M-ar interesa sa stiu unde a fost operat, care este procedeul si mai ales ce efecte a avut - daca s-a ameliorat starea.
Displazie bilaterala are cineva catel operat?
Scris 26 July 2007 - 06:31 PM
M-ar interesa sa stiu unde a fost operat, care este procedeul si mai ales ce efecte a avut - daca s-a ameliorat starea.
Scris 26 July 2007 - 09:59 PM
Sper ca al tau catel e sanatos si ca doar te interesezi asupra bolii.
Eu, slava Cerului, n-am avut probleme cu ai mei, dar catelusa unei prietene a suferit operatia pt tratarea displaziei.
Problema este-n felul urmator!
Ai nevoie de un serviciu specializat de radiologie, pt ca tot schepsisul consta in punerea unui diagnostic corect si exact.
S-au intamplat multe cazuri cand cateii au fost operati de displazie si ei, de fapt, aveau alte traume.
Lara a fost operata si protezata, acum au trecut 4 ani de la operatie, este bine mersi, sanatoasa, dar i s-a intezis sa fie la fel de jucausa.
Imediat dupa operatie s-au luat unele precautii, a fost tinuta mult in repaus, era luata-n brate cand trebuia sa urce scari etc.
Din pacate, nu-ti pot da detalii asupra clinicii care a efectuat operatia pt ca prietena mea se afla-n anglia, dar ii urez multa, multa sanatate blanosului tau si putere sa treceti cu bine peste acest eveniment!
Scris 26 July 2007 - 10:31 PM
Si da, e vorba de Kara, 'rabladorita' mea.
De operat, probabil ca o voi duce in Ungaria, la Mako. Am inteles ca acolo este un medic specializat in asa ceva. Imi pare rau sa o spun, dar in medicii nostri nu am incredere pentru asa ceva, si cunosc destui veterinari
Scris 26 July 2007 - 10:49 PM
Din suflet ii doresc catelusei sa se faca bine cat mai curand!
Aceasta postare a fost editata de diclona: 26 July 2007 - 10:54 PM
Scris 28 July 2007 - 01:26 PM
Scris 29 July 2007 - 07:24 PM
Scris 29 July 2007 - 10:18 PM
Sa vedem ce raspunde medicul, dar sunt sigura ca totul o sa fie in regula cat mai curand!
Scris 12 August 2007 - 05:28 AM
deci... cu o saptamana inainte de criza aceea, am dus-o la analize de sange. avusese un acces, i se facuse rau, era ametita, parca beata, a cazut din picioare, etc. am crezut ca e ceva lipsa de calciu sau ceva asemanator. la analiza a iesit ok calciul, dar valori mari la colesterol si amylaze. medicul ne-a recomandat sa o trecem imediat la regim, ceea ce am facut chiar din ziua respectiva. a spus ca daca nu se redreaseaza, poate face pancreatita. sincer, la vremea aceea habar nu aveam ce e aia, iar medicul nu a parut alarmat. a zis sa revenim cam dupa o luna la analize, sa vedem ce se intampla.
cand a inceput cu durerile, am dus-o la carpaciul acela cu infiltratiile pentru ca este un medic mai in varsta, care se presupune ca are ceva cazuistica la activ, la insistentele alor mei care il cunosc. lui i-am aratat si rezultatul analizelor. singura reactie a fost sa ma intrebe unde le-am facut si sa strambe din nas. eu inteleg pana la un punct mancatoria asta de breasla, dar sa mearga pana la a nu lua in considerare niste analize pentru ca sunt facute la concurenta... mi se pare de-a dreptul revoltator. deci, domnule "doctor" bolte, daca veti face cumva pancreatita, de la gandurile mele din zilele astea vi se trage. sa va tratati cu infiltratii. (da, stiu, "nu se face", dar zau daca ma intereseaza).
in consecinta, din nou nu ne-am alarmat. cand am plimbat radiografiile pe la alti trei medici, toti au recomandat rymadil, dar au zis ca nu este grava displazia si nu recomanda operatia. in nici un caz nu este "praf" soldul, dupa cum spusese primul. insa fiind asa setati pe displazie, am omis sa le aratam si lor rezultatele de la analize
asadar, am revenit la medic dupa vreo doua zile, pentru ca am decis ca o ducem la budapesta - pentru radiografii ca lumea, la bazin si coloana, pentru reluarea analizelor si o eventuala tomografie (in ideea ca prima cadere sa nu fi avut alte cauze). i-am dus si rezultatul la analize si a ramas socat de valoarea amylazei. a spus ca el nu a mai vazut asa valori mari. ne-a citit din ditai catastiful simptomele pancreatitei, care se regaseau mai toate la kara. este greu de diagnosticat doar dupa simptome, pentru ca apar la inceput lucruri oarescum banale, care pot avea n cauze: pierderea apetitului, voma, mancat iarba etc. dar apoi apareau in lista simptime pe care incepuse kara sa le aiba: spamse, contractii ale muschilor - ramanea cateva secunde crispata si tremura toata, spinarea arcuita, dureri in varii zone ale corpului etc. de asemenea, se pare ca chappi si pedigree sunt doua mancaruri de catei care favorizeaza aparitia bolii. ghiciti ce manca (,) Kara.
a doua zi am dus-o sa ii puna chip si i-am facut pasaportul european pentru catei, iar veterinarul a scris celor de la budapesta. intre timp am mai citit pe net si se cam confirma toate simptomele
in concluzie... daca aveti caini, nu le dati chappi sau pedigree, faceti-le periodic analize de sange, iar daca sunt rase mari, radiografii.
Scris 12 August 2007 - 05:41 AM
sanatate!
p.s. revin cu precizarea ca patrupezii mei sunt de talie f. mica , dar catelusa tuti sufera si ea de ceva similar. dupa un regim alimentar mai sever, in care a si slabit un pic, starea ei s-a mai ameliorat
Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 12 August 2007 - 05:43 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Fiinta neumana de langa mine
Topicul cainele, deci cainele meu |
i0an | 2 | 713 |
|
dog power! |
crystyann | 43 | 17.311 |