sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Foliculita de epilare - HELP ME! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Yrn 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-May 06

Scris 31 July 2007 - 05:43 PM

Am si eu o problema, de cativa ani o duc in spate... in primii ani de epilat, am folosit un Braun silk-epil, care nu a facut altceva decat sa ma "procopseasca" cu o foliculita de epilare... firul de par nu mai creste normal, ci ramane in piele, in timp ce radacina lui colecteaza puroi... apar astfel niste bubite care nu dor, dar nici nu se vindeca foarte repede... bineinteles, ca am utilizat "metoda" scoaterii firului cu acul, care n-a facut altceva decat sa inrautateasca situatia... acum 80% din fire cresc asa, chiar daca am renuntat demult la aparat si ma epilez cu ceara intr-un salon cosmetic...

am fost la dermatolog si inafara diagnosticului mi-a dat cateva unguente: diprogenta, baneocin, si mi-a recomandat bai de soare... dupa luni si luni de chin, firele mele de par cresc tot unde vor ele... adica in piele!

si asta n-ar fi totul... in plus, in locul bubitelor care s-au vindecat, au ramas cicatricele... :cheer:((

Am ajuns sa port numai blugi, nu pot purta fuste sau pantaloni scurti... partea ingrozitoare e ca lucrez in tv si am ajuns sa ma machiez pe picioare atunci cand am vreo filmare....

so... pleeaaaaseeeeeeee, stie cineva cum sa scap de pacostea asta??
0

#2 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 31 July 2007 - 06:01 PM

Vezi postareaYrn, la Jul 31 2007, 06:43 PM, a spus:

Am si eu o problema, de cativa ani o duc in spate... in primii ani de epilat, am folosit un Braun silk-epil, care nu a facut altceva decat sa ma "procopseasca" cu o foliculita de epilare... firul de par nu mai creste normal, ci ramane in piele, in timp ce radacina lui colecteaza puroi... apar astfel niste bubite care nu dor, dar nici nu se vindeca foarte repede... bineinteles, ca am utilizat "metoda" scoaterii firului cu acul, care n-a facut altceva decat sa inrautateasca situatia... acum 80% din fire cresc asa, chiar daca am renuntat demult la aparat si ma epilez cu ceara intr-un salon cosmetic...

am fost la dermatolog si inafara diagnosticului mi-a dat cateva unguente: diprogenta, baneocin, si mi-a recomandat bai de soare... dupa luni si luni de chin, firele mele de par cresc tot unde vor ele... adica in piele!

si asta n-ar fi totul... in plus, in locul bubitelor care s-au vindecat, au ramas cicatricele... :band:((

Am ajuns sa port numai blugi, nu pot purta fuste sau pantaloni scurti... partea ingrozitoare e ca lucrez in tv si am ajuns sa ma machiez pe picioare atunci cand am vreo filmare....

so... pleeaaaaseeeeeeee, stie cineva cum sa scap de pacostea asta??

Cat timp ai tinut tratamentul recomandat de medic?
Ceea ce te deranjeaza acum sa stii ca e o chestie foarte des intalnita.
Ce te pot sfatui este sa folosesti produse de scrub (unul care mie mi se pare foarte bun este crema pe baza de zahar brun de la Freeman- ti-o recomand cu caldura), geluri de dus exfoliante (unul de la Herbagen- foarte bun)- care iti inlatura straturile de piele moarta si iti catifeleaza pielea. Apoi niste produse de hidratare, care inmoaie pielea si o fac mai elastica, si, in consecinta, firele de par ies putin la suprafata si sunt mai usor de abordat. Si nu in ultimul rand, atunci cand stai in casa, stai cu pantalonasi scurti, sa se aeriseasca pielea.
De asemenea, pentru a nu se mai strange impuritati in zonele afectate, mai ales ca e cald si vara si e neplacut, foloseste o pudra de talc (cea de la Elmilplant- pe baza de menta- e si racoroasa).

Inca un lucru: foloseste benzi depilatoare din comert, vezi care ti se pare mai buna- mie imi place Byly- sunt ieftine si extrem de eficace, ca sa eviti epilatul la un salon cu ceara... stim noi cum. :cheer:

Aceasta postare a fost editata de Ametist: 31 July 2007 - 06:03 PM

0

#3 Utilizator offline   reamonn1 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-July 07

Scris 20 August 2007 - 02:39 PM

am si eu o problema asemanatoare...mie au inceput sa imi creasaca firele sub piele de la epilat cu aparatul electric....dar ma dau de 2 ori pe zi cu creme de galbenele(si sa stii ca si-au mai revenit, adc pot purta fusta fara probleme...sunt doar niste semne f mici ramase) plus ca mai am o crema din farmacie cutaden, parca....e destul de buna
0

#4 Utilizator offline   diana19 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 11-August 06

Scris 11 September 2007 - 01:42 PM

Vezi postareaAmetist, la Jul 31 2007, 08:01 PM, a spus:

Inca un lucru: foloseste benzi depilatoare din comert, vezi care ti se pare mai buna- mie imi place Byly- sunt ieftine si extrem de eficace, ca sa eviti epilatul la un salon cu ceara... stim noi cum. :good:

imi spui si mie te rog unde se gasesc aceste benzi byly si cam cat cost?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Radiofrecventa tripolara Cassandra1234  2 2.893
Topic inchis Breton nenorocit! lara croft  4 12.208
Topic inchis Atasamente Farmasi Cosmetics
cosmetica si machiaj