părere, la May 19 2008, 11:25 PM, a spus:
Ştii ce parere am eu? Pentru ca un om să înşire poveşti kilometrice în care foloseşte concepte ca "observaţie", "obiectiv", "realitate", "natură", "idee" (lista-i lungă) ar trebui să aibă un bun simţ elementar, aşa încât, să-şi clarifice şi să înţeleagă noţiunile pe care le foloseşte, nu răsfoind dex-ul. Dex-ul e pentru conversaţia de pe stradă (şi pe forum). Pentru un om care cu adevărat caută un adevăr, nu foloseşte la nimic. Însă, pentru unul care are unic scop contrazicerea celorlalţi, fără pic de autocritică, dex-u-i bun, la fel cum lucrurile pe care le "ştie" şi pe care le spune au valoare de poveste la colţul străzii.
De ce spun "bun simţ"? Pentru că au fost şi sunt minţi dintre cele mai ascuţite care au gândit asupra existenţei nu pe forum şi nu cu informaţii din dex; diferenţa face că, au folosit cu pertinenţă cuvintele, şi au murit fără să deţină răspunsurile pe care tu, deja le ai.
Ce şi cum e cu moartea? Ai răbdare. Dacă latri, nu te ocoleşte. Dacă te tângui, nu te iartă. Dacă o priveşti, vezi ce valoare are carnea-ţi atât de scumpă.
Parerea ta ramane doar la nivel de parere si n-are pic de importanta. Am facut trimitere la dex pentru ca acele cuvinte pe care le-ai insirat au o explicatie logica si credibila reflectata de cunoasterea directa a mediului inconjurator facuta de doctori docenti si nu o parere personala descoperita la colt de strada. Pentru un om care gaseste un adevar ce reflecta just realitatea e de tot folosul. Insa pentru un om nerecunoscator si ignorant dex-ul nu-i bun decat de sters la fund.
Si mai spui de bun simt ?! Faptul ca au existat minti ascutite care au gandit asupra existentei, dar care s-au sustras din real, asta nu ii face cu nimic mai superiori, ba chiar ii injoseste pentru ca au demonstrat lasitate dinaintea ferocitatii vietii.
Si au murit fara sa detina raspunsurile pe care ( intradevar ) deja le aveau.
Iar cu moartea ce e ?! O alta poveste trista. Daca o privesti vezi ce insemnatate are visul ratiunii.
Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 20 May 2008 - 10:15 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis