Autorităţile sanitar - veterinare din Capitală au decis să retragă din magazine două tipuri de iaurturi produse de compania Danone.
Este vorba despre produsele din două loturi de iaurt cu fructe, cele care au ca date de expirare 11 şi, respectiv, 20 septembrie. Acestea ar conţine o cantitate neprecizată de dioxină. Directorul Institutului de Cercetare Alimentară, Gheorghe Mencinicopschi spune că această substanţă toxică este una dintre cele mai periculoase. Specialiştii susţin că cel mai probabil substanţa a ajuns īn produsele lactate prin intermediul unui aditiv, E 412, provenit din India. Acest aditiv alimentar poate produce afecţiuni neuro-toxice, poate ataca ficatul, rinichii, iar pielea poate căpăta un aspect bolnav. Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucureşti.
Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucureşti. Ele nu au fost produse īn Romānia, ci importate. Retragerea de pe piaţă s-a produs după o notificare prin sistemul rapid de alertă de la Bruxelles, referitor la prezenţa gumei de guar, ingredient folosit īn iaurturile cu fructe. Probele prelevate din iaurturi au fost trimise la un laborator de referinţă din UE.
Sursa: Antena3.ro
Pagina 1 din 1
IAURTURI RETRASE DE PE PIAŢĂ DIN CAUZA UNEI SUBSTANŢE TOXICE
Scris 22 August 2007 - 01:20 PM
m'da ... am auzit !!
oricum n-am cumparat niciodata produse Danone ...
cu toate reclamele lor stresante !! din partea mea linistit pot sa dea faliment
oricum n-am cumparat niciodata produse Danone ...
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Stiri: Semafoare speciale pentru nevazatorii din Timisoara | stiri | 0 | 420 |
|
Stiri: Vosganian anunta ca guvernul va modifica taxa auto, pana in februarie | stiri | 0 | 1.799 |
|
Stiri: Calendar religios, 22 Decembrie 2011 | stiri | 0 | 477 |
|
Omul care nu a dormit 30 zile
Record Mondial |
G30rg3xxx | 1 | 330 |
|
Stiri: 08:14, Bucuresti: Politist impuscat in Rahova | stiri | 0 | 1.937 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS