Cum citim in Sfanta Scriptura pentru Sykarian, zexelica si nu numai ;)
Scris 24 August 2007 - 03:56 PM
Nea' cleopa asta ignora Scriptura. Nu poate fi mesagerul Domnului.
Scris 24 August 2007 - 04:17 PM
Vampiriţa, la Aug 24 2007, 04:58 PM, a spus:
Deuteronom 5:8-9
8 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
9 Să nu te īnchini īnaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sīnt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor īn copii pīnă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc;
Romani 1:23
23şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor īntr'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tīrītoare.
Asta ignora nen'tu' cleopel......... Numai in 2 secunde...... Ca daca iau doctrina la puricat..........nu mai terminam intr-o saptamana.
Scris 24 August 2007 - 04:19 PM
Citeaza
Ai fost cumva langa isus pe cruce si ai vazut cum au stat lucrurile acum 2000 de ani? Cine stie daca peste 2000 de ani hitler nu o sa devina isus 2. Poti sa bagi mana in foc ca nu va fi asa? I dont think so. In viata fiecare primeste ce merita nici mai mult nici mai putin. Omul prin insasi natura lui incearca sa manipuleze mereu. De cata vanitate si ingamfare trebuie sa dai dovada ca sa faci asemenea afirmatii?
Scris 24 August 2007 - 04:21 PM
zexelica, la Aug 24 2007, 05:17 PM, a spus:
8 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
9 Să nu te īnchini īnaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sīnt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor īn copii pīnă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc;
Romani 1:23
23şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor īntr'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tīrītoare.
Asta ignora nen'tu' cleopel......... Numai in 2 secunde...... Ca daca iau doctrina la puricat..........nu mai terminam intr-o saptamana.
Zexe... tu nu ai inteles ceva: si anume ceea ce am vrut eu sa subliniez in textul citat.
Scris 24 August 2007 - 04:29 PM
Vampiriţa, la Aug 24 2007, 05:21 PM, a spus:
Ma, io nu-s asa dastept........ Da' pe bagabonti ii miros. Asta care se-nchina la icoane, zice ca el e stalpul si temelia adevarului, vede diavoli, ............las-o-n...........
Si nu tre' sa fiu dastept. Ma uit in Biblie si, daca gasesc un vers care contrazice o concluzie a unui teolog, inseamna ca acela greseste. Si, daca nu vrea sa se corecteze..........n-are treaba cu Dumnezeu.
Scris 24 August 2007 - 04:34 PM
Vampiriţa, la Aug 24 2007, 02:06 PM, a spus:
Deci conteaza mai mult harul aluia de picteaza decat persoana reprezentata... atunci de ce nu si-a facut un autoportret pictorul? Era mai precis.
Lumea se agata de reprezentari reale, de lucruri.... icoane, cruciulite... biblii... si uita ce ar trebui sa faca...
Oamenii ajung sa se certe de la care icoana e mai puternica si doamne fereste sa spui vre-un cuvant rau despre cine stie ce moaste ca-s in stare sa te rupa in bucati...
Scris 24 August 2007 - 04:34 PM
Scris 24 August 2007 - 06:29 PM
Evident ca fiecare citeste in limba pe care o cunoastem !
Dar cum o citim ??? .... eu cred ca putem sa incercam sa citim cu fundul caci cred ca e mult mai bine ... ca oate asa unii o vor judeca cu capul!
Acum cand unii o citesc cu capul ... parca unii o judeca cu fundul ...si nu cred ca e bine asa!
Scris 24 August 2007 - 07:16 PM
Sikaryan, Biblia nu a fost scrisa ca sa fie inteleasa de omu' de rand! Ce parte nu intelegi? Tu in loc sa citesti ce am scris eu acolo te'ai uitat la poze?! Sau numa' la titlu? Mai discutam dupa ce il citesti de cel putin 3 ori
Edit: "Nu intelege oricine Sfanta Scriptura, fara numai acei care au invatat teologie si care au viata curata in Hristos, darul deslusirii duhurilor si Duhul Sfant, in acelasi duh in care s-a scris Scriptura."
Aceasta postare a fost editata de Vampiriţa: 24 August 2007 - 07:21 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
CALENDAR ORTODOX | BigDefender | 103 | 13.716 |
|
... la care trebuie sa raspunda credinciosii! |
Sikaryan | 39 | 11.630 |
|
Importanta credintei in viata oamenilor