Omul si muzica efectele muzicii asupra mintii umane
Scris 30 July 2007 - 12:32 AM
se stie clar ca muzica este un factor pozitiv asupra mintii
are efecte asupra stimularii sistemului circulator, calmeaza mintea, chiar te face sa gandesti mai bine ca de obicei
se mai cunoaste folosirea meloterapiei mai ales celor bolnavi psihic
adevarul este ca suntem dependenti de muzica
haideti sa discutam mai mult pe aceasta tema...asupra influentelor negative sau pozitive ale muzicii asupra omului
si mai ales as vrea sa aduc in discutie efectul mozart
pentru cei ce nu cunosc in ce consta efectul mozart pot doar spune ca s-a ajuns la concluzia ca atunci cand asculti o melodie compusa de mozart ti se mareste capacitatea de invatare, de atentie, de memorare
Scris 31 July 2007 - 05:50 PM
mai bine sa stearga cineva topicul...
Scris 31 July 2007 - 08:10 PM
Sunt de parere ca putem accede la cunoastere prin muzica, prin voluptatea imaginatiei si a vibratiilor interioare.
Efectul Mozart nu e constant la mine si nu-l pot numi chiar efect.... El variaza in functie de starea in care ma aflu. De obicei imi insufla vitalitate, uneori o furie usoara iar alteori nu ma simt comfortabil ascultand Mozart.
Scris 31 July 2007 - 11:00 PM
Utopia, la Jul 31 2007, 11:56 PM, a spus:
sincer da...de obicei da
as mai putea spune ca muzica poat influenta diferite stari de spirit...iti pot da adrenalina, te pot calma
pentru a face un lucru mai bun, depinzand de tipul acestuia diferite tipuri de muzici pot intradevar face diferenta stimuland creierul
Scris 03 August 2007 - 10:58 PM
Scris 04 August 2007 - 08:47 AM
am auzit de efectele pe care le poate avea muzica asupra mintii umane...calmare, stimulare, manipulare
Scris 04 August 2007 - 02:22 PM
Un cuvânt. Şi totuşi el ascunde o plenitudine de simboluri, de idei ne-nţelese, de sensuri. Mozart a ştiut el ce a făcut când a compus. Efectul Mozart se observă cel mai bine la bebeluşi, şi la copiii de vârstă extrem de mică: cei expuşi muzicii lui, sunt mult mai dezgheţaţi şi mai receptivi. Depinde de om, de configuraţia lui, de educaţia muzicală, de rafinarea gustului muzical. Şi vine un moment în care muzica se aşează în lucruri, în case, în geometria spaţiului înconjurător, în liniile cerului - abia atunci ai înţeles Muzica
Scris 10 August 2007 - 10:21 AM
Noi ne folosim de acest mijloc terapeutic- meloterapia in forma ei activa, prin instrumentele muzicale sau interpretarea unor cantece si forma pasiva- ascultarea pieselor muzicale. Indiferent de preferintele muzicale suntem constienti de efectul muzicii asupra noastra in functie de starea de spirit pe care o avem la un moment dat.
Majoritatea parintilor nu cunosc sau ignora efectul Mozart asupra copiilor. Un fat reactioneaza la auzul muzicii clasice de la 5 luni.Mai rau, parintii interzic copiilor sa asculte muzica in timp ce invata. Copii sunt instinctiv constienti de stimulentele pe care le ofera muzica.
Cred ca meloterapia va avea o aplicatie crescanda in domeniul medical, in fazele pre si post operatorii, din moment ce diminueaza perceptia asupra durerii, are efect analgezic si sedativant, utilitate in tratamentul bolilor psihice.
Sa gustam deci muzica!
Scris 10 August 2007 - 10:39 PM
fulgdenea, la Aug 10 2007, 11:21 AM, a spus:
Noi ne folosim de acest mijloc terapeutic- meloterapia in forma ei activa, prin instrumentele muzicale sau interpretarea unor cantece si forma pasiva- ascultarea pieselor muzicale. Indiferent de preferintele muzicale suntem constienti de efectul muzicii asupra noastra in functie de starea de spirit pe care o avem la un moment dat.
Majoritatea parintilor nu cunosc sau ignora efectul Mozart asupra copiilor. Un fat reactioneaza la auzul muzicii clasice de la 5 luni.Mai rau, parintii interzic copiilor sa asculte muzica in timp ce invata. Copii sunt instinctiv constienti de stimulentele pe care le ofera muzica.
Cred ca meloterapia va avea o aplicatie crescanda in domeniul medical, in fazele pre si post operatorii, din moment ce diminueaza perceptia asupra durerii, are efect analgezic si sedativant, utilitate in tratamentul bolilor psihice.
Sa gustam deci muzica!
cati mai asculta muzica clasica in ziua de astazi?...chiar daca are un efect diferit...multi se limiteaza la...sa zic muzica fara nici un mesaj..
si intr-adevar meloterapia face minuni fata de inteligenta copiilor...insa parintii ignora acest lucru...le lipseste educatia de a creste un copil cat mai bine posibil
Aceasta postare a fost editata de Sch: 10 August 2007 - 10:39 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ziditorule!
Îţi mulţumesc pt că ai inventat prostia.... |
SithLord | 48 | 9.011 |
|
Care este scopul existentei umane
|
DAVIDDRAGOS | 343 | 31.046 |
|
Ce este iubirea?
|
Shadow and Light | 369 | 72.545 |
|
Care este cel mai mare dusman al omului?
Sunt atat de multi....dar totusi care este cel mai mare |
Rebel XP | 113 | 17.533 |
|
Singuratatea
Cat timp ati rezista sa stati singuri? |
Kaleidoscope | 263 | 38.922 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS