Pagina 1 din 1
help ...cabluri mufate aiurea
Scris 18 August 2007 - 03:15 PM
trebuie sa prelungesc cablul de la providerul de net fara sa folosesc swich dar problema e ca acel cablu care vine in casa e cablat aiurea nu respecta nici o regula... am luat o chestie in care intra o mufa si iese una *(nu stiu cum se numeste) si presupun ca legatura ar tb sa fie continua adica nu inversata, ce tb sa fac sa ii chem pe aia sa remufeze firul de la ei ca sa fie ok
...Deci daca nu sunt asezate cum trebuie conform schemei ambele fire o eventuala conexiune intre ele nu merge ? sau cablul care vine si continua pe cel de la provider tb sa fie si el mufat la fel de tampit ca sa mearga, ca acum mufate asa cum sunt arata ca un cablu e deconectat. va rog ziceti ce e de facut, ca asa tampit cum e cablul de la ei merge direct la calculator da nu pot sa il prelungesc si asta imi trebuie. multam anticipat
Scris 03 September 2007 - 08:40 PM
ucanauca, la Aug 18 2007, 04:15 PM, a spus:
trebuie sa prelungesc cablul de la providerul de net fara sa folosesc swich dar problema e ca acel cablu care vine in casa e cablat aiurea nu respecta nici o regula... am luat o chestie in care intra o mufa si iese una *(nu stiu cum se numeste) si presupun ca legatura ar tb sa fie continua adica nu inversata, ce tb sa fac sa ii chem pe aia sa remufeze firul de la ei ca sa fie ok
...Deci daca nu sunt asezate cum trebuie conform schemei ambele fire o eventuala conexiune intre ele nu merge ? sau cablul care vine si continua pe cel de la provider tb sa fie si el mufat la fel de tampit ca sa mearga, ca acum mufate asa cum sunt arata ca un cablu e deconectat. va rog ziceti ce e de facut, ca asa tampit cum e cablul de la ei merge direct la calculator da nu pot sa il prelungesc si asta imi trebuie. multam anticipat
De obicei nu se "prelungesc". Cel mai bine ar fi sa chemi providerul, sau daca vrei sa faci retea cu cineva (ramane intre noi) cumpara un router.
Scris 03 September 2007 - 08:58 PM
Ba cablurile se pot prelungii fara nici o problema. Nu scade viteza deloc
Mufa care ai luato u e buna. Se numeste Mufa in I ( adik de prelungire)
Daca providerul tau nu a raspectat regula de mufat si a mufat altfel, dar iti merge...atunci respecta regula cu care a mufat el.
Regula de mufare este asa:
alb-portocaliu
portocaliu
alb-verde
albastru
alb-albastru
verde
alb-maro
maro
Culorile sunt de la stanga la dreapta iar mufa este cu pini in sus si clips-ul de siguranta in jos
Daca el a mufat ca tampitul..mufeaza si u la fel ca el...
Mufa care ai luato u e buna. Se numeste Mufa in I ( adik de prelungire)
Daca providerul tau nu a raspectat regula de mufat si a mufat altfel, dar iti merge...atunci respecta regula cu care a mufat el.
Regula de mufare este asa:
alb-portocaliu
portocaliu
alb-verde
albastru
alb-albastru
verde
alb-maro
maro
Culorile sunt de la stanga la dreapta iar mufa este cu pini in sus si clips-ul de siguranta in jos
Scris 03 September 2007 - 09:42 PM
GigJoe, la Sep 3 2007, 09:58 PM, a spus:
Ba cablurile se pot prelungii fara nici o problema. Nu scade viteza deloc
E mai complicat. Pentru conexiuni pe 100 Mbps există o limită teoretică de 100 metri. Īntre placa de reţea şi switch vor exista īntotdeauna mai multe probleme decāt īntre două switch-uri. Există switch-uri de 15 dolari (RPC, Repotec) care merg şi cu cabluri de 140 metri īntre ele. Există switch-uri de 20 de dolari (Asus Giga X) care merg cu un cablu de 100 metri īntre ele, dar nu cu unul de 108 metri, de exemplu.
Am văzut o conexiune cu 200 metri de cablu UTP. Īntre switch şi placa de reţea nu mergea deloc. Cu switch-uri la ambele capete, atingea uneori şi 3 Mbps (300 kB/s).
GigJoe, la Sep 3 2007, 09:58 PM, a spus:
full story here: http://www.roportal.ro/discutii/ftopic1781...t&p=1005582
Aceasta postare a fost editata de harald: 03 September 2007 - 09:52 PM
Scris 03 September 2007 - 09:57 PM
harald, la Sep 3 2007, 10:42 PM, a spus:
E mai complicat. Pentru conexiuni pe 100 Mbps există o limită teoretică de 100 metri. Īntre placa de reţea şi switch vor exista īntotdeauna mai multe probleme decāt īntre două switch-uri. Există switch-uri de 15 dolari (RPC, Repotec) care merg şi cu cabluri de 140 metri īntre ele. Există switch-uri de 20 de dolari (Asus Giga X) care merg cu un cablu de 100 metri īntre ele, dar nu cu unul de 108 metri, de exemplu.
Am văzut o conexiune cu 200 metri de cablu UTP. Īntre switch şi placa de reţea nu mergea deloc. Cu switch-uri la ambele capete, atingea uneori şi 3 Mbps (300 kB/s).
da, corect
Am uitat sa precizez asta
Sa nu treaca de 100 m
Iar ce spui u...am intalnit si eu
Am avut 2 cabluri si le-am unit..formand 210 m
1 cablu era cat6 si altul cat5...si culmea..mergea, si mergea chiar super bine ,7Mbps
Dar la prima ploaie..sa dus totul:))
Switch-urile alea Asus giga x, nu le recomand la nimeni, se strica repede
In schimb...Repotec (RPC) sunt f bune...merg in orice conditii
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce nu-mi recunoaste Windos-ul al doilea hard? | florin63 | 4 | 9.431 |
|
Problema partitie | Vlaxy | 5 | 3.492 |