Este vorba de de frecvente si de secventialitatea acestora (patternurile). Paternurile muzicale sunt preluate de creier si folosite apoi in procesul euristic (adica inventivitatea, combinarea si intelegerea evenimentelor precum si anticiparea acestora).
O secventialitate sonora poate fi reprezentata in fel si chip.
Sa nu uitam ca noi oamenii ca sa ascultam o melodie avem nevoie de ACELASI timp sa o parcurgem - in schimb pentru a intelege un desen (patern vizual) timpul difera functie de IQ si informatii personale. Asa deci, omul traieste liniar in timp si viata lui este plina de situatii (paternuri) pe care le poate vedea imediat sau nu. Muzica clasica are o repetitie a notelor de pana la 64... in schimb muzica comerciala, repetarea apare cam la 3~5 note.
- De obicei oamenii obisnuiti, eu ii numesc idioti sau roboti - gandesc, vad si inteleg maxim secventialitatea de 5 evenimente, personaje situatii etc si asta cand se concetreaza ; de regula oamenii robot merg pe 2 (cauza si efect) de aici se dau cu capul de pereti precum carasul in acvariu, repetarea istoriei ; de aici manipularea maselor prin politica, scoala si comportament social acceptat. Muzica pe care o asculta acestia este de regula cum am mai spus simpla repetari de 3~5 note... Oamenii de rand sunt incapabili sa perceapa sau sa recunoasca forme in paternuri complexe !

P.S. imaginea de mai sus nu este un test, ci doar o ilustrare simplista a celor explicate abstract mai sus. Daca ai vazut steaua de mare nu inseamna neaparat ca poti vedea paternuri abstracte...
Aceasta postare a fost editata de Schimbarea Perceptiei: 16 August 2007 - 08:22 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS