RoRenu, la Aug 20 2007, 05:05 PM, a spus:
am mostenit numele de "Magyari" ... dar pe tatal meu nu l-am mai vazut de cand aveam 2 ani
numele asta a fost un cosmar toata viata mea am fost considerat ungur de catre toata lumea chiar daca toata viata am crescut printre romani
"-cum te cheama de la familie?
-Magyari (pronuntat "maghiari" nu cum ar trebui adica "moghiori")
-deci esti ungur
- nu sunt ungur
- numele zice ca esti"
am 18 ink nu ma casatoresc
daca imi schimb numele in dosarul de la scoala tot "magyar" o sa raman sau mi se schimba numele
nu mai vreau sa am nici o legatura cu numele meu (magyari)
1. La cum merg lucrurile în România, nu vei avea probleme să renunţi la un nume ca Magyari. Va trebui să oferi doar un pretext de faţadă, nu "motive întemeiate".
2. Originea numelui exclude tocmai etnia la care face referire numele, dar puţină lume pricepe asta. Dacă te cheamă Rusu, asta se datorează strămoşului venit din Rusia, dar nu ţie. Pentru că "rusu" e tocmai forma din limba română. Dacă te cheamă Horvath, nu prea ai cum să fii croat, pentru că "horvath" e forma maghiară pentru "croat".
3. Oamenii au o plăcere prostească să facă referiri la numele interlocutorului, fără să înţeleagă că numele nu ţi l-ai ales singur, ca să fii responsabil pentru el.
P.S. Ar fi interesant de descoperit cum a apărut numele Magyari. Pentru că e în totală contradicţie cu teoria de la pct.2
Aceasta postare a fost editata de harald: 20 August 2007 - 09:40 PM