sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Este publicitatea esentiala in afaceri? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   padmini 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-May 07

Scris 27 July 2007 - 11:16 PM

Se stie ca pentru a avea o afacere de succes trebuie sa fii in atentia publicului vizat. Ce rost are sa existi, daca ceilalti nu stiu de tine? Am vazut firme cu potential care au ajuns in pragul falimentului pentru ca nu si-au facut publicitate, dar am vazut si firme mici de care ma indoiam ca vor avea vreodata succes si totusi prin intermediul advertisingului s-au dezvoltat intr-un mod neasteptat. Le-au crescut vanzarile, au devenit branduri recunoscute si continua sa mentina atentia populatiei. Care considerati ca este meritul unei agentii de advertising in reusita unei afaceri?
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 28 July 2007 - 11:24 AM

Dă-mi voie să presupun că activezi în domeniu :beee: Ca orice alt lucru pe lumea asta, publicitatea se poate face bine sau rău. Poţi funcţiona foarte bine fără nicio urmă de publicitate, iar cei care au nevoie de produsele sau serviciile tale vor discuta ei între ei şi te vor recomanda. Poţi foarte bine să descoperi că un concurent care a apelat intens la publicitate, e mult mai cunoscut, deşi oferă produse sau servicii de calitate inferioară.

În timp, lucrurile astea se reglează: publicitatea care nu se bazează pe calitatea reală a produselor sau serviciilor oferite aduce deservicii după 2-3 ani. Eu cred că România trece printr-o fază în care publicitatea este supraapreciată, în detrimentul calităţii reale. Aşa apar "miliardarii de carton", aşa apar "baloanele de săpun" de care toată economia din RO. e plină.

Şi cei care activează în domeniu sunt primii care exagerează importanţa publicităţii, ignorând voit sau inconştient dezavantajele unei publicităţi false. Pentru că publicitatea făcută în favoarea publicităţii în sine este primul lucru de care au nevoie pentru a convinge clientul să plătească serviciile oferite de ei. :cry: :D
0

#3 Utilizator offline   Maria_Elena 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 20-May 07

Scris 28 July 2007 - 11:58 AM

Vezi postareapadmini, la Jul 28 2007, 12:16 AM, a spus:

Se stie ca pentru a avea o afacere de succes trebuie sa fii in atentia publicului vizat. ... Care considerati ca este meritul unei agentii de advertising in reusita unei afaceri?

meritul agentiei nu stiu care este, ca nu stiu ce face agentia in afara de a crea un spot publicitar sau un afis. iar daca ai talent si imaginatie - poti face tu un afis si un text mult mai atragator, pentru ca tu esti cel direct interesat sa-ti mearga afacerea.

importanta este distributia mesajului. pentru unii, la inceput in ale afacerilor, este prea scumpa o reclama data la tv. si atunci... cum faci sa ajunga la publicul tinta mesajul tau?

eu am incercat cu faxuri si reclama prin mail la firmele potential intreresate de ceea ce ofera firma mea. si nu am avut nici un succes!
tot relatiile si cunostintele, recomandarile la niste sefi mi-au deschis usile si asa am facut contracte (desi nu-mi place metoda, dar daca altfel in Romania nu se poate...).

dar, ok, eu nu vand marfuri, ci ofer servicii...
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 28 July 2007 - 12:05 PM

Vezi postareaMaria_Elena, la Jul 28 2007, 12:58 PM, a spus:

meritul agentiei nu stiu care este, ca nu stiu ce face agentia ...

Agenţia face exact ca un avocat: îţi ia nişte bani, îţi explică faptul că nu are cum să-ţi garanteze vreun rezultat, după care se străduieşte nu să-şi facă treaba cât mai bine, ci să te convingă pe tine că şi-a meritat, măcar cât de cât, banii respectivi. :D :beee:
0

#5 Utilizator offline   padmini 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 09-May 07

Scris 29 July 2007 - 01:13 PM

importanta este distributia mesajului. pentru unii, la inceput in ale afacerilor, este prea scumpa o reclama data la tv. si atunci... cum faci sa ajunga la publicul tinta mesajul tau?eu am incercat cu faxuri si reclama prin mail la firmele potential intreresate de ceea ce ofera firma mea. si nu am avut nici un succes!tot relatiile si cunostintele, recomandarile la niste sefi mi-au deschis usile si asa am facut contracte (desi nu-mi place metoda, dar daca altfel in Romania nu se poate...).ai incercat reclama prin intermediul brosurilor/flyere-lor distribuite direct la sediul potentialilor clienti?....In legatura cu ce ziceai despre relatii si cunostinte, sunt total de acord....deocamdata asa se merge pe la noi.

Vezi postareaharald, la Jul 28 2007, 12:24 PM, a spus:

Dă-mi voie să presupun că activezi în domeniu :doh:
In domeniul afacerilor da, in cel al publicitatii nu...desi cine stie, la cat de bine castiga publicitarii din Romania ar fi tentant :P ...asa cum ziceai si tu, publicitatea e supraapreciata pe la noi, plus ca are o calitate indoielnica.

Vezi postareaharald, la Jul 28 2007, 01:05 PM, a spus:

Agenţia face exact ca un avocat: îţi ia nişte bani, îţi explică faptul că nu are cum să-ţi garanteze vreun rezultat, după care se străduieşte nu să-şi facă treaba cât mai bine, ci să te convingă pe tine că şi-a meritat, măcar cât de cât, banii respectivi. :D :P
In mare parte ai dreptate, dar exista si agentii care chiar muncesc si reusesc sa-si ridice clientii...Stiu o firma care era la un pas de faliment, iar acum e una dintre cele mai cunoscute din Iasi. Ideea e ca au apelat la o agentie de advertising http://www.cubeadvertising.ro/ nu doar pentru reclama, ci si pentru consultanta in vederea redresarii afacerii...si chiar au reusit, desi eu una nu ma asteptam...
0

#6 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 10 August 2007 - 09:03 AM

Vezi postareapadmini, la Jul 29 2007, 02:13 PM, a spus:

importanta este distributia mesajului. pentru unii, la inceput in ale afacerilor, este prea scumpa o reclama data la tv. si atunci... cum faci sa ajunga la publicul tinta mesajul tau?eu am incercat cu faxuri si reclama prin mail la firmele potential intreresate de ceea ce ofera firma mea. si nu am avut nici un succes!tot relatiile si cunostintele, recomandarile la niste sefi mi-au deschis usile si asa am facut contracte (desi nu-mi place metoda, dar daca altfel in Romania nu se poate...).ai incercat reclama prin intermediul brosurilor/flyere-lor distribuite direct la sediul potentialilor clienti?....In legatura cu ce ziceai despre relatii si cunostinte, sunt total de acord....deocamdata asa se merge pe la noi.In domeniul afacerilor da, in cel al publicitatii nu...desi cine stie, la cat de bine castiga publicitarii din Romania ar fi tentant :yes: ...asa cum ziceai si tu, publicitatea e supraapreciata pe la noi, plus ca are o calitate indoielnica.In mare parte ai dreptate, dar exista si agentii care chiar muncesc si reusesc sa-si ridice clientii...Stiu o firma care era la un pas de faliment, iar acum e una dintre cele mai cunoscute din Iasi. Ideea e ca au apelat la o agentie de advertising http://www.cubeadvertising.ro/ nu doar pentru reclama, ci si pentru consultanta in vederea redresarii afacerii...si chiar au reusit, desi eu una nu ma asteptam...

Uite..eu mi-am deschis de ceva vreme un magazin virtual de papetarie,,,A inceput sa mearga...incet dar merge....Problema este ca ar trebui sa-mi fac o campanie de promovare ceva mai agresiva si ...sincer nu prea stiu cum sa fac asta prin low cost in asa fel incat efectul sa tinda catre "foarte bine"
Adresa magazinului este ...www.newtaskbirotica.ro
Scriptul ,adica magazinul, nu este foarte profesional,,este mai ieftinut...
0

#7 Utilizator offline   Alex Cc 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 13-February 08

Scris 13 February 2008 - 10:45 PM

Publicitatea e mama vanzarilor. Fie ca este publicitate tip advertising, fie ca e reclama prin "viu grai" de la om la om fie ca este publicitate prin calitatea produselor, toate aceste tipuri vand. Sunt de parere ca orice proces de vanzare trebuie sa aiba la baza si un buget destinat publicitatii.
0

#8 Utilizator offline   Lightsome 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-January 11

Scris 25 January 2011 - 10:15 PM

Cum se spune:,,reclama este sufletul comertului,, aici este adevarat doar partial.
Fa reclama la produsul tau,e posibil la inceput sa sesizezi avantajul dar nu si pe parcurs daca nu te vei ingrijii de calitatea produsului respectiv.Poate avea efect bumerang.
Sunt firme care nu fac reclama, tocmai datorita calitatii superioare a produsului care vorbeste de la sine.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
*Nu sunt replici noi Se va deschide WAZZUB - the power of we
bani pe net / bani online
Guest__*  -1 34
Replici noi Calificative medici