greseli in biblie ? sau traduceri incomplete ?
Scris 28 July 2007 - 01:23 PM
geneza cap 1:26
1: 26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpānească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se tārăsc pe pămānt şi tot pămāntul!"
observ ca dumnezeu a zis Sa facem (adica cine el cu mai cine ) sa imi spuneti si voi e gresit sau au gresit cel cu traducerea
Scris 28 July 2007 - 01:59 PM
Să vedem cine este Cuvāntul :
IOAN 1 : 14 "Şi Cuvāntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr".
Cine este cel care a venit de la Dumnezeu şi a locuit o vreme printre oameni ? Acela este Isus , fiul lui Dumnezeu. Prin urmare ...Isus era cu Dumnezeu atunci cānd a fost creat Universul !
Acesta e motivul pentru care Dumnezeu spune Să facem om după chipul Nostru.... pentru că Isus era cu Dumnezeu !
Aceasta postare a fost editata de lupini: 28 July 2007 - 02:06 PM
Scris 28 July 2007 - 03:24 PM
Scris 28 July 2007 - 05:00 PM
alucard, la Jul 28 2007, 02:23 PM, a spus:
lupini, la Jul 28 2007, 02:59 PM, a spus:
Scris 28 July 2007 - 06:07 PM
4: 13. Şi a zis Cain către Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decāt aş putea-o purta.
14. De mă izgoneşti acum din pămāntul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pămānt, şi oricine mă va īntālni, mă va ucide".
15. Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare.
16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit īn ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.
cine sa il omoare ca doar era singur ca il omorise pe Abel ...si de unde a gasit o femei (io caut de 10 ani si nu gasesc si el a gasito)
Scris 29 July 2007 - 01:41 AM
alucard, la Jul 28 2007, 07:07 PM, a spus:
Nu are cum să fie alta pentru că şi prima a fost demostrată că nu e greşeală ! La fel o voi demonstra şi pe asta că nu e greşeală !
15. Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.
cine sa il omoare ca doar era singur ca il omorise pe Abel ...si de unde a gasit o femei (io caut de 10 ani si nu gasesc si el a gasito)
Citeşte cu atenţie capitolul Geneza şi vei vedea că nu a fost singur Cain. Uite ce scrie :
GENEZA 4 : 17 După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.
GENEZA 4 : 18 Iar lui Enoh i s-a născut Irad; lui Irad i s-a născut Maleleil; lui Maleleil i s-a născut Matusal, iar lui Matusal i s-a născut Lameh.
Puteau să-l omoare fii lui, sau nepoţii lui, sau strănepoţii lui, pentru că s-au născut foarte mulţi. Prin urmare, ohoo, erau destui care puteau să-l omoare. Şi nu doar ăştia pentru că, uite ce a mai făcut Adam :
GENEZA 4 : 25 Adam a cunoscut iarăşi pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut un fiu şi i-a pus numele Set, pentru că şi-a zis: "Mi-a dat Dumnezeu alt fiu īn locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.
GENEZA 4 : 26 Lui Set de asemenea i s-a născut un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au īnceput oamenii a chema numele Domnului Dumnezeu.
Vezi cāt de mulţi oameni au trăit īn vremea lui Cain ? Toţi ăştia puteau să-l omoare şi toţi aceia au avut fii şi fiice. Dintre fiicele lor putea să-şi ia nu doar o femeie ci mai multe !!!
Aceasta postare a fost editata de lupini: 29 July 2007 - 02:02 AM
Scris 29 July 2007 - 09:02 AM
4: 13. Şi a zis Cain către Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decāt aş putea-o purta.
14. De mă izgoneşti acum din pămāntul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pămānt, şi oricine mă va īntālni, mă va ucide".
16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit īn ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
Spune clar ca DUPA ACEEA< deci la momentul cand Dumnezeu i-a zis lui Cain "Nu aşa, ci tot cel ce va ucide pe Cain īnşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care īl va īntālni să nu-l omoare nu existau toti acei urmasi ai lui.
Aceasta postare a fost editata de Enki: 29 July 2007 - 09:02 AM
Scris 29 July 2007 - 03:18 PM
Costty, la Jul 28 2007, 03:24 PM, a spus:
mai daca erau si ingeri atunci nu a mai facut el singur creatia ca a spus sa facem (daca io impreuna cu cineva imi fac o casa atunci si acel cineva a facut casa mea ) asa si cu angeri
dar iata ce spune in iov 38
4. Unde erai tu, cānd am īntemeiat pămāntul? Spune-Mi, dacă ştii să spui.
5. Ştii tu cine a hotărāt măsurile pămāntului sau cine a īntins deasupra lui lanţul de măsurat?
6. Īn ce au fost īntărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului,
Scris 29 July 2007 - 03:23 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Tot religie
sunteţi inteligenţi? DEMONSTRAŢI! |
virgil..0 | 39 | 10.224 |
|
valoarea scripturilor
Intrebari ... privind valoarea scripturilor si legitimitatea lor |