care ar fi diferentele intre a merge la un cabinet stomatologic sa zicem din scara unui bloc oarecare si a merge la o clinica privata stomatologica? ati avut careva ocazia sa mergeti la o clinica, sunt dotarile mai bune, pacientul e 'chinuit' mai putin , i se dau mai multe info despre ce i se intampla si ce e bine sau nu pt el , sau e doar impresia mea ..(adica se apropie de ideal
Care-i diferenta? clinica sau cabinet privat
Scris 01 August 2007 - 10:50 PM
care ar fi diferentele intre a merge la un cabinet stomatologic sa zicem din scara unui bloc oarecare si a merge la o clinica privata stomatologica? ati avut careva ocazia sa mergeti la o clinica, sunt dotarile mai bune, pacientul e 'chinuit' mai putin , i se dau mai multe info despre ce i se intampla si ce e bine sau nu pt el , sau e doar impresia mea ..(adica se apropie de ideal
Scris 02 August 2007 - 11:59 AM
Dinferenta intre un cabinet privat si unul dintr-o policlinica este ca de la cer la pamant. Pe scurt cele mai imporatnte diferente ar fi:
-amabilitatea personalului
-atentia care ti se acorda
-calitatea materialelor folosite
-medicul
Evident toate cele de mai sus sunt de 10 ori mai mari in cazul cabinetelor private si aproape inexistente in cabinetele de stat. Desigur medicul nu este inexistent insa fara prea mari analize pot sa spun sigur ca medici buni e extrem de greu sa gaseti la policlinici de stat. La policlinici de stat au ramas medicii batrani( foarte batrani) care evident nu prea mai au legatura cu stomatologia din ziua de azi.
dezavantaje:
-preturi destul de mari, chiar absurde la unele clinici( de exemplu la Dentestet mai nou o consultatie costa 1 mil daca bine imi aduc aminte)
In cazul unui cabinet de cartier de nivel mediu(referindu-ne la dotarea cabinetului) avem urmatoarele:
-personalul este amabil insa deseori intalnesti si repeziti care te trateaza cu indiferenta
-dotarile sunt acceptabile, chiar suficiente(si unele cabinete de cartier au microscop endodontic care e considerat un lux in cabinete)
-atentia care ti se acorda depinde de medic(daca dai peste unul mai repezit din fire, fii sigura ca n-o sa se schimbe pt tine, daca dai peste unul mai calm, rabdator atunci norocul tau)
- se intocmesc si aici fise pt pacienti insa nu in mod obligatoriu(am dat peste multe cabinete unde nu se "pierde vremea" cu asa detalii)
-preturile nu sunt mari( o consultatie e cam 200-300 de mii, o plomba de compozit intre 300-700 de mii)
Cat despre chin si durere la stomatolog cred ca a trecut vremea aia. La clinicile mari, scumpe sigur nu cred ca vei simti nimic pt ca dupa cum spuneam se pune pe primul loc comfortul pacientului. La cabinetele de cartier iar nu cred ca mai exista medici care sa plombeze fara anestezie, trebuie sa ai ghinion mare sa dai peste medici care considera anestezia un moft.
Scris 02 August 2007 - 12:31 PM
Scris 02 August 2007 - 12:48 PM
simoneta, la Aug 2 2007, 01:31 PM, a spus:
Sanse mari?
Tu ce propui, sa nu mai mearga lumea la dentist? Nu ti se pare ca vorbesti prostii in ultimul hal?
Tu ai fost in viata ta la dentist pana acum sau vorbesti sa te afli in treaba? Eu am fost si la cabinete mai putin doatate si la clinici de fite cum sunt Dentestet, EraClinic sau Finesse Dent si stiu in mare cum sta treaba cu stomatologia in Romania.
De acum dupa ce scrii asa ceva, macar spune ca vorbesti aiurea sa stie lumea cum sa ia raspunsul tau ca poate unii chiar cred aberatiile pe care le spui.
Scris 02 August 2007 - 01:01 PM
"decent" nu inseamna responsabil.
eu imi asum responsabilitatea deplina si afirm cu toata convingerea: cabinetele dentare de toate calibrele sunt responsabile pentru raspandirea acestor virusi. operatiunile dentare care implica sangerari sunt acelea care prezinta cel mai mare risc.
Scris 02 August 2007 - 02:06 PM
simoneta, la Aug 2 2007, 02:01 PM, a spus:
eu imi asum responsabilitatea deplina si afirm cu toata convingerea: cabinetele dentare de toate calibrele sunt responsabile pentru raspandirea acestor virusi. operatiunile dentare care implica sangerari sunt acelea care prezinta cel mai mare risc.
Doamne ce prostii vorbesti. Ce spui tu e la fel cu ceva de genu:
Oamenii mor din cauza accidentelor rutiere. Poi cum nu toti oamneii mor in accidente rutire(doar o mica parte mor din cauza asta) la fel si contactarea virusilor se face in mica parte la dentist. Exista alte surse de luat in seama, nu dentistul e pe primul loc( restaurante, toalete publice, spitale etc). Tu asa te exprimi de parca la orice cabinet stomatologic ai merge, daca ti se face un tratament care implica sangerare atunci gata te-ai ales cu hepatita. Una e sa spui ca la dentist ai sanse cam de 2-5% sa te infectezi cu hepatita si alta e sa spui ca "ai sanse mari sa te infectezi cu virusi care produc boli incurabile".
Propun sa incheiem aici discutia. Oricum primul tau post din acest topic ramane in continuare neadevarat, absurd, nejustificat si sperie oamenii intr-un mod penibil.
Scris 04 August 2007 - 09:23 PM
din pacate la Finesse nu m-au putut primi degraba, pentru ca aveau deja programari facute + nu mai era decat un singur doctor restul fiind in concediu ..poate cu alta ocazie am sa trec si pe-acolo . au un site foarte bine pus la punct iar medicii par super ok judecand asa.. dupa mina afisata
nu stiu ce sa zic referitor la bolile ce se pot lua dintr-un cabinet..deocamdata sunt sanatoasa, si am fost acum cativa ani foarte des pt tratament , cand eram mai mica la un cabinet ceva mai 'obscur' de pe langa policlinica unde apartineam,pe-atunci lucrurile nu erau prea evoluate , apoi la o policlinica cu plata din cartier, unde se perinda foarte multa lume si nici nu stiai daca intr-adevar se sterilizeaza ca lumea ustensilele..oricum , ma intreb cum poti afla lucrul asta, ca doar nu le 'desigileaza' ca pe seringi in fata ta , le au si eu pe masa , intr-o cutie..nu? nu poti sti daca nu cumva doar le-au clatit cu vreun dezinfectant.. asa ca ma bazez si eu pe buna credinta a medicilor si pe ingerul pazitor
...eu cred ca la radiografie e mai mare posibilitatea sa iei cate ceva, trebuie sa tii dintii pe un mulaj de plastic sau nu stiu ce e mai exact si nu cred eu ca e cate unul pt fiecare pacient
inca o data multumesc si sa auzim numai de bine!
Scris 05 August 2007 - 11:14 AM
zizina, la Aug 4 2007, 10:23 PM, a spus:
din pacate la Finesse nu m-au putut primi degraba, pentru ca aveau deja programari facute + nu mai era decat un singur doctor restul fiind in concediu ..poate cu alta ocazie am sa trec si pe-acolo . au un site foarte bine pus la punct iar medicii par super ok judecand asa.. dupa mina afisata
..oricum , ma intreb cum poti afla lucrul asta, ca doar nu le 'desigileaza' ca pe seringi in fata ta , le au si eu pe masa , intr-o cutie..nu? nu poti sti daca nu cumva doar le-au clatit cu vreun dezinfectant.. asa ca ma bazez si eu pe buna credinta a medicilor si pe ingerul pazitor
...eu cred ca la radiografie e mai mare posibilitatea sa iei cate ceva, trebuie sa tii dintii pe un mulaj de plastic sau nu stiu ce e mai exact si nu cred eu ca e cate unul pt fiecare pacient
inca o data multumesc si sa auzim numai de bine!
Trusa de consultatie care contine ustensilele minime de investigare(oglinda, sonda si mai vreo 2 chestii) se desfac in fata ta, mai ales la clinici/cabinete renumite. Sunt ambalate intr-un pliculet cum sunt alea in care se ambaleaza siringile. Ustensilele astea nu sunt de unica folosinta insa nici de cum nu se utilizeaza pe 2 pacienti, dupa tine le duc la sterilizat si se ambaleaza iar in acele pliculete. Capurile alea de la freze se iau dintr-o cutie din aia de inox, deci si astea is sterilizate in prealabil. Seringile iar se uitilizeaza doar pe tine iar apoi trec la sterilizare. Acele s-ar putea sa fie chiar de unica folosinta nu stiu sa-ti spun, cert e ca sterile sunt sigur cand ti le baga in gura. Medicii seriosi lucreaza cu manusi si masca. Din toate astea banuiesc ca e simplu de inteles ca la stomatolog ai sanse foarte mici sa contactezi vreo boala. Mai degaraba in spitalele publice, in scoli, restaurante etc.
Microscopul endodontic este foarte util pt tratementele de canal( cand iti scoate nervul) pt ca acestea sunt totusi tratamente de finete care necesita rabdare, atentie, meticulozitate pt rezultate foarte bune. Nu s-a folosit pe mine miscroscopul pana acum pt ca inca n-am ajuns sa-mi scot vreun nerv de la vreun dinte. Stiu sunt norocoasa.
Cat despre radiografii, am facut si eu vreo 3 pana acum insa fara nici un mulaj, tineam doar un filmulet in gura sau mai nou , de cand cu radiografiile digitale, tineam ceva mic de tot care banuiesc ca facea "poza". Sunt mai multe tipuri de radiografii, de aia cred ca ai avut de tinut mulaj in gura si eu nu. Oricum eu garantez ca toate sunt sterile cand se folosesc pe tine. Un cabinet cu pretentii nu risca aiurea.
Ma bucur ca t-am fost de ajutor. Iti doresc mult noroc in continuare cu tratamentele urmatoare!!! Sa nu te dai batuta!!!
Aceasta postare a fost editata de Minnie: 05 August 2007 - 11:17 AM
Scris 20 January 2009 - 11:12 PM
simoneta, la Aug 2 2007, 12:31 PM, a spus:
Pai atunci nu te mai duce la dentist. Mori linistit in patul tau, fara dinti. Parerea mea este ca si in stomatologie, ca in orice alt domeniu, primesti atat cat platesti. Daca vrei plomba cea mai ieftina din Bucuresti si cauti pe net, intre prieteni plomba cea mai ieftina, pui plombe si cu 20 de RON. Dar atata tine. La 20 de roni, medicul nu-si permite un anestezic bun, materiale bune, freze noi pt fiecare pacient, sterilizare corecta .... ca idee, un aparat de sterilizat bun, este in jur de 5000 de euro. ctae plombe de 20 de roni tebe sa punamedicul ala. Eu am 33 de ani, cabinet privat, asa cum peiorativ il numesc unii "de cartier". Daca vrei sa stii cat de bun e un dentist, intreaba-i pcientii, nu medicul. Nu conteaza clinica, luxul, opulenta, ci bunul simt, respectul pt meserie si constiinciozitatea in efectuarea manoperelor stomatologice, deci medicul.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Marirea maxilarului | Nico` | 1 | 965 |
|
Extractie molar de minte | Botica | 2 | 888 |
|
|
anca32 | 2 | 5.407 |
|