sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Asigurari de viata cum stam cu asigurarile de viata? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   netxt 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 08-May 05

Scris 08 May 2005 - 09:50 PM

Firmele care ofera asigurari de viata sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie.
Nici nu e de mirare. Clientii platesc ani (zeci de ani) buni si cu Dumnezeul inainte spera sa apuce batranetea fara sa fie nevoie de aplicare contractului.
Asiguratorul e linistit, stie ca sunt relativ putin care mor (si mai au si asigurare)Oricum momentul in care contractul expira si ar trebui sa le dea ceva inapoi sub forma de pensie privata, este departe.
Dar unde vreau sa ajung?
De circa 7 ani sunt asigurat la Sara Mercaur, o societate de asigurai Romano-Austriaca avand un contract pe 30 de ani. Totul bine si frumos pana anul acesta. Ei imi trimitea instintare cat am de platit (in jur de 5 milione anual) iar eu constincios le trimiteam banii. In luna februarie al acestui an, am cerut in email sa mi sa trimita prin posta o copie a contractul si sa modifice numele persoanei care beneficiaza de suma asigurata. Am asteptat 2 saptamani, nimic. Am incercat sa suni la ei, robotul m-a plimbat prin nu stiu cate interioare pana sa raspunda o domnisoara care sa-a recomandat drept secretara. Cand am spus problema mea, sa-a scuzat ca nu ma poate ajuta pentru ca este vineri (ora 2!) si la ora asta nimeni nu mai lucreaza. Sa revin alta data.
In urmatoarea saptamana nu am reusit sa dau de nimeni la telefon.
Am mai trimis inca un email si tot nici un raspuns. Pana la urma a nu stiu cata oara, am prins pe cineva care mi-a promis ca rezolva problema mea. De atunci a mai trecut o luna si NIMIC. Asta este SARA MERcaUR.
Pun intrebarea, daca Doamne fereste mor, mai vede cineva suma asigurata?
Cu un gust amar, intentionez sa desfac contractul cu aceasta firma chiar daca imi returneaza doar o mica parte din bani.
A mai avut cineva asemenea experienta cu SARA MERcaUR sau cu alta firma de asigurari?

Aceasta postare a fost editata de netxt: 08 May 2005 - 09:52 PM

0

#2 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 09 May 2005 - 09:42 AM

netxt, la May 8 2005, 09:50 PM, a spus:

Firmele care ofera asigurari de viata sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie.
Nici nu e de mirare. Clientii platesc ani (zeci de ani) buni si cu Dumnezeul inainte spera sa apuce batranetea fara sa fie nevoie de aplicare contractului.
............. ....... ....nu am reusit sa dau de nimeni la telefon.
Am mai trimis inca un email si tot nici un raspuns. Pana la urma a nu stiu cata oara, am prins pe cineva care mi-a promis ca rezolva problema mea. De atunci a mai trecut o luna si NIMIC. Asta este SARA MERcaUR.
Pun intrebarea, daca Doamne fereste mor, mai vede cineva suma asigurata?
Cu un gust amar, intentionez sa desfac contractul cu aceasta firma chiar daca imi returneaza doar o mica parte din bani.
A mai avut cineva asemenea experienta cu SARA MERcaUR sau cu alta firma de asigurari?
[snapbacca]40724[/snapbacca]

Te inteleg perfect, si eu am renuntat la un astfel de contract precum si un prieten care a avut un accident si cind a dat telefon (a ramas cu infirmitati) i sa-a raspuns cu o intrebare :"domnule ati murit?" raspuns: "nu..." concluzia: "nu veti primi nici un leu!". Am totusi un sfat pentru tine: daca vrei o asigurare fa-ti un contract la o firma serioasa care exista pe piata de multa vreme si in cit mai multe tari. Exista firme (de e fapt concerne) care detin putere financiara mai mare decit state intregi. Pentru ei ar fi o reclama timpita sa nu-si despagubeasca clientii. Citeste presa de specialitate inainte! Contrectele "Sara Mercaur" sunt de faprt contracte facute "la plesneala" in interesul sistemului lor si nu al clientului, iar eu vad asta ca pe o escrocherie. Cind iti faci contract la o firma ca lumea un consultant ( si nu un participant la un salbatic sistem MLM ca in cazul "Sara Mercaur" care are interesul sa jumuleasca cit mai multi bani ca sa sara mai sus in schema) ta va aborda precum un croitor si-ti va croi contractul dupa necesarul tau si dupa posibilitati. Va trebui sa fii foarte atent, deoarece de multe ori si consultantii firmelor mari lucreaza pe baza de referinte, deci poti primi un telefon in vederea unei discutii preliminare. Nu semna contractul la prima intilnire, documenteaza-te bine. Intereseaza-te neaparat de clauzele care te privesc ( risc de accident, imbolnavire, profesional, pensie, in general chestiile cele mai nasoale care pot aparea la un monent dat si ai putea ramine descoperit.) Solicita de exemplu unei firme sa-ti faca un calcul de necesar pentru pensie, dar atrage-le atentia ca inca nu esti hotarit, cu mentiunea sa nu insiste ulterior daca nu suni tu...Daca mai ai intrebari nu ezita sa le pui!
0

#3 Utilizator offline   sfc 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-October 04

Scris 09 May 2005 - 04:20 PM

Dupa cum spunea si Victor,cauta firme cu renume.Singura diferenta e ca la banii aia nu prea vad ce asigurare poti sa faci.Firmele cu reputatie au primele de asigurare mai mari,si de obicei se informeaza bine in privinta asiguratului.Mai ales cand e vorba de asigurari mai mari.
Eu unul cred ca ,totusi viitorul apartine asigurarilor.Si asa ar fi normal intr-o tara care se respecta...
Am un frate plecat ,destul de departe,acolo totul este asigurat,statul nu despagubeste pe nimeni.Gandeste-te ,daca sinistratii din Timis ar fi avut asigurari pe locuinte ...Si sa stii ca asigurarile ptr locuinte sunt foarte ieftine...daca ne gandim la ceea ce sa-a intamplat acolo.
Cat despre asigurarile de viata ...nu poti sti niciodata ce se intampla ...
0

#4 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 10 May 2005 - 10:01 AM

sfc, la May 9 2005, 04:20 PM, a spus:

Dupa cum spunea si Victor,cauta firme cu renume.Singura diferenta e ca la banii aia nu prea vad ce asigurare poti sa faci.Firmele cu reputatie au primele de asigurare mai mari,si de obicei se informeaza bine in privinta asiguratului.Mai  ......... ........locuinte  sunt foarte ieftine...daca ne gandim la ceea ce sa-a intamplat acolo.
Cat despre asigurarile de viata ...nu poti sti niciodata ce se intampla ...
[snapbacca]40869[/snapbacca]

si mai gindeste-te si la pensionari....de fapt si cartea de munca este tot o asigurare de viata cu clauze sociale si de sanatate, dar de foarte proasta calitate, in care unii pot sa-si bage mina cum vor... ma refer la fondurile de sanatate, etc...

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 10 May 2005 - 10:02 AM

0

#5 Utilizator offline   Xelo 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 16-May 05

Scris 16 May 2005 - 05:00 PM

Pentru aceia dintre dv. care doresc ceva serios si sigur, va pot spune ca InterAmerican este raspunsul ce sta intotdeauna la dispozitia clientului. Experienta de 10 ani pe piata din Romania recomanda compania drept unul din liderii avand actionariat integral strain, singura companie de asigurari care detine o clinica si un spital propriu.
Pentru o schimbare de atitudine si de viata, InterAmerican este raspunsul.

Daca doriti sa incheiati oricare dintre asigurarile de viata dar si non-viata prezentate aici, va stau la dispozitie. Dati-mi un PM sau lasati nr. de telefon si o sa va contactez eu :oca:

Aceasta postare a fost editata de Xelo: 16 May 2005 - 05:01 PM

0

#6 Utilizator offline   geo_nick2005 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 14-August 05

Scris 14 August 2005 - 07:54 PM

Imi pare rau sa aud de experienta ta neplacuta cu cei de la societatea de asigurari amintita de tine. Aceasta situatie ar fi fost evitata daca prospectai mai bine piata asigurarilor de viata. Eu recomand tuturor acelora care doresc sa-si faca o asigurare de viata sau o pensie privata sa incheie contracte cu ce-a mai mare si sigura companie din acest domeniu , care din fericire se afla si pe piata noastra de profil de aproximativ 5 ani, si nu fac un secret din faptul ca sunt consultant la aceasta companie. In orice caz sunt bucuros sa constat ca romanii au inceput sa inteleaga utilitatea acestor programe, iar in Romania avem companii solide in acest domeniu, cu exceptia celei mentionate mai sus, unde ati intampinat acele probleme. Tuturor acelora care sunt interesati de o presentare cu privire la pensiile private si asigurarile de viata ii rog sa ma contacteze, nu trebuie decat sa-mi acortati putin timp din timpul dvs. si voi pune cea mai mare campanie din lume sa lucreze pentru dvs. si va garantez ca nu veti avea experiente neplacute ca cea de mai sus. Daca vreti sa luati o decizi in acest sens, lucrati cu cei mai buni din domeniu.
Informatii despre pensii private, asigurari de viata, asigurari de sanatate, asigurare pentru copii.www.consultantafinanciara.lx.ro
0

#7 Utilizator offline   anknic 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 08-September 05

Scris 08 September 2005 - 06:01 PM

cand a aparut sara merkur in R. am fost contactata si tentata sa intru in retea...nu mi s-a parut OK pentru ca in viziunea mea un consultant tb.sa aiba ceva studii in domeniu, nu te faci asa, peste noapte consultant...

cand s-a nascut fetita noastra am cautat si prospectat la greu piata pt.asig.pentru studii...am ales aig pentru ca e cea mai tare firma in domeniu...
0

#8 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 08 September 2005 - 10:16 PM

Xelo, la May 16 2005, 06:00 PM, a spus:

Pentru aceia dintre dv. care doresc ceva serios si sigur, va pot spune ca InterAmerican este raspunsul ce sta intotdeauna la dispozitia clientului. Experienta de 10 ani pe piata din Romania recomanda compania drept unul din liderii avand actionariat integral strain, singura companie de asigurari care detine o clinica si un spital propriu.
Pentru o schimbare de atitudine si de viata, InterAmerican este raspunsul.

Daca doriti sa incheiati oricare dintre asigurarile de viata dar si non-viata prezentate aici, va stau la dispozitie. Dati-mi un PM sau lasati nr. de telefon si o sa va contactez eu  :dwarf:
<{POST_SNAPBACK}>

bun venit pe forum! Eu sunt printre cei putini care si-au facut asigurare fara a fi cautat si periat de nimeni. Am fost printre primii clienti ai ING. din Cluj. La Interamerican am asigurarea casco pentru masina.
0

#9 Utilizator offline   geo_nick2005 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 14-August 05

Scris 26 September 2005 - 05:12 PM

Vezi postareaanknic, la Sep 8 2005, 07:01 PM, a spus:

cand a aparut sara merkur in R. am fost contactata si tentata sa intru in retea...nu mi s-a parut OK pentru ca in viziunea mea un consultant tb.sa aiba ceva studii in domeniu, nu te faci asa, peste noapte consultant...

cand s-a nascut fetita noastra am cautat si prospectat la greu piata pt.asig.pentru studii...am ales aig pentru ca e cea mai tare firma in domeniu...

Ai facut o alegere buna, ..... felicitari, AIG sunt cei mai buni.
0

#10 Utilizator offline   Petcu Radu 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 11 November 2005 - 06:53 PM

geo_nick2005: daca tu te numesti "consilier financiar", atunci sa-ti fie rusine pt ca nu esti informat in legatura cu piata asigurarilor.. Sara Merkur a fost preluata de catre Grawe ... Spui tu ca trebuie sa-ti faci o asigurare la "cea mai mare companie de asigurari" ?... sa-ti dau un indiciu.. programul Pheonix.. probabil ca o sa aflii de la ce companie este..

Nu este etic sa speli cu concurenta pe jos, pt ca si eu pot sa spun lucruri nu tocmai "placute" despre AIG.. despre cum functioneaza, ce fac cu banii.. cum sta treaba cu contul de participare la profit , etc..

ankni: un consultant de asigurari lucraza in vanzari.. daca tu chiar crezi ca toti absolventii care au terminat finante banci (unde se fac si cursuri de asigurari-reasigurari) se angajeaza la astfel de firme de asigurari ca simplii consultanti.. te inseli.. oricine poate fi consultant.. training-ul este obligatoriu.. trebuie doar sa stii: care sunt pachetele companiei respective, cum functioneaza o polita, tehnici de vanzare, demontarea obiectiilor, si multe altele...

p.s. geo_nick2005: aig-ul probabil sunt cei mai buni ca asta vinzi tu.. nuh?.. argumente ceva?

p.p.s. netxt: te rog sa-mi dai un PM, si o sa-ti dau un numar de telefon si o persoana de contact care se ocupa in acest moment de contractele de la Sara Merkur...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Idei de afaceri cu minim de capital! * * * * *
Nu dispun decat de 10000 - 12000 Ron!
Calin-8  80 3.977
Replici noi Falsi inspectori controleaza firmele
Cum pot fi recunoscuti
nightwish  1 496
Hot Topic (New) Angajati si angajatori!
Diverse
master_mind  20 12.529
Replici noi Alternativa viabila la serviciile Postei Romane?
Ce companie imi recomandati pentru a trimite scrisori in strainatate ?
enoeth  2 3.407
Hot Topic (New) Primul "pinguin" mort
Raluca a murit din prea multa munca
Schimbarea Perceptiei  83 15.134