altora si incercarea tuturor de a convinge auditoriu ca ei sunt cei mai grozavi, pe mine m-au convins ca nu pot avea inceredere in ei. Mai mult decat atat, toate aceste personaje isi ofera serviciile pe bani si acest lucru a fost un alt motiv care m-a determinat sa cred ca puterile lor nu sunt de origine divina. Si am mai obsevat ceva. Apar vindecatori sau detinatori ai unor puteri paranormale pe banda rulanta. Nimic mai simplu. Te inscrii la un curs (nu conteaza care, ca ai de unde sa alegi) si dupa ce platesti taxa, gata apar si puterile paranormale. Mi s-ar fi parut firesc ca sa fie foarte multi oameni cu puteri paranormale, in conditiile in care societatea noastra ar fi evoluat dupa legile ceresti. Din pacate insa, decaderea morala a ajuns la cote alarmante. Mi-am dorit insa mereu sa aflu adevarul si iata ca la recomandarea lui Tyb3ryu, (caruia ii multumesc pentru ca m-a ajutat sa descopar un autor si o carte de exceptie), am citit „Din tainele vietii si ale universului” de Scarlat Demetrescu. In aceasta carte am gasit si confirmarea a ceea ce intuiam in legatura natura puterilor paranormale. Citez:Preocuparea principală a entităţilor spirituale înalte este studiul. Ele vor studia în vecii vecilor, fără de sfârşit. Dar dorinţa lor este de a împărtăşi, cât de cât, din cunoştinţele lor în rândul fraţilor mai mici - fie cei din spaţiu, fie coborâţi în trup. Iată pentru ce am aşternut şi noi aici aceste cunoştinţe, ca să fie aflate de cei ce au în suflet dorinţa de a le cunoaşte.Noi comunicăm aceste adevăruri din dragoste pentru semenii noştri, din conştiinţa că totul trebuie să evolueze. La fel cum am comunicat şi în alte timpuri, comunicăm şi azi cu lumea trupească, dar nu vrem ca din adevărurile noastre să se facă o profesie, să se câştige de pe urma lor. Noi comunicăm Adevărul numai din dragoste şi ca să fie răspândit printre oameni, pentru ca atunci când vom veni şi noi printre ei să nu bâjbâim prin întunericul neştiinţei.Când voi fi iarăşi printre voi, oameni trupeşti, şi voi vedea că cel ce posedă asemenea taine nu caută să câştige din ele, sau mediumul nu caută să profite din darul său, voi da crezare cuvintelor sale. Spiritul nu trebuie ispitit cu bani. Acolo unde se cer bani, vorbeşte alt spirit, iar acolo unde este inimă curată şi dezinteres, va veni să comunice un spirit luminos. O comunicare plătită, asemenea unui spectacol de teatru, nu reflectă Adevărul şi să nu-i acordaţi nici o încredere. Spiritele superioare se îndepărtează de unde văd că domneşte lăcomia. Planul divin este plin numai de duhuri dezinteresate. Noi nu suntem instrumente oarbe, la dispoziţia oricui; avem individualitatea noastră şi scopurile noastre nu se îndeplinesc cu satisfacţii materiale, ci numai cu dragoste şi bunătate.Reţineţi bine: din moment ce mediumul cere bani, adică face o meserie din darul său, va fi acaparat de spirite inferioare, care îl vor neferici. Adesea azilul de nebuni va fi ultimul său locaş.
Daca puterile sunt divine asta nu inseamna ca trebuie risipite in van. Domnul a dat putere nu si mancare, iar puterea nu tine de foame. Manifestarea unei puteri umane presupune efort, consum de energie. Nu puterea e de vina ca detinatorul ei profita de ea. Important e ca puterea sa se manifeste pozitiv. E ca povestea cu fa ce zice popa nu ce face popa. Sa nu uitam ca cei ce manifesta astfel de puteri sunt oameni si sunt supusi ispitei si pacatului.Si inca un lucru: diavolul nu vinde pe bani, el nu are nevoie de bani, ci de suflete.

Vezi postareamihaela1, la Aug 30 2007, 09:37 PM, a spus:

Se pare ca nu am reusit sa explic foarte clar ceea ce am dorit sa spun. Sper sa reusesc de aceasta data.Eu n-am contestat, si nu voi contesta niciodata puterile paranormale. Ele exista si pot fi benefice sau malefice. Puterile paranormale benefice pot fi ale propriului spirit intrupat si in acest caz este vorba de un spirit foarte evoluat, cu un inalt grad in ierarhia divina, care se intrupeaza cu o misiune speciala in a ajuta omenirea sa evolueze. Aceste cazuri sunt insa destul de rare.Puterile paranormale se pot manifesta si cu ajutorul unor spirite neintrupate, mai mult sau mai putin evoluate. Problema consta in faptul ca un om care mai are mult de lucru la propia sa evolutie spirituala, nu poate manifesta puteri paranormale cu ajutorul unui spirit mai evoluat decat el, dar poate manifesta puteri paranormale cu ajutorul unor spirite neintrupate, inferioare lui. Fireste, in acest ultim caz, se pune problema consecintelor atat in plan material, dar si al evolutiei spirituale.Am pus in discutie pe acest topic, natura malefica sau benefica a puterilor paranormale si m-am referit in special la anumite personaje pe care le vedem cu totii pe la posturile de televiziune, si mi-am exprimat parerea si asupra puterilor paranormale dobandite pe la tot felul de scoli si cursuri de scos paranormali pe banda.Convingerea mea este ca nu avem nevoie de nici-o scoala sau curs, sau guru, sau ce-o mai fi pentru a deveni paranormali. E suficient sa devenim sfinti in viata. E greu, dar este singurul mod de a fi posesorii unor puteri paranormale care sa ajute intradevar omenirea.
Cum spunea cineva pe forum, puterea are o singura sursa: Dumnezeu! Chiar si puterile satanei il au ca sursa tot pe Dumnezeu. Manifestarea puterii este insa responsabilitatea detinatorului. Un paranormal spunea: cu puterea mea pot face si bine si rau. La fel si un caine poate face si bine si rau. Binele si raul nu sunt decat manifestari, interactiuni. Ce e bine pentru cineva e rau pentru altcineva. Si biserica cere bani, asta nu inseamna ca e malefica. Mi se pare superficiala o astfel de interpretare. Banul este o sursa de supravietuire. Vei culege roadele muncii tale. Dar ogorul va rodi ce vrei fara sa-l muncesti? Asa e si plata asta: o munca pe care o faci pentru ca celalalt om sa poata rodi puterea de care ai nevoie. Daca vrei de la Dumnezeu de ce cauti la oameni? Roaga-te, crede si va rodi puterea in tine!
0

#22 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 06

Scris 31 August 2007 - 02:10 AM

Vezi postareathunami, la Aug 31 2007, 02:09 AM, a spus:

Si biserica cere bani, asta nu inseamna ca e malefica.

Biserica si religia nu sunt reprezentantele lui Dumnezeu pe Pamant. Asa ar fi trebuit sa fie. Din pacate au fost confiscate de reprezentanti ai Satanei care le folosesc ca instrumente de manipulare si indobitocire a celor naivi.

Mi se pare superficiala o astfel de interpretare. Banul este o sursa de supravietuire. Vei culege roadele muncii tale.

In COR (codul ocupatiilor din Romania) sunt trecute cateva mii de profesii pamantene care pot fi sursa de supravietuire. De ce si-or alege unii, tocmai pe cele cateva de natura spirituala? Este cumva mai simplu? Platesti taxa de curs, faci un pact cu Satana, pardon, guru sau maestru spiritual si gata puterile paranormale pe post de masinarii de facut bani.

E ca povestea cu fa ce zice popa nu ce face popa.

Pai daca asa zisul reprezentant al lui Dumnezeu este ipocrit, mincinos, afemeiat, egoist...etc, cum sa invete enoriasul altceva? Daca cel care s-a angajat sa-l slujeasca pe Dumnezeu, nu-i respecta poruncile, de ce le-ar respecta un simplu muritor?

Sa nu uitam ca cei ce manifesta astfel de puteri sunt oameni si sunt supusi ispitei si pacatului

Cei supusi ispitei si pacatului sunt de fapt cei supusi Satanei si puterile lor sunt puteri malefice. De ce n-o fi reusit satana sa-l ispitesca si pe Iisus? Si nu l-a ispitit doar cu mijloace de subzistenta...

Si inca un lucru: diavolul nu vinde pe bani, el nu are nevoie de bani, ci de suflete.

Perfect adevarat. Diavolul este foarte darnic in puteri oferite celor care fac o meserie din puterile Satanei si prin intermediul acestora culege multe alte suflete inocetente.

Eu propun sa comentam natura puterilor paranormale obtinute de un elev al unor scoli de yoga dar si de bioenergie sustinute de "celebra" Ana Pricop. Marturia lui se afla aici:
http://www.sfaturior...bioenergie2.htm
0

#23 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 06

Scris 31 August 2007 - 02:10 AM

sper sa fie o dezbatere interesanta si instructiva

Aceasta postare a fost editata de mihaela1: 31 August 2007 - 02:15 AM

0

#24 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 31 August 2007 - 10:47 AM

Nu-l mai implicati atat pe Satan.Stiu,am mai dat exemplul,dar uita-te la satanistii teisti.Au facut pact cu Satan,incearca sa ii respecte imaginile,ii fac ritualuri,rugaciuni,etc..........si cei mai multi duc o viata modesta.
Am si eu o cunostinta satanist.Il iubeste f mult pe Satan,imaginea lui l-a ajutat sa isi rezolve multe probleme.........dar nu a dat bogatia peste el.Si nu are nici puteri supranaturale.
0

#25 Utilizator offline   ccrystina2 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-July 07

Scris 31 August 2007 - 12:35 PM

Religiile contin multe neadevaruri care au ca scop indobitocirea si manipularea celor inocenti.
Sa nu confundam religiile, care sunt instrumente de indobitocire si manipulare a celor inocenti, cu adevarurile spirituale.

Poate acum in vremurile noastre.
“Dacă cineva caută, să înţeleagă bazele pe care se reazemă evoluţia lumii şi pătrunde astfel sensul adânc al cuvintelor cu care începe Geneza, i se va deschide în faţă o lume spirituală cu totul nouă. Nici un alt document privind evoluţia omenirii nu a fost susceptibil de a se îndepărta de sensul adevărat decât acela al Genezei, decât acela prin care se descrie opera de creaţie a celor şase sau şapte zile.
Când omul modern evocă în mintea şi sufletul său, într-una din limbile care se vorbesc astăzi, cuvinte ca acestea: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul", sensul lor nu-i dă decât un slab reflex, abia o umbră a sentimentului viu pe care aceste cuvinte îl trezeau în sufletul vechilor evrei. Căci este de mai mică importanţă să înlocuim vechile cuvinte ale acestui document prin cuvinte moderne curente, decât să încercăm să resimţim, cu ajutorul Ştiinţei spirituale, ceva din atmosfera care învăluia sufletul unui iniţiat evreu când în el prindeau viaţă aceste cuvinte:
„Bereşit bara Elohim et ha-şamayim v'et ha-areţ"*
În ce constă de fapt particularitatea acestor străvechi cuvinte? Dacă îmi este permis să mă exprim într-un mod abstract, aş putea spune că acest caracter deosebit constă în aceea că ele aparţin unei limbi care exercită în sufletele oamenilor o acţiune ce nu se poate compara cu a nici unei limbi moderne. Deşi limba ebraică nu mai acţionează astăzi aşa, odinioară, când în sufletul omului răsuna un sunet al acestei limbi, acesta evoca o imagine. La acela care lăsa ca în sufletul său să vibreze ecoul acestor sunete, se creau într-o anumită armonie, în forme organice, tablouri ce se pot compara cu acelea pe care astăzi doar un clarvăzător le mai poate contempla, când păşeşte pragul de la sensibil la suprasensibil. Limba ebraică, sau mai curând limba primelor părţi ale Bibliei, a fost un fel de instrument prin care se putea face ca din suflet să apară reprezentări în imagini, asemănătoare cu acele forme care apar clavăzătorului eliberat de corpul său şi care se cufundă în profunzimile suprasensibile ale existenţei.
Dacă vrem, aşadar, să regăsim viaţa acestor cuvinte străvechi, este necesar să înlăturăm caracterul abstract şi difuz al limbilor moderne şi să ne reprezentăm acţiunea creatoare pe care o avea fiecare sunet al acestei limbi antice în suflete. Are o importanţă deosebită străduinţa de a reanima în sufletele noastre acele imagini vii care luau naştere la vechii evrei când un sunet, o silabă exercitau în ei o acţiune creatoare şi provocau o imagine. Vedeţi, deci, că pentru a studia acest document, care este Geneza, există o cale cu totul alta decât aceea care se urmează de obicei în studiul altor documente vechi.”
0

#26 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 01 September 2007 - 11:11 PM

Mihaela...vezi, ca le amesteci! :)
Vorbesti despre puteri paranormale ca despre mina satanei si ca proba,proptesti viziunile unui medium! :flowers:
0

#27 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 01 September 2007 - 11:42 PM

Vezi postareaGlamorous_witch_girl, la Aug 31 2007, 11:47 AM, a spus:

Nu-l mai implicati atat pe Satan.Stiu,am mai dat exemplul,dar uita-te la satanistii teisti.Au facut pact cu Satan,incearca sa ii respecte imaginile,ii fac ritualuri,rugaciuni,etc..........si cei mai multi duc o viata modesta.Am si eu o cunostinta satanist.Il iubeste f mult pe Satan,imaginea lui l-a ajutat sa isi rezolve multe probleme.........dar nu a dat bogatia peste el.Si nu are nici puteri supranaturale.
are probleme la mansarda domnul satanist.... ai grija in ce anturaje te invarti! :)

Vezi postareamihaela1, la Aug 30 2007, 07:54 PM, a spus:

Sa inteleg ca in acceptiunea ta, un om care in urma unui accident devine amnezic, este un alt om pentru ca nu-si mai aminteste cine este? E cat se poate de gresita aceasta idee. Chiar daca nu-si mai aminteste trecutul, este acelasi om, iar faptele, emotiile, gandurile si sentimentele lui anterioare au ramas inscrise in baza de date a universului de unde nu se vor mai sterge niciodata.De ce in viata actuala nu ne mai amintim faptele vietilor trecute? Iata raspunsul:„ Cine trage sabia, de sabie va muri", i-a spus Domnul lui Petru, în momentul când era arestat de servitorii arhiereilor evrei în grădina Ghetsimani.Iată marea taină, iată pentru ce sunt în lumea noastră trupească atâtea deosebiri între oameni, în privinţa sănătăţii, inteligenţei, moralităţii, voinţei, situaţiei materiale sau sociale. Ei sunt ori pe drumul ascensiunii marelui munte al evoluţiei care duce la picioarele Creatorului, ori sunt forme de viaţă prin care ispăşesc greşeli mari din alte vieţi. Prin urmare, suferinţele nu sunt jocul întâmplărilor, întâmplare nu există în natură. Totul e orânduit, totul se mişcă voit, şi după norme de o armonie şi exactitate necuprinsă de mintea noastră...................................................................Ce sublim a orânduit Tatăl creaţia! Prin câte vieţi a trecut omul! Cu câtă duşmănie şi-a urmărit semenul! Câte crime a comis, pentru a înlătura pe cel care părea că stă în drumul ambiţiilor sau scopurilor sale! Dorim să revedem aceste crime? Cu ce linişte sufletească am mai trăi, văzând josnicia vieţilor noastre din alte timpuri? Dacă am cunoaşte toate faptele noastre, dacă ar şti şi cei care au suferit de pe urma noastră, recunoscându-ne, ar căuta să se răzbune şi crimele s-ar ţine Janţ. Văzându-ne, ar striga în gura mare şi lumea ar căuta să suprime din sânul ei un asemenea tâlhar sau criminal.O, dacă am cunoaşte zilele negre ce ne aşteaptă în viitor, cu ce curaj am mai trăi zilele ce ne despart de acel accident, de acele suferinţe sau nenorociri puse în drumul vieţii, pentru a scoate din ele înţelepciunea ce ne lipseşte?Divinul Creator a instituit uitarea, ca să nu mai ştim trecutul ruşinos, nici viitorul plin de lacrimi şi dureri sfâşietoare. Omenirea trebuie să trăiască liniştită, cunoscând doar viaţa prezentă.Ce fericire ar fi pentru spirit dacă ar putea uita şi el, dar este imposibil, căci uitarea ar echivala cu moartea spirituală. Spiritul este o fiinţă care va trăi în veşnicie şi uitarea, neexistând pentru el, greşelile comise îi vin mereu în minte, iar remuşcarea faptelor sale uneori este atât de groaznică încât doreşte să se reîntrupeze pentru a nu-şi mai aminti de ele. Din tainele vietii si ale universului - Scarlat Demetrescu
mda, frumoasa compunere. pot sa fac si eu din astea... dar cine ar baga mana in foc ca ceea ce spun eu e adevarat? cine e scarlat asta, vreun sfant?tu esti un fel de crestino-budisto-yoghina???ce credinta eclectica ai!
0

#28 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 September 2007 - 11:43 PM

Pai,eu de fapt.........vreau sa il invoc pe Satan,dar nu stiam cum sa spun :) ..........acum pe bune,il iubeste pe Satan mai mult decat multi crestini pe Dumnezeu.Cheltuie zilnic bani sa hraneasca pisicile de pe drum,spune ca sunt animalele sacre ale lui Satan,si nu poate intelege cum sunt lasate sa sufere
0

#29 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 01 September 2007 - 11:47 PM

Vezi postareaGlamorous_witch_girl, la Sep 2 2007, 12:43 AM, a spus:

Pai,eu de fapt.........vreau sa il invoc pe Satan,dar nu stiam cum sa spun :) ..........acum pe bune,il iubeste pe Satan mai mult decat multi crestini pe Dumnezeu.Cheltuie zilnic bani sa hraneasca pisicile de pe drum,spune ca sunt animalele sacre ale lui Satan,si nu poate intelege cum sunt lasate sa sufere

ei, lasa pisicile, ca alea imi plac si mie, dar fereasca-ma dumnezeu de pacturi cu diavolul... brrr!

era cat pe-aci...dar m-a ferit!

un om normal, cu nevoi, dorinte, impliniri sau lipsuri normale, nu face pact cu diavolul... iar acela care face, are o problema mare, chiar daca nu se observa! candva il va ajunge din urma...

tu esti doar o fetita curioasa si rebela, care vrea sa iese din rutina!

Aceasta postare a fost editata de mica_curioasa: 01 September 2007 - 11:48 PM

0

#30 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 September 2007 - 11:49 PM

Pai........nu a facut niciun fel de pact.Doar se roaga.Si stiu ca la misto l-am intrebat de ce nu ii cere lui Satan bani.Si a zis ca ar fi o insulta adusa unui zeu care ne-a daruit viata.......... :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Despre Dumnezeu si Creatia Sa AnubisAnubis  350 16.962
Hot Topic (New) Spiritualitatea si alergia la dogme
.. si ezoterism cu abtibilde crestinesti
flaviand  19 2.999
Hot Topic (New) Felul meu de a fi este dat de destin?! VictorN  86 7.418
Hot Topic (New) Atasamente Natural sau artificial?
Gaurile din Guatemala City
Silver99  63 8.131
Hot Topic (New) Dorinte! Roxa19  39 3.072