Pagina 1 din 1
Procesoare intrebare
Scris 09 August 2007 - 08:48 PM
Salut utilizatorilor acestui forum.Am si eu o mica problema. De curand mi-am luat un calculator(bucati) si mi l-am montat acasa.Problema e ca nu imi recunoaste modelul procesorului, el merge faraq probleme dar nu imi afisaza ce procesor este.Stie cineva care ar putea fi problema? Multumesc.
Scris 09 August 2007 - 09:35 PM
Cine nu-ţi afişează procesorul? BIOS-ul? Windows-ul? Ce Windows ai instalat?
Scris 10 August 2007 - 01:03 AM
harald, la Aug 9 2007, 10:35 PM, a spus:
Cine nu-ţi afişează procesorul? BIOS-ul? Windows-ul? Ce Windows ai instalat?
nici windowsul nici biosul...in bios imi zice AMD processor model unknown...iar in windows lafel.Ideea e k nu ma afecteaza insa e o chestiune tehnica pe care as vrea sa o rezolv.Multumesc pt orice raspuns imi vei da.
Folosesc Windows XP professional SP1.
Scris 10 August 2007 - 07:50 AM
Păi, īnseamnă că pentru BIOS-ul respectiv, procesorul e prea nou şi nu-l recunoaşte. Uneori, un update de BIOS rezolvă problema. Alteori, nu. Există combinaţii nefericite īntre ceea ce "declară" procesorul şi ceea ce este capabil să īnţeleagă BIOS-ul, astfel că pe anumite modele de plăci de bază, unele modele de procesoare nu ajung corect recunoscute niciodată. Există exemple de acum 8 - 10 ani, de pe vremea procesoarelor pe slot, care nu sunt identificate corect nici astăzi. Depinde cum īşi face treaba producătorul plăcii de bază.
Scris 10 August 2007 - 12:33 PM
harald, la Aug 10 2007, 08:50 AM, a spus:
Păi, īnseamnă că pentru BIOS-ul respectiv, procesorul e prea nou şi nu-l recunoaşte. Uneori, un update de BIOS rezolvă problema. Alteori, nu. Există combinaţii nefericite īntre ceea ce "declară" procesorul şi ceea ce este capabil să īnţeleagă BIOS-ul, astfel că pe anumite modele de plăci de bază, unele modele de procesoare nu ajung corect recunoscute niciodată. Există exemple de acum 8 - 10 ani, de pe vremea procesoarelor pe slot, care nu sunt identificate corect nici astăzi. Depinde cum īşi face treaba producătorul plăcii de bază.
am inteles...ideea e k placa de baza cik e compatibila cu procesoru....cel putin asa mi-au zis astia din magazin...dar ma rog pana la urma urmei sa mearga k asta conteaza.Multumesc mult pt raspunsuri.
Scris 10 August 2007 - 01:26 PM
IVAN B, la Aug 10 2007, 01:33 PM, a spus:
am inteles...ideea e k placa de baza cik e compatibila cu procesoru....cel putin asa mi-au zis astia din magazin...
Placa de bază sigur e compatibilă cu procesorul, altfel n-ai fi instalat Windows pe ea
Scris 10 August 2007 - 07:45 PM
harald, la Aug 10 2007, 02:26 PM, a spus:
Placa de bază sigur e compatibilă cu procesorul, altfel n-ai fi instalat Windows pe ea
Dar īntr-o anumită familie sau linie de procesoare pot fi 30 sau 50 de modele, din care placa de bază să nu identifice corect decāt 12. Dar această identificare nu īnseamnă decāt că-i citeşte "numele", aşa că nu e nicio problemă dacă nu reuşeşte.
ma gandeam eu...oricum ms mult
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Upgrade de placa video pe un socket a
astept un raspuns cat mai urgent! |
L4viniu | 3 | 5.074 |
|
|