Bagherra, la Aug 6 2007, 01:48 AM, a spus:
Ursitoarele, sīnt personaje din mitologia romānească, investite cu puteri supranaturale de a orīndui destinul noului născut. Conform credinţelor populare, ursitoarele, īn număr de trei pīnă la nouă, sīnt īnfăţişate ca fecioare purtīnd la brīu o furcă şi torcīnd un 'fir. Lungimea firului indică şi pe cea a vieţii.Inainte de a-i hotărī soarta, ursitoarele se sfătuiau asupra a ce urmau să dăruiască noului nascut: frumuseţe, urīţenie, bogăţie, sărăcie,glorie, nimicnicie,boala,noroc, etc...Se considera că un copil la căpătīiul căruia ursitoarele nu s-au īnţeles asupra destinului lui va avea o viaţa zbuciumată.Adevar?

Superstitie? Cine stie?

In legatura cu asta.... acum nu stiu daca intr-adevar are legatura, dar eu intreb: legenda aceasta a fost condensata intr-un ritual de genul: la un an, sau nu mai stiu in ce imprejurare, i se aduce copilului o tava pe care sunt puse diferite obiecte ca: o oglinda, bani, paine, carte, creion, etc., pentru ca el, alegand unele din ele, sa isi aleaga, de fapt, niste calitati pe care isi va croi viata?
Fluturel, la Aug 6 2007, 09:51 PM, a spus:
Pai uite :Dam pus ce se pune de obicei si nu a fost nimic miscat...
Exact la asta ma refeream... nu am citit mai jos, si alte posturi.