sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum primesc plata pentru un colet? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   alina_faberlic 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-May 07

Scris 31 July 2007 - 01:16 AM

Imi cer scuze daca topicul meu nu se incadreaza la categoria potrivita. Nu prea am stiut unde e mai bine sa il postez. Eu sunt reprezentant de vanzari si sunt in situatia de a trimite un colet cu produse in provincie. Problema mea este ca nu cunosc personal clientii si mi-este teama de "tzepe", cum s-ar spune. O clienta mi-a spus sa ii trimit coletul si ea plateste valoarea sa+ taxele postale la ridicarea sa. Se poate proceda astfel? Imi primesc si eu la randul meu banii, sau vor fi probleme...? Cum este mai bine sa fac?
0

#2 Utilizator offline   Rheya 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-January 06

Scris 31 July 2007 - 11:59 AM

In cazul in care destinatarul nu achita plata, coletul iti este returnat... Asa ca daca nu iti primesti banii (in cel mai rau caz) iti primesti marfa inapoi. Ca reprezentant de vanzari trebuie sa-ti asumi si acest risc. :crazy:
0

#3 Utilizator offline   fialminda 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-July 07

Scris 31 July 2007 - 05:01 PM

Vezi postareaalina_faberlic, la Jul 31 2007, 02:16 AM, a spus:

Imi cer scuze daca topicul meu nu se incadreaza la categoria potrivita. Nu prea am stiut unde e mai bine sa il postez. Eu sunt reprezentant de vanzari si sunt in situatia de a trimite un colet cu produse in provincie. Problema mea este ca nu cunosc personal clientii si mi-este teama de "tzepe", cum s-ar spune. O clienta mi-a spus sa ii trimit coletul si ea plateste valoarea sa+ taxele postale la ridicarea sa. Se poate proceda astfel? Imi primesc si eu la randul meu banii, sau vor fi probleme...? Cum este mai bine sa fac?

Il poti trimite colet cu ramburs, si asa cum a spus Adelle nu il poate ridica daca nu il plateste
0

#4 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-February 07

Scris 01 August 2007 - 12:24 PM

Vezi postareaalina_faberlic, la Jul 31 2007, 02:16 AM, a spus:

Folosind sistemul "RAMBURS", atât prin Poşta Română, cât şi prin orice alt serviciu de curierat nu rişti decât să suporti valoarea expediţiei in caz că destinatarul nu ridică coletul. Altfel în funcţie de cum te înţelegi cu clientul poti să-ţi recuperezi şi taxele de livrare incluzând valoarea acestora la valoarea rambursului sau alegând atunci când furnizorul de servicii acceptă ca contravaloarea expediţei să fie achitată de destinatar.
Eu folosesc curent aceste servicii, şi nu am avut nici un fel de surprize neplacute.
0

#5 Utilizator offline   Korobase 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-October 07

Scris 18 October 2007 - 07:34 AM

Daca coletul este de valoare mare si nu ai mai facut afaceri cu clientul respectiv, poti cadea la invoiala cu el sa iti trimita un avans (50 % de exemplu) si diferenta de bani s-o plateasca la primirea coletului.
Daca coletul nu are o valoare mare, il poti trimite ramburs (caz in care incluzi si taxele de expeditie). In acest caz, esti creditor pentru clientul tau si risti sa nu plateasca. Riscurile tale consta in aceea ca coletul se intoarce si pierzi banii pe care i-ai platit pentru expeditie si ramai cu marfa blocata (pana gasesti un alt cumparator).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Import-export
taxe vamale europene
Manuu  1 2.352
Hot Topic (New) 10.000 Euro de la stat pt afacerile tinerilor