In aceasta seara la ora 19:48 am fost sunat pe numarul meu de cosmote de catre o anume persoana care s-a prezentat ca fiind Aurel Coman-operator de telefonie la compania Cosmote.Acesta m-a informat ca am castigat un telefon in valoare de 1050 euro si ca in 48 de ore voi primi cadoul.Mi s-a spus ca sunt unul din cei 10 fericiti castigatori.Mi s-au cerut numele,prenumele si adresa pentru ca dupa 48 de ore sa vina acasa personalul de la curier rapid impreuna cu un operator de la mine din localitate pentru a-mi inmana cadoul.Am avut posibilitatea sa aleg intre telefon si contravaloarea acestuia,am ales telefonul.Pentru a putea intra in posesia telefonului trebuia ca pana la ora 20:15 sa cumpar o cartela reincarcabila de 10 euro iar aceasta persoana urma sa ma sune la ora 20:15.
Eu acum 3-4 zile am primit un sms de la cosmote in care ma atentiona ca aceasta companie nu cere detalii despre clientii sai si nici coduri reincarcabile sau conturi de banca.Cum am terminat de povestit cu respectivul domn,am sunat la 1234(serviciul de relatii cu clientii)am vorbit cu un operator si m-a avertizat ca este o tentativa de frauda si ca nici intr-un caz nu exista o asemenea oferta.Dupa ce am terminat de vorbit cu persoana de la relatii clienti,am asteptat sa fiu sunat din nou de catre Coman Aurel(asa zis-ul operator care ma- instiintat ca am castigat).Am facut apel inapoi la numarul care m-a sunat dar suna ocupat.LA un moment dat,in jurul orei 20:40 am sunat eu pe numarul acele spunand ca am facut rost de cod deincarcare de 10 euro.Am cerut inca odata detalii despre cum intru in posesia premiului si i-am spus persoanei ca sunt putin neincrezator.I-am spus sa ma sune el si sa-mi mai dea detalii.Am inchis dupa care ma- sunat si a incercat sa ma convinga sa-i spun codul de reincarcare,eu am zis ca nu risc asa ca s-a incheiat comvorbirea.
Am scris aceste randuri pentru a va informa despre acest tip de frauda si pentru a va ferii de asa ceva.Ati mai patit careva asa ceva???
Am si o intrebare:Cum s-ar putea afla locatia persoanei respective?
Sa va zic si numarul de telefon de pe care am fost contactat:0765663374
Aceasta postare a fost editata de scorpi_on: 10 August 2007 - 12:03 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS