sau Inregistrare

• 92 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

greseli in biblie ? sau traduceri incomplete ? Evaluare topic: * * * - -

#1 Utilizator offline   alucard 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 28-April 05

Scris 28 July 2007 - 01:23 PM

buna vreau sa deschid un nou topic sa vad daca sa gresit sau nu traducerea

geneza cap 1:26

1: 26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpānească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se tārăsc pe pămānt şi tot pămāntul!"

observ ca dumnezeu a zis Sa facem (adica cine el cu mai cine ) sa imi spuneti si voi e gresit sau au gresit cel cu traducerea
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 28 July 2007 - 01:59 PM

IOAN 1 : 1 "La īnceput era Cuvāntul, şi Cuvāntul era cu Dumnezeu."

Să vedem cine este Cuvāntul :

IOAN 1 : 14 "Şi Cuvāntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr".

Cine este cel care a venit de la Dumnezeu şi a locuit o vreme printre oameni ? Acela este Isus , fiul lui Dumnezeu. Prin urmare ...Isus era cu Dumnezeu atunci cānd a fost creat Universul !

Acesta e motivul pentru care Dumnezeu spune Să facem om după chipul Nostru.... pentru că Isus era cu Dumnezeu !

Aceasta postare a fost editata de lupini: 28 July 2007 - 02:06 PM

0

#3 Utilizator offline   Costty 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 28 July 2007 - 03:24 PM

@Alucard: In acel monet al creatiei Dumnezeu facuse deja toata lumea nevazuta aka ingeri. Intr-o oarecare masura sunt de acord cu lupini, dar Dumnezeu este trinitate.. In fine, mai bine intreaba un teolog sau un Parinte
0

#4 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 28 July 2007 - 05:00 PM

Vezi postareaalucard, la Jul 28 2007, 02:23 PM, a spus:

<br />buna vreau sa deschid un nou topic sa vad daca sa gresit sau nu traducerea <br /><br />geneza cap 1:26<br /><br />1: 26. Şi a zis Dumnezeu: &quot;<u>Să facem </u>om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpānească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se tārăsc pe pămānt şi tot pămāntul!&quot; <br /><br />observ ca dumnezeu a zis Sa facem (adica cine el cu mai cine ) sa imi spuneti si voi e gresit sau au gresit cel cu traducerea<br />
Nu se poate sti daca e greseala de exprimare sau nu ...caci atunci la imceput cand nu a fost nimeni ...nimeni nu a putut auzi ce zice Dumnezeu .... fara sa gandeasca !Sau ati citit undeva ca la inceput a fost Ideea gandul planul sau proiectul?

Vezi postarealupini, la Jul 28 2007, 02:59 PM, a spus:

<br />IOAN 1 : 1 <b>&quot;La īnceput era Cuvāntul, şi <u>Cuvāntul era cu Dumnezeu.&quot;</u></b><br /><br /><br />Să vedem cine este Cuvāntul : <br /><br />IOAN 1 : 14 <b>&quot;Şi Cuvāntul <u>S-a făcut trup, şi a locuit printre noi</u>, plin de har şi de adevăr&quot;.</b><br /><br />Cine este cel care a venit de la Dumnezeu şi a locuit o vreme printre oameni ? Acela este Isus , fiul lui Dumnezeu. Prin urmare ...Isus <b>era cu Dumnezeu atunci cānd a fost creat Universul !</b> <br /><br />Acesta e motivul pentru care Dumnezeu spune <b><u>Să facem</u> om după chipul Nostru....</b> pentru că Isus era cu Dumnezeu !
Asta este parerea ta!Eu stiu din familie ca atunci la inceput a fost alaturi de Dumnezeu, mosu-miu, evident doar sub forma de spirit ... apoi s-a intrupat si a devenit om ..ca toti oamenii ... a lasat o droaie de copii pe care i-a facut oameni in lumea asta ...nu ca homosexualul Isus care nu a avut nici copii nici nevasta dar se inconjura numai de barbati! Iar dupa ce a murit si a ajuns in cel la drepta tatalui ...mosu-miu a ajuns exact ce a fost si inainte de a se naste .... profesor de religie la Universitatea Universala a dugurilor sfinte.Asa-i lupini ca ma crezi?Pai eu de ce sa cred prostia ta ...doar ca e scrisa de niste sarlatani de acum 3000 de ani?
0

#5 Utilizator offline   alucard 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 July 2007 - 06:07 PM

o alta greseala

4: 13. Şi a zis Cain către Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decāt aş putea-o purta.
14. De mă izgoneşti acum din pămāntul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pămānt, şi oricine mă va īntālni, mă va ucide".
15. Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare.
16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit īn ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.

cine sa il omoare ca doar era singur ca il omorise pe Abel ...si de unde a gasit o femei (io caut de 10 ani si nu gasesc si el a gasito)
0

#6 Utilizator offline   Costty 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 28 July 2007 - 06:13 PM

alucard aici nu te vei lamuri
0

#7 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 29 July 2007 - 01:41 AM

Vezi postareaalucard, la Jul 28 2007, 07:07 PM, a spus:

o alta greseala

Nu are cum să fie alta pentru că şi prima a fost demostrată că nu e greşeală ! La fel o voi demonstra şi pe asta că nu e greşeală !

14. De mă izgoneşti acum din pămāntul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pămānt, şi oricine mă va īntālni, mă va ucide".
15. Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.

cine sa il omoare ca doar era singur ca il omorise pe Abel ...si de unde a gasit o femei (io caut de 10 ani si nu gasesc si el a gasito)

Citeşte cu atenţie capitolul Geneza şi vei vedea că nu a fost singur Cain. Uite ce scrie :

GENEZA 4 : 17 După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.

GENEZA 4 : 18 Iar lui Enoh i s-a născut Irad; lui Irad i s-a născut Maleleil; lui Maleleil i s-a născut Matusal, iar lui Matusal i s-a născut Lameh.

Puteau să-l omoare fii lui, sau nepoţii lui, sau strănepoţii lui, pentru că s-au născut foarte mulţi. Prin urmare, ohoo, erau destui care puteau să-l omoare. Şi nu doar ăştia pentru că, uite ce a mai făcut Adam :

GENEZA 4 : 25 Adam a cunoscut iarăşi pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut un fiu şi i-a pus numele Set, pentru că şi-a zis: "Mi-a dat Dumnezeu alt fiu īn locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.

GENEZA 4 : 26 Lui Set de asemenea i s-a născut un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au īnceput oamenii a chema numele Domnului Dumnezeu.

Vezi cāt de mulţi oameni au trăit īn vremea lui Cain ? Toţi ăştia puteau să-l omoare şi toţi aceia au avut fii şi fiice. Dintre fiicele lor putea să-şi ia nu doar o femeie ci mai multe !!!

Aceasta postare a fost editata de lupini: 29 July 2007 - 02:02 AM

0

#8 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 29 July 2007 - 09:02 AM

o alta greseala

4: 13. Şi a zis Cain către Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decāt aş putea-o purta.
16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit īn ţinutul Nod, la răsărit de Eden.

Spune clar ca DUPA ACEEA< deci la momentul cand Dumnezeu i-a zis lui Cain "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare nu existau toti acei urmasi ai lui.

Aceasta postare a fost editata de Enki: 29 July 2007 - 09:02 AM

0

#9 Utilizator offline   alucard 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 July 2007 - 03:18 PM

Vezi postareaCostty, la Jul 28 2007, 03:24 PM, a spus:

@Alucard: In acel monet al creatiei Dumnezeu facuse deja toata lumea nevazuta aka ingeri. Intr-o oarecare masura sunt de acord cu lupini, dar Dumnezeu este trinitate.. In fine, mai bine intreaba un teolog sau un Parinte

mai daca erau si ingeri atunci nu a mai facut el singur creatia ca a spus sa facem (daca io impreuna cu cineva imi fac o casa atunci si acel cineva a facut casa mea ) asa si cu angeri

dar iata ce spune in iov 38
4. Unde erai tu, cānd am īntemeiat pămāntul? Spune-Mi, dacă ştii să spui.
5. Ştii tu cine a hotărāt măsurile pămāntului sau cine a īntins deasupra lui lanţul de măsurat?
6. Īn ce au fost īntărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului,
0

#10 Utilizator offline   Costty 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 29 July 2007 - 03:23 PM

mai e ca si cum ar vrea schiopul sa se duca la un concurs de atletism, intai cauta-l pe Dzeu si apoi toate ti se vor adauga, vei intelege
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 92 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari