sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Cu timpul… Evaluare topic: * * * * *

#11 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 03 August 2007 - 02:04 PM

Asa este. Viata noastra inseamna o singura clipa,o clipa unica. Restul e doar amagire. Gasesti clipa,o prinzi,traiesti in ea si pentru ea,daca reusesti,si-apoi traiesti in van si in amintirea a ceea ce a fost. Nu toti oamenii au capacitatea de a prinde clipa,nu este vorba numai de instinct,te asigur...Tine de puterea de a asimila,de a iubi,de a trai intens a fiecaruia.Sunt oameni care pur si simplu nu pot trai intens,oameni care pur si simplu nu pot asimila clipa.E o eroare sa le dau dreptul de a fi in aceeasi categorie cu mine,asta inseamna sa imi cobor sufletul cu o treapta mai jos,si n-am de ce-o face,stiu cine sunt.Timpul ne arata de multe ori cine suntem si ce simtim,dar n-o face pentru ca e un prieten bun,ci tot din meschinarie pentru ceea ce am devenit,pentru cei de ieri,si pentru cei de maine.

Vezi postareaAnemo, la Aug 3 2007, 02:54 PM, a spus:

Fiecare clipa traita este ACUM si AICI. Asta e intr-adevar ce conteaza cel mai mult
Putini realizeaza asta cu adevarat. Nici tu n-o faci. Sunt doar vorbe goale. Ia gandeste-te.gandeste-te de cate ori ai nuantat clipa ce trebuia sa fie perfecta,gandeste-te de cate ori ai distrus clipa pentru o durere personala?!

Vezi postareaAnemo, la Aug 3 2007, 02:54 PM, a spus:

Eu cred ca fiecare din noi o poate face. Aceasta capacitate este un instinct. Traieste adanc in inima si se iveste in momentul potrivit :good:
Unii ingroapa clipele. Asta stiai? Eu am trait-o.l
0

#12 Utilizator offline   Anemo 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 03 August 2007 - 02:12 PM

Vezi postareaMiss Take, la Aug 3 2007, 03:04 PM, a spus:

E o eroare sa le dau dreptul de a fi in aceeasi categorie cu mine,asta inseamna sa imi cobor sufletul cu o treapta mai jos,si n-am de ce-o face,stiu cine sunt.
E o clasificare inventata de mintea ta. Iisus nu a mers pe Pamant zicand "Tu stii sa apreciezi clipa, deci esti in clasa A. Tu nu stii, deci esti in clasa B"

Nici tu n-o faci. Sunt doar vorbe goale. Ia gandeste-te.gandeste-te de cate ori ai nuantat clipa ce trebuia sa fie perfecta,gandeste-te de cate ori ai distrus clipa pentru o durere personala?!

Unii ingroapa clipele. Asta stiai? Eu am trait-o.l
Daca tot vorbim despre Destin.Poate nuantam clipele perfecte doar atunci cand ne-a fost scris sa o facem?Iar daca le ingropam, pai asa si trebuia facut.Odata traita din plin, clipa dispare, trece, moare.Mai stii vorba: In viata nu procedam intotdeauna cum am dori sa o facem?!

Aceasta postare a fost editata de Anemo: 03 August 2007 - 02:13 PM

0

#13 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 03 August 2007 - 02:23 PM

Vezi postareaAnemo, la Aug 3 2007, 03:12 PM, a spus:

E o clasificare inventata de mintea ta. Iisus nu a mers pe Pamant zicand "Tu stii sa apreciezi clipa, deci esti in clasa A. Tu nu stii, deci esti in clasa B"Daca tot vorbim despre Destin.Poate nuantam clipele perfecte doar atunci cand ne-a fost scris sa o facem?Iar daca le ingropam, pai asa si trebuia facut.Odata traita din plin, clipa dispare, trece, moare.Mai stii vorba: In viata nu procedam intotdeauna cum am dori sa o facem?!
Am dreptul sa fac orice clasificare doresc. Mai tarziu,Dumnezeu imi va spune daca ceea ce am facut a fost corect sau nu.Momentan imi da voie sa aleg,sa fac clasificari,nimeni nu imi interzice nimic. Am dreptul,imi arog dreptul de a o face.
Dumnezeu a zis,sau ne-a dat sa intelegem ca:"tu vei muri calcat de o masina,iar tu vei muri de batranete".Nu a spus-o propriu-zis,dar ne-a trasat destinul.Cam asa e si cu ce ai spus tu mai sus,de clasele A si B.
Nu,nu este doar o clasificare inventata de mintea mea,este o clasificare data de context,de viata pe care o traiesc,de diferentele sociale/morale si de orice natura vrei tu exista intre oameni.
"Poate nuantam clipele perfecte doar atunci cand ne-a fost scris sa o facem?" -Ce eroare!!! Am si spus,nuantele nu sunt predestinate,sunt strict alegerile noastre. Incerci sa dai vina pe destin pentru actiunile tale? Nu e fair-play,tu ai creat nuantele,asuma-ti riscul ca ele nu au avut numai culoarea alb.
Crezi ca daca ingropi clipa asa trebuia facut? Nu,nu,nu.Din nou gresit.Asa ai vrut sa faci. cand te doare si ingropi o clipa importanta e mai usor sa dai vina pe soarta si sa spui ca asa trebuia sa fie.Asta e lasitate!
"Odata traita din plin,clipa dispare,trece,moare." - Odata traita din plin,la maxim,la extrema,clipa nu moare,nu trece.Ea traieste mereu in tine si-n omul langa care ai trait-o. Asa cum iubirea adevarata nu moare,tot la fel se intampla si cu clipa.
Am auzit si de vorba:"in viata nu procedam intotdeauna cum am dori sa o facem." Nu o sustin.In viata facem chiar cum am dori sa facem.Ce te opreste? Legea? Eu ma refer la lucrurile pe care vrei sa le faci care nu implica legea.Ce te opreste sa faci ce vrei,cum simti,cand vrei,oriunde vrei? Cine,ce? Astea sunt idei preconcepute. Se zice ca suntem conditionati,idee raspandita tot printre oameni.Nu-s nici aici de acord. Singurul lucru care ne conditioneaza este existenta unui sfarsit,ruperea firului de ata la care suntem supusi mai devreme sau mai tarziu.
Nu sunt de acord cu aceasta vorba. Noi dam nuantele,repet. Daca nu facem ce dorim e din lasitate sau pentru ca dam vina pe factori exteriori dintr-o lasitate si o micime teribila.
0

#14 Utilizator offline   Deroude 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-June 07

Scris 03 August 2007 - 02:43 PM

Miss, folosesti argumentele taberei care nu crede in destin. :good:

Hai sa vorbim de timp si de dragoste. Faptul ca iubesti pe cineva e predestinat - zici - insa dragostea se desfasoara in timp, si mai precis intr-o insiruire de momente mai bune sau mai rele. Asa ca, dupa cum inteleg de la tine, cu toate ca nu ai responsabilitatea directa a dragostei in sine, care ti-e data, ai responsabilitatea modului cum intelegi si simti momentele ei in timp, a nuantelor pe care i le creezi tu.

Lasa-ma atunci sa mai incerc inca o data sa te conving ca dragostea nu este si nu poate fi guvernata de destin, chiar daca tot restul vietilor noastre ar fi: in speta pentru ca dragostea in sine este o colectie de nuante pe care o dai unui curs de momente separate. Saruti poate zeci de oameni in viata, dar in amintirea ta unul singur te face sa simti fiori si sa inchizi ochii.

Cat despre clasificari, esti desigur libera sa le faci. Sfatul meu e sa ai cate o clasa aparte pentru fiecare om pe care-l cunosti. Altfel, s-ar putea sa intalnesti oameni care nu sunt de acord sa-si asume clasa pe care le-ai asociat-o tu. ;)
0

#15 Utilizator offline   Anemo 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 03 August 2007 - 02:49 PM

Vezi postareaMiss Take, la Aug 3 2007, 03:23 PM, a spus:

nuantele nu sunt predestinate,sunt strict alegerile noastre.

Sa aud o noutate proasta care mi-ar strica dispozitia pe toata ziua sau sa ma bucur de nasterea unui copil nu este o alegere. O voi face instinctiv. Ce voi simti va veni din interiorul meu si nu poate fi controlat de minte.
Daca te trezesti intro dimineata si te simti super bine din senin, inseamna ca noaptea ti-ai programat creierul la aceasta?
Si vice-versa

Vezi postareaMiss Take, la Aug 3 2007, 03:23 PM, a spus:

In viata facem chiar cum am dori sa facem.Ce te opreste?

Am posibilitate sa imi cumpar o pasare in colivie, dar nu am dorinta sa o fac.
Am dorinta sa imi iau un BMW X5, dar nu am posibilitate.
Doresc X5-ul acum. Nu maine sau peste 5 ani. ACUM. Iata clipa in care sunt limitat, oprit.
Sunt sanatos ca sa fac sport, sa joc fotbal. Dar eu as dori sa zbor in Cosmos, iar pentru asta am inima slaba. Vreau sa o fac in viata aceasta. Iarasi, sunt oprit. Sau vei zice ca sanatatea e si ea un factor exterior?
Sunt din Republica Moldova, dar as vrea ca la noi sa fie tot atat de frumos ca in Maldive.
Imi iubesc tara mea si nu as vrea sa fiu cetatean al altei tari.
Iarasi sunt limitat.

Lasitate si micime zici?
Arunci cuvinte dure in adresa a milioane de oameni de pe Pamant, care duc lupta zilnica cu rutina, probleme in familie, probleme de sanatate.
Iar cei ce lupta, nu pot fi numiti lasi. Nu, nicidecum.

"O lupta-i viata.
Deci te lupta.
Cu dragoste de ea. Cu dor"
0

#16 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 03 August 2007 - 06:02 PM

Vezi postareaAnemo, la Aug 3 2007, 03:49 PM, a spus:

Sa aud o noutate proasta care mi-ar strica dispozitia pe toata ziua sau sa ma bucur de nasterea unui copil nu este o alegere. O voi face instinctiv. Ce voi simti va veni din interiorul meu si nu poate fi controlat de minte.Daca te trezesti intro dimineata si te simti super bine din senin, inseamna ca noaptea ti-ai programat creierul la aceasta?Si vice-versa
Faci mari confunzii,care au legatura tot cu gradul de maturitate si cu experienta prin care ai trecut de-a lungul timpului ( sau nu,dupa caz ).Comparatia cu vestile ar trebui sa iti fi pus clar un semn de intrebare. Ai facut o comparatie relevanta,dar ai dedus gresit concluzia. ba este chiar o chestie de alegere. Cum sa o faci instinctiv? Pai ce,suntem animale? ce simti in interiorul tau vine dupa ce mintea a facut niste analogii,niste legaturi. Ex:mi s-a dat o veste proasta.O trec prin filtrul mintii.Ajung la concluzia ca nu ma face fericit.Ajunge in suflet.ma doare. Al doilea caz. Se naste copilul verisoarei mele.Ma gandesc ca sunt fericit. Informatia se duce din creier in inima.Ma induioseaza acest fapt. Deci nu este nimic instinctiv in ceea ce priveste exemplul dat de tine.Este cat se poate de realist. Este trecut prin filtrul mintii foarte bine. Daca ma trezesc intr-o dimineata ca ma simt super bine,cu o seara inainte cu siguranta mi-am dorit sa imi fie bine.Da,poti spune ca ti-ai programat creierul pentru aceasta,de ce nu?! Nu se materializeaza in cuvinte dorintele tale,dar asta nu inseamna ca ele nu exista in creier. Crezi ca faptul ca te trezesti dimineata (intr-o dimineata oarecare) fericit este intamplator? Nimic nu se intampla in van. Think about it.

Am posibilitate sa imi cumpar o pasare in colivie, dar nu am dorinta sa o fac.Am dorinta sa imi iau un BMW X5, dar nu am posibilitate.Doresc X5-ul acum. Nu maine sau peste 5 ani. ACUM. Iata clipa in care sunt limitat, oprit.Sunt sanatos ca sa fac sport, sa joc fotbal. Dar eu as dori sa zbor in Cosmos, iar pentru asta am inima slaba. Vreau sa o fac in viata aceasta. Iarasi, sunt oprit. Sau vei zice ca sanatatea e si ea un factor exterior?Sunt din Republica Moldova, dar as vrea ca la noi sa fie tot atat de frumos ca in Maldive.Imi iubesc tara mea si nu as vrea sa fiu cetatean al altei tari.Iarasi sunt limitat.
Toti sunt factori exteriori. Pana si sanatatea. Fiindca nu te imbolnavesti absurd,din senin.Avem sanatatea in functie de cum o pastram,de cum traim,in functie de ce mancam,in functie de poluare.Sunt n factori.Da,in final,sanatatea sau boala,venind si fiind provocata din afara,ajung a fi factori exteriori,fie ca accepti sau nu.Iti iubesti tara si nu vrei sa fii cetatean al altei tari.Bun.Pana aici am inteles.Dar cu ce esti mai departe limitat de aceasta sau prin aceasta?Esti limitat pentru ca vrei sa fii limitat. In realitate,Dumnezeu ne-a dat,oferit solutii pentru fiecare asa-zisa limitare in parte.Esti din Moldova,vrei sa fie frumos ca-n Maldive. Pentru ce zici ca esti limitat? Poate vrei sa spui ca e limitata tara ca si frumusete.Dar te contrazic si aici,pentru ca e absolut firesc ca Dumnezeu sa le proportioneze pe toate.Ce spui tu e ori influenta unui vis,deci ori esti sub influenta unui vis si esti departe de realitate si adevar,ori esti foarte egoist si nu intelegi ca Dumnezeu a cladit totul cu un anume scop.Confunzi termenii.Vrei sa-ti iei un BMW. Nu ai posibilitate.Il vrei acum.Spui ca esti limitat.Pai pe moment,desigur ca esti limitat.Dar eu nu vorbesc de limitarea pe moment sau de moment,limitarea are legatura cu timpul.Daca dai astfel de exemple ,ca un copil de clasa intai care spune:"mami,dar eu vreau ACUM,ACUM,ACUM jucaria asta de 100 de milioane",inseamna ca refuzi sa te maturizezi si te compari cu acest copil despre care iti povestesc. Incerc sa-ti spun ca numai noi oamenii cream bariere, margini,in realitate,putem avea tot ce ne dorim mai devreme sau mai tarziu. Nu poti vorbi despre limitare fara sa te folosesti de timp.In realitate nu te limiteaza nimic. Tu te limitezi singur,prin genul asta de afirmatii. Think about it again.

Lasitate si micime zici?Arunci cuvinte dure in adresa a milioane de oameni de pe Pamant, care duc lupta zilnica cu rutina, probleme in familie, probleme de sanatate.Iar cei ce lupta, nu pot fi numiti lasi. Nu, nicidecum.
Da.Arunc cuvinte dure in milioanele de oameni de pe Pamant. Cine imi ia mie dreptul sa nu mai "arunc"? Tu? El? Altul? Iti zic eu,nimeni.Pot sa fac ce vreau,repet. Nu e problema si nici vina mea ca ei duc lupta zilnica cu rutina,nu e problema mea ca ei au certuri familiale sau sanatate subreda.Oricand as fi putut fi ca ei. E chestiune de alegere,de curaj,da,doar oamenii mari care nu se lasa influentati de factorii exteriori sau reusesc sa-i manevreze foarte bine pot trece peste toate acestea.De ce-i improsc cu noroi? Fiindca sunt realista? Stii cati oameni au probleme pe lumea asta? F f f multi,iti zic eu.Dar ce s-ar intampla daca ne-am arunca mereu vina unul pe celalalt?Cum te simti cand acuzi oameni nevinovati pentru problemele tale? Cum te simti cand le improsti viata cu noroi prin necazurile tale?

"O lupta-i viata.Deci te lupta.Cu dragoste de ea. Cu dor"
Nu te poti lupta cu dragoste si dor mereu.Iti mai trebuie si sange rece.Nu sunt de acord decat cu primele 2 versuri.

Vezi postareaDeroude, la Aug 3 2007, 03:43 PM, a spus:

Miss, folosesti argumentele taberei care nu crede in destin. :good: Hai sa vorbim de timp si de dragoste. Faptul ca iubesti pe cineva e predestinat - zici - insa dragostea se desfasoara in timp, si mai precis intr-o insiruire de momente mai bune sau mai rele. Asa ca, dupa cum inteleg de la tine, cu toate ca nu ai responsabilitatea directa a dragostei in sine, care ti-e data, ai responsabilitatea modului cum intelegi si simti momentele ei in timp, a nuantelor pe care i le creezi tu.Lasa-ma atunci sa mai incerc inca o data sa te conving ca dragostea nu este si nu poate fi guvernata de destin, chiar daca tot restul vietilor noastre ar fi: in speta pentru ca dragostea in sine este o colectie de nuante pe care o dai unui curs de momente separate. Saruti poate zeci de oameni in viata, dar in amintirea ta unul singur te face sa simti fiori si sa inchizi ochii. Cat despre clasificari, esti desigur libera sa le faci. Sfatul meu e sa ai cate o clasa aparte pentru fiecare om pe care-l cunosti. Altfel, s-ar putea sa intalnesti oameni care nu sunt de acord sa-si asume clasa pe care le-ai asociat-o tu. :cheer:
Vezi tu,Deroude,doar fiindca am nuantat anumite idei te-a impins la concluzia ca am folosit argumentele taberei care nu crede in destin. Cred ca asta este si atuul celor care cu adevarat cred in destin,anume ca pot jongla cu ideile care oricum ii duc in acelasi timp. Faptul ca o anumita intamplare ma lasa sa o nuantez nu semnifica ca eu cred despre ea ca e pura coincidenta.Nu ma poti convinge de nimic,poti sa-mi expui cel mult punctul tau de vedere,ca de fiecare data.Dar atat si nimic mai mult.Eu imi stiu crezurile.Dragostea este guvernata(desi e mult spus) de destin,Deroude.Cu nuantele este doar o alta "poveste",atat.Si cand o sa vreau sfaturi de la tine sau de la altcineva,o sa ti le cer,ok?Nu trebuie sa fie toti oamenii de acord cu clasele asociate de mine. Important e ca acum,in prezent,si-n viitor,si oricand,sa ma accept eu.

Vezi postareaAnemo, la Aug 2 2007, 04:26 PM, a spus:

Acest prim topic in viata mea pe vreun forum il dedic celei mai dragi persoane cunoscuta de mine recent prin intermediul roportal.Pentru tine RUXANDRA.Pentru tine, SOARE :flowers:Iti multumesc pentru ca existi.Iti multumesc pentru ca esti asa cum esti ;)
Tinand cont ca acest topic ma priveste personal si direct,si persoana in cauza is eu,rog,cu acordul lui Anemo,ca acest topic sa fie inchis. Numele meu real nu are ce cauta pe un forum. Nici astfel de "dedicatii".Rog moderatorii sa inchida acest topic. Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de Miss Take: 03 August 2007 - 05:47 PM

0

#17 Utilizator offline   Deroude 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-June 07

Scris 03 August 2007 - 07:05 PM

Vezi postareaMiss Take, la Aug 3 2007, 07:02 PM, a spus:

Da.Arunc cuvinte dure in milioanele de oameni de pe Pamant. Cine imi ia mie dreptul sa nu mai "arunc"? Tu? El? Altul? Iti zic eu,nimeni.Pot sa fac ce vreau,repet.

Nu e vorba de drept aici. Ceea ce faci e sa folosesti cuvinte. Cu siguranta le poti folosi oricum, problema e ce putere au ele - poti bunaoara sa folosesti un milion de picaturi de noroi aruncate, care vor trece cu siguranta cu desavarsire neobservate (prietenul Anemo le da prea mult credit mentionand acea cifra), sau poti trimite un singur cuvant cu precizia si forta glontului unui lunetist. Alegerea ta.

Vezi postareaMiss Take, la Aug 3 2007, 07:02 PM, a spus:

Vezi tu,Deroude,doar fiindca am nuantat anumite idei te-a impins la concluzia ca am folosit argumentele taberei care nu crede in destin. Cred ca asta este si atuul celor care cu adevarat cred in destin,anume ca pot jongla cu ideile care oricum ii duc in acelasi timp. Faptul ca o anumita intamplare ma lasa sa o nuantez nu semnifica ca eu cred despre ea ca e pura coincidenta.Nu ma poti convinge de nimic,poti sa-mi expui cel mult punctul tau de vedere,ca de fiecare data.Dar atat si nimic mai mult.Eu imi stiu crezurile.Dragostea este guvernata(desi e mult spus) de destin,Deroude.Cu nuantele este doar o alta "poveste",atat.Si cand o sa vreau sfaturi de la tine sau de la altcineva,o sa ti le cer,ok?Nu trebuie sa fie toti oamenii de acord cu clasele asociate de mine. Important e ca acum,in prezent,si-n viitor,si oricand,sa ma accept eu.

Nu incerc sa te conving pe tine, in mod explicit :P - era o pura adresare retorica. Sunt constient de faptul ca fie daca te-am convins deja, fie daca nu te-am convins, replica ta ar fi aceeasi. Iar daca tu iti stii crezurile, asta e lucrul cel mai important.

In ce fel te ajuta clasele pe care le asociezi celorlalti sa te accepti mai bine pe tine insati? :P

Aceasta postare a fost editata de Deroude: 03 August 2007 - 07:06 PM

0

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) cand stiu ca am ajuns la orgasm? skumpika  82 62.302
Topic inchis Fitze & Sinceritate.. (fi sincer(a).
Ce credeti ca ajuta fitze(le)
adi_friends  67 19.003
Topic inchis CE SFATURI IMI DATI !
as dori niste sfaturi daca se poate :D !
ExT3sY  0 1.001
Topic inchis O SCRISOARE.............. amorcito  18 6.297
Replici noi Nu puteam sa scap de el
Vroia sa fie prietenul meu, dar eu nu. A vrut sa fie asa neaparat.
deea_grl  14 5.579