sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Parul cade pana la final? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   egreta alba 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 28 August 2007 - 01:31 PM

Am inteles azi de la o asistenta ca parul cade o perioada de timp dupa care se opreste..
Voi ce stiti? Trebuie sa-mi fac planuri pentru o peruca? Sau se poate sta si asa?
0

#2 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 28 August 2007 - 01:37 PM

Nu. Dar depinde daca ai un par des sau nu (evident). Se rareste si are perioade in care cade. Nu cade tot timpul in mod constant. Nu cred ca e cazul de peruca. Ai putea sa adopti o frizura scurta pana treci de perioada asta. Cat mai ai?
0

#3 Utilizator offline   catalin_56 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 27-August 07

Scris 28 August 2007 - 01:46 PM

Nu intra in panica, tunde-te scurt sunt sigur ca vei fi destul de draguta si asa. 8) De ar fi asta singura ta problema. Parul creste la loc fii linsitita. Fruntea sus si sanatate maxima :D
0

#4 Utilizator offline   ela_2_hope 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-January 06

Scris 29 August 2007 - 10:37 AM

Egreta drag,

Nu-ti face probeleme din cauza parului, este socant intradevar sa vezi cum iti tot cade parul, dar dintre multe alte efecte secundare acesta este unul minor, sigur ca te sperii la inceput, dar asa cum ti-a raspuns si Simonmeta nu este o cadere constanta si dupa aceea parul iti va creste la loc. Nu adopta o peruca. Eu nu m-am tuns si mi-a cazut foarte mult, chiar l-am si vopsit :fool:.

MErgem inainte. :blink:
0

#5 Utilizator offline   flori_buc 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 13-June 07

Scris 31 August 2007 - 01:55 PM

Vezi postareaegreta alba, la Aug 28 2007, 02:31 PM, a spus:

Am inteles azi de la o asistenta ca parul cade o perioada de timp dupa care se opreste..
Voi ce stiti? Trebuie sa-mi fac planuri pentru o peruca? Sau se poate sta si asa?

Asistenta a avut dreptate . :jester: Dupa o perioada se regenereaza. SANATATE MAXIMA
0

#6 Utilizator offline   GiiieeMan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 23-August 07

Scris 31 August 2007 - 03:44 PM

stai linistita ca nu ramai cheala
noi baieti avem probleme cu asta....mai putin voi
0

#7 Utilizator offline   egreta alba 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 31 August 2007 - 04:27 PM

Va multumesc pentru raspunsuri..
mai am 7 luni de tratament.M-am tuns scurt si l-am vopsit dar deja e atat de rar incat se vede pielea capului, era rarut si inainte.. intreb daca e nevoie de peruca pentru ca as fi vrut sa evit intrebarile celor din jur.."ce-ai patit? ce-i cu parul tau? du-te la doctor!esti bolnava?..etc"
Stiu ca creste la loc dar pana atunci..la ritmul in care cade raman cu nimic..
SANATATE MAXIMA!

Aceasta postare a fost editata de egreta alba: 31 August 2007 - 04:28 PM

0

#8 Utilizator offline   pati27 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 07

Scris 01 September 2007 - 02:02 PM

Vezi postareaegreta alba, la Aug 31 2007, 05:27 PM, a spus:

Va multumesc pentru raspunsuri..
mai am 7 luni de tratament.M-am tuns scurt si l-am vopsit dar deja e atat de rar incat se vede pielea capului, era rarut si inainte.. intreb daca e nevoie de peruca pentru ca as fi vrut sa evit intrebarile celor din jur.."ce-ai patit? ce-i cu parul tau? du-te la doctor!esti bolnava?..etc"
Stiu ca creste la loc dar pana atunci..la ritmul in care cade raman cu nimic..
SANATATE MAXIMA!

Tocmai am trecut de jumatatea tratamentului; si eu m-am tuns scurt - din luna a III- a de tratament -; cadea, cadea, cadea...si - ca si tine - am inceput sa ma interesez de peruca. Toti iti spun ca o sa se regenereze dupa ce termini tratamentul, dar, intre timp cand toata lumea te intreaba si se mira: vai, ce-ai slabit, vai, ce ti-a cazut parul, vai ce cearcane ai, etc... este imposibil sa nu te afecteze. Eu de 3 luni iau revalid - doctorita mi-a spus ca pot lua - si crede-ma ca fata de ce-mi cadea, s-a oprit cam la un sfert. In ritmul asta nu voi mai avea nevoie de peruca. Paralel, ma spal cu sampon si balsam revalid. Cam la doua saptamani imi fac o masca din galbenus de ou+ulei de ricin+cateva picaturi de rom si stau cu ea in cap vreo ora. Cred ca toate cumulate m-au ajutat.
Numai bine!
0

#9 Utilizator offline   Anya2007 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-May 07

Scris 01 September 2007 - 02:28 PM

Parul se regenereaza 100%. Nu din cauza ca "asa spun toti", ci chiar asa este normal sa se intample. Mecanismul este simplu. Medicatia urmareste inhibarea replicarii virale( are rol citostatic). Ea insa nu poate actiona selectiv( tintit) doar pe virus. Astfel incat, la nivel generalizat multe celule ale organismului sunt inhibate in crestere. Asta mai explica si alte efecte secundare neplacute ale terapiei, cum ar fi scaderea imunitatii, intrucat, concomitent cu celulele vizate de medicatie, sunt inhibate si liniile celulare cu rol in imunitate. In momentul in care se intrerupe medicatia, deci efectul citostatic nu mai exista, celulele isi intra in ritmul normal de crestere, maturare, functionare si daca este cazul de regenerare. Asa se explica de ce parul se regenereaza 100%...pentru ca nimic nu mai inhiba ciclul lui biologic.

P.S. Ritmul de cadere al parului, precum si cel de regenerare, tin strict de particularitatile fiecarei persoane. La incetarea terapiei, o alimentatie bogata in vitamine este buna, intrucat parul are nevoie si de suport vitaminic pentru a creste mai bine. Pentru persoanele cu afectiuni hepatice sunt recomandate acele medicamente care aduc combinat vitamine si alte substante( gen fosfolipide esentiale, acid orotic, cynara, etc)

Aceasta postare a fost editata de Anya2007: 01 September 2007 - 02:34 PM

0

#10 Utilizator offline   egreta alba 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 02 September 2007 - 04:33 PM

Multumesc Pati, o sa incerc si eu samponul Revalid...parca pastile n-as prea lua, mi se pare destul 5 ribavirine pe zi...
o sa incerc si masca cu ou de care spui..am mai auzit de ea..da..

Anya, e f interesant ce spui, merci de lamuriri!

Sanatate!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Transplant de ficat rroxana  70 47.811
Replici noi Eltrombopag mihaela.gheorghe  2 2.250
Replici noi Viremia HCV
topic combinat
nocoleata  18 5.645
Replici noi Donez medicamente AlinutzaOD  0 819
Replici noi Caut medic stomatolog in TSR
un stomatolog care sa-si sterilizeze cu adevarat instrumentele!
rubog  1 2.893