Aparatele Starkey stie cineva cum sunt sau cat de performante sunt aceste aparate?
Scris 20 August 2007 - 05:26 PM
Am si eu nevoie de o mana de ajutor daca se poate
Stie cineva din cei ce folosesc aparate de la Starkey ,sa mi spuna cat de performante sunt aceste aparate?
am cautat despre ei pe net, dar nu stiu ce sa spun, nu am folosit niciodata un aparat acum m am hotarat sa mi pun, caci nu mai rezist in acest fel.
Multa lume spune ca aparatele diminua auzul iar cei de la centre ca pastreaza auzul la nivelul la care esti cand ti l pui.
Dumneavoastra ce spuneti care este adevarul?
Va multumesc mult.
Scris 23 August 2007 - 11:30 AM
cat despre aparatele de la starkey, cel mai performant la ora actuala este destiny. poti da cautare pe net si vei gasi inclusiv studii comparative intre diferite aparate de la diverse firme. nu cred ca vei gasi nimic in romana, doar engleza, franceza, germana...
Scris 23 August 2007 - 11:47 AM
dark_light, la Aug 23 2007, 12:30 PM, a spus:
Sună foarte frumos, dar īn realitate e un pic altfel, doamna audiolog. Īn special pentru hipoacuziile provenite din afecţiuni ale urechii interne.
Rolul aparatului auditiv este acela de a amplifica sunetele peste nivelul normal*, pentru pacientul cu deficienţe auditive. Celulele ciliate se distrug īn continuare datorită faptului că sunt agresate cu sunete mai puternice decāt ar trebui. Asta se īntāmplă şi la adolescenţii care ascultă prea mult timp muzică īn căşti. Dar asta e īnsăşi ideea de bază a oricărui aparat auditiv: să amplifice sunetele peste nivelul normal, cāt să poată fi auzite de pacientul cu deficienţe. Şi asta distruge mai repede celulele ciliate rămase, chiar la un aparat reglat perfect. Sigur că un sunet prea puternic, provenit de la un aparat prost reglat, le distruge mult mai repede, ca īn orice situaţie cānd pacientul trebuie să suporte nivele sonore foarte ridicate.
* - prin "nivelul normal", īnţeleg nivelul sonor pe care cei din jur, persoanele fără deficienţe, īl aud, fără a avea nevoie de aparate auditive.
Rebeca24, la Aug 20 2007, 06:26 PM, a spus:
Multa lume spune ca aparatele diminua auzul iar cei de la centre ca pastreaza auzul la nivelul la care esti cand ti l pui.
Dumneavoastra ce spuneti care este adevarul?
După ce foloseşti cāteva luni un aparat auditiv, nu prea te mai poţi descurca o săptămānă fără aparatul auditiv, deşi īnainte de a purta prima dată aparat, reuşeai. Depinde mult şi de cauzele care au produs hipoacuzia. Dar, īn general, hipoacuzia se accentuează īn timp şi dacă nu porţi un aparat auditiv. Şi nu prea se poate afla cum ar fi evoluat lucrurile dacă nu ai fi purtat niciodată un aparat auditiv.
Aceasta postare a fost editata de harald: 23 August 2007 - 12:00 PM
Scris 24 August 2007 - 10:23 AM
harald, la Aug 23 2007, 12:47 PM, a spus:
vai, dom' profesor, dar de ce sariti asa? sa analizam un pic realitatea expusa integral de dumneavoastra.
realitatea este ca un aparat are potentialul de a cauza distrugerea celulelor ciliate din urechea interna, mai ales pentru hipoacuziile neurosenzoriale severe-profunde. dar de la "a fi in stare" pana la "asa e mereu" e o cale tare lunga. si un casetofon are potentialul de a surzi pe cineva, nu ?
harald, la Aug 23 2007, 12:47 PM, a spus:
de ce nu spui si faptul ca se poate verifica posibilitatea de scadere a pragului datorita purtarii aparatului auditiv (masori TTS pana sa se transforme in PTS)? in plus, la un aparat cu castigul si OSPL90 (care nu sunt decisivi dar sunt de mare importanta) in concordanta cu testele audiometrice (inclusiv UCL) "sansele" ca pragul de auz sa scada din cauza aparatului sunt aproape zero.
iti place mereu sa insinuezi ca toti sunt idioti si numai tu le stii pe toate?
ce ti se pare gresit sau incorect in formularea "in general aparatele nu afecteaza auzul" ? vroiai cumva sa fac o lucrare de 100 de pagini cu cazuri generale de protezat si cazuri particulare in care protezarea nu se recomanda sau este inutila ? esti deja absurd cu tonul pe care-l abordezi.
ce fac aparatele auditive ? oare amplifica sunetul pentru a readuce auzul la nivel cat de cat normal, cum am explicat in termeni simpli, sa inteleaga toata lumea?
cand o sa incetezi sa faci pe importantul si o sa incepi sa realizezi ca mai sunt si audiologi care muncesc de dragul meseriei si care incearca sa-si ajute pacientii, nu sa-i jupoaie de bani ?
ce stii despre mine si despre intentiile mele? nimic. si totusi iti permiti mereu sa ma iei peste picior ca pe o mucoasa de "vanzatoare de aparate de auzit".
crezi ca am intrat pe forum ca sa fac reclama vreunei firme sau marci? ca sa vand pielea ursului din padure? de ce nu te uiti la mesaje si sa incerci sa vezi intentiile din spatele lor ?
de ce nu incerci sa abordezi un ton mai condescendent, si sa dam impreuna explicatii clare pentru cei care au nevoie de un sfat documentat ?
in fine... tin sa-mi cer scuze doamnei Rebeca24 pentru micile mele probleme cu domnul Harald. o sa incerc sa va raspund cat de bine pot, daca aveti si alte intrebari.
Scris 24 August 2007 - 05:03 PM
dark_light, la Aug 24 2007, 11:23 AM, a spus:
Nu, īmi place ca oamenii de bună credinţă, pacienţii, să ştie atunci cānd o părere este obiectivă sau cānd este interesată. Ai văzut foarte bine că obţinuse păreri complet diferite "de pe stradă" comparativ cu cele din centrele audiologice, dar nu te-ai obosit să-i spui că eşti audiolog. Un adevărat exemplu de deontologie.
Cānd or să dispară audiologii care jupoaie pacienţii de bani, promit.
Sincer?
Right
Aceasta postare a fost editata de harald: 24 August 2007 - 05:23 PM
Scris 24 August 2007 - 05:32 PM
harald, la Aug 24 2007, 06:03 PM, a spus:
auzi, nenea? au fost atatea pareri interesate pe aici, care fire de par am eu in cap. si te asigur ca nu-s cheala ! de aia de ce nu te-i luat nici macar in somn? dar de mine, care de doi ani nu fac altceva decat sa dau informatii teoretice si sa indrum oamenii ce sa faca, te-ai luat in permanenta, de parca nu stiu ce crima am facut !
ai tu ce ai cu mine...si poate intr-o zi o sa-mi si explici pe intelesul meu.
de ce sa-i spun ca sunt audiolog? tu i-ai spus ce legatura ai cu domeniul? rade ciob de oala sparta. mai bine spune ca n-ai avut de ce sa te legi.
mai bine spuneai "cand o sa inghete iadul" ... ca sa inteleaga toata lumea.
atunci explica-i pe intelesul lui...asa cum am facut eu.
dar tot nu mi-ai explicat cu ce am gresit in primul mesaj, dom' profesor...
am spus eu asa ceva? in primul rand multi "audiologi" nu sunt de fapt audiologi. asa ca, din pacate, majoritatea nici nu stiu ce inseamna UCL...
nici mie nu-mi convine situatia din Romania de la ora actuala, de aia am intrat pe sectiunea asta incercand sa dau, dupa puterile mele, informatii oamenilor. macar asa stiu ce sa ceara cand se duc la un centru de protezare si posibilitatile de a fi trasi in piept de afaceristi sunt mai mici.
Scris 24 August 2007 - 05:38 PM
dark_light, la Aug 24 2007, 06:32 PM, a spus:
Să ştii că am īn general o părere bună despre chestiile pe care le susţii tu, comparativ cu ce se poate auzi de la alţii. Unii dintre ei aflaţi pe cai mari, īn domeniul vostru. Şi dacă nu te-ai mai simţi obligată să iei totul la modul personal, ai fi mult mai relaxată
dark_light, la Aug 24 2007, 06:32 PM, a spus:
Sunt colegii tăi, tu-i cunoşti mai bine
Aceasta postare a fost editata de harald: 24 August 2007 - 05:41 PM
Scris 24 August 2007 - 05:52 PM
harald, la Aug 24 2007, 06:38 PM, a spus:
preferam sa fie mai putina adrenalina, macar in dialogurile cu tine de la care sincer si fara periute, vreau un schimb de experienta.
deja am fost mirosita cam cine sunt si, in comunitatea asta mica a audiologiei romanesti, ce fac eu pe forumul asta imi poate crea destul de mari probleme. ce zici, suna a destula adrenalina pentru gustul tau?
asa ca hai sa facem amandoi o fapta buna si sa ne unim eforturile. ce zici ?
harald, la Aug 24 2007, 06:38 PM, a spus:
sa zic din fericire...sau din pacate ?
Aceasta postare a fost editata de dark_light: 24 August 2007 - 05:53 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Deviatie de sept
consecinte |
issabella... | 48 | 20.160 |
|
Carcinom bazocelular keratinizat!
As dori mai multe informatii despre acest diagnostic! |
Student2009 | 0 | 1.726 |
|
Rinita hipertrofica? Deviatie de sept? Amigdalita?
ce recomandati? |
opium | 19 | 34.121 |
|
Deficientele de auz.... |
madalina _ | 455 | 162.126 |
|
Calculi la glandele salivare
Ajutati-ma |
SimonaCornelia12 | 0 | 1.171 |
Contact
Facebook
Twitter