sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Supercomputere in Romania Supercomputere in Romania Evaluare topic: - - - - -

Poll: Doriti sau nu ca guvernul roman sa investeasca in Supercomputere (14 membri au votat)

Doriti sau nu ca guvernul roman sa investeasca in Supercomputere

1. Da. (5 voturi [35.71%])

Procentaj din vot: 35.71%

2. Nu. (7 voturi [50.00%])

Procentaj din vot: 50.00%

3. Nu stiu. (2 voturi [14.29%])

Procentaj din vot: 14.29%

Voteaza

#1 Utilizator offline   AdrianX 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-July 07

Scris 07 August 2007 - 12:04 PM

Sunteti de acord ca in Romania sa fie create Supercomputere?!
Tinand cont de costul unuia minim 1.000.000 Euroi ca sa il putem numi supercomputer, la cum cheltuie guvernantii banii cred ca ne-am permite cateva.
Scopul este cred eu destul de clar, cercetare, simulari pe mai multe domenii, militar, economic, fizica, chimie, matematica etc.
Cred ca ne-ar ajuta mult in cercetare care si asa sta f prost.
Access-ul la ele se va face gratuit pentru cercetatorii de la Stat si cu plata (inchiriere cu ora) de catre alte persoane care vor sa le foloseasca puterea de calcul.
Voi ce parere aveti?!
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 07 August 2007 - 02:30 PM

Vezi postareaAdrianX, la Aug 7 2007, 01:04 PM, a spus:

Sunteti de acord ca in Romania sa fie create Supercomputere?!
Tinand cont de costul unuia minim 1.000.000 Euroi ca sa il putem numi supercomputer ...

Dacă ăsta e criteriul tău, ai să aştepţi mult şi bine pānă să asambleze cineva un computer de 1 mil. de "Euroi" :roll: Ia vezi tu pe la IBM, cam ce se poate cumpăra cu 60 - 80.000 USD? Şi după aia, vino şi povesteşte-ne, poate īţi mai reconsideri evaluările despre supercomputere de 1 mil.de "Euroi", īnchiriate cu ora! :)
0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 07 August 2007 - 03:17 PM

Vezi postareaAdrianX, la Aug 7 2007, 01:04 PM, a spus:

Scopul este cred eu destul de clar, cercetare, simulari pe mai multe domenii, militar, economic, fizica, chimie, matematica etc.
Cred ca ne-ar ajuta mult in cercetare care si asa sta f prost.
Supersistemele cer īntreţinere (maintenance), si ăsta este un cost curent, continuu, pe lāngă investiţia iniţială. Nu se găsesc bani pentru pensii, īnvăţămānt sau armată, dar se vor găsi pentru cercetare :butcher:
Īn altă ordine de idei : nu costul este relevant, probabil s-ar putea construi clustere destul de puternice şi din sisteme pentium III sau IV, rulānd Linux, iar costurile nu ar fi urca prea sus. Dar īn primul rānd trebuie să ne īntrebăm cine le-ar folosi, cine ar avea nevoie de ele - momentan, ţara duce lipsă de specialişti. Vara trecută s-a realizat un cluster din 20 de sisteme, la Universitatea de Fizică Timişoara, pentru a studia cāteva ecuaţii legate de electromagnetică (sorry, no further details, I'm a n00b there). Nu cred că este neapărat necesar ca guvernul să se implice īn treaba asta - cine vrea, poate :lol:
0

#4 Utilizator offline   amarel 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 18 August 2007 - 02:27 PM

Vezi postareaharald, la Aug 7 2007, 03:30 PM, a spus:

Dacă ăsta e criteriul tău, ai să aştepţi mult şi bine pānă să asambleze cineva un computer de 1 mil. de "Euroi" ;) Ia vezi tu pe la IBM, cam ce se poate cumpăra cu 60 - 80.000 USD? Şi după aia, vino şi povesteşte-ne, poate īţi mai reconsideri evaluările despre supercomputere de 1 mil.de "Euroi", īnchiriate cu ora! :o:

Harald, nu te grabi, politicienii romani sunt capabili de performante nemaiauzite,nemaiintalnite,nu le da ideea asta, ca vor achizitona un ...supecomputer de ..100.000 de euro cu 1.000.000, ca doar n-ar fi prima data cand ar proceda asa!!!
0

#5 Utilizator offline   Nisipeanu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 28-August 07

Scris 28 August 2007 - 04:52 PM

Poate supercomputerul ala sa fie folosit la descifrarea misterului lui Iunie 1990 ? 8)

:D
0

#6 Utilizator offline   Costty 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 15 September 2007 - 11:59 PM

Ce crezi ca te intreaba cineva daca e bine ca romania sa achizitioneze sau nu supercomputere, asta se face la nivel de sri, iti dai seama ca NU e bine, pt ca astea vor fi folosite pt controlul populatiei......, adica indosariere electronica, adica numa cand ma gandesc ma apuca groazasi e un supercomputer prin poli din buc, dar ala e pt "studiu" :)
0

#7 Utilizator offline   Dudu79 

• Nebun
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-June 07

Scris 20 September 2007 - 10:57 AM

NU vreau sa investeasca Guvernul in "supercomputere" , pentru ca in acel caz , nu va costa 1 milion , ci 1 milion + comision :cheer:... scump , scump ...dincolo era mai ieftin :jester:
0

#8 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 20 September 2007 - 04:04 PM

Vezi postareaNisipeanu, la Aug 28 2007, 05:52 PM, a spus:

Poate supercomputerul ala sa fie folosit la descifrarea misterului lui Iunie 1990 ? :doh:

:blink:

Radio Erevan răspunde:
<<- Da, dar numai după ce "cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu" va ajunge īntr-o lume mai bună şi mai dreaptă >>
0

#9 Utilizator offline   Mihaita_m 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-August 07

Scris 20 September 2007 - 04:11 PM

Vezi postareaharald, la Sep 20 2007, 04:04 PM, a spus:

Radio Erevan răspunde:
<<- Da, dar numai după ce "cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu" va ajunge īntr-o lume mai bună şi mai dreaptă >>

īn care, cu tot respectul datorat ultimului pe lista sus mentionata, respectivul nu crede. Deci nu va ajunge. Deci niciodata. :blink:
0

#10 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 20 September 2007 - 07:33 PM

Cat ma costa un restart?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect: