sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre Destin Totul despre "Cale" Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 25 July 2007 - 01:08 PM

Bun,am promis ca o sa deschid acest topic pentru ca parerile sunt impartite si ma intereseaza cat mai multe opinii.
Ce este de fapt destinul? M-am contrazis si nu am reusit sa inteleg perceptia multora vis-a-vis de "Calea" noastra.Exista un drum bine stabilit,dupa parerea voastra,pe care ne e dat sa mergem? Eu cred ca exista o Carte Mare,in care este figurat "scopul" nostru in aceasta lume,scopul pentru care am fost creati.Avem un rol.Putem schimba noi cursul vietii noastre?Sau nu...cursul il putem schimba cu siguranta,dupa parerea mea,insa nu si finalul.
Se spune ca :"ce ti-e scris,in frunte ti-e pus" si orice ai face,ajungi acolo unde a stabilit Dumnezeu pentru tine.Credeti in vorba aceasta? Eu da.
Dumnezeu nu a lasat nimic intamplator,a creat totul cu maiestrie.Cum ne putem indoi noi si cum ne putem crede stapanii existentei noastre efemere cand suntem nimeni intr-un Univers uimitor de mare?
0

#2 Utilizator offline   X.E.N.A. 

• searching...for my spring...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-January 07

Scris 25 July 2007 - 01:13 PM

Eu vad lucrurile asa:
exista clar o cale pe care mergi, cale prestabilita.
din cand in cand apare o "intersectie"...eu ii zic nod de destin...
Liberul tau arbitru te duce pe una dintre caile care ti s-au deschis.
In fctie de ce cale ai ales...la capatul ei este alta predestinare.

So...in concluzie...exista destin, care poate fi influentat in anumite momente de deciziile tale, sau de rugaciunile tale.
0

#3 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 25 July 2007 - 01:15 PM

Vezi postareaminaluidracula, la Jul 25 2007, 02:13 PM, a spus:

Eu vad lucrurile asa:

So...in concluzie...exista destin, care poate fi influentat in anumite momente de deciziile tale, sau de rugaciunile tale.
Ai punctat foarte bine. Si eu am acest crez. :airkiss:
0

#4 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 25 July 2007 - 01:18 PM

Vezi postareaMiss Take, la Jul 25 2007, 01:15 PM, a spus:

ha, spui ca noi suntem atat de mici intr-un Univers ataaaat de mare..si totusi, cand avem chef putem schimba pe domnul Destin
sa mor de ras nu alta :cheer:) :airkiss:
0

#5 Utilizator offline   X.E.N.A. 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 July 2007 - 01:19 PM

Vezi postareaMiss Take, la Jul 25 2007, 02:15 PM, a spus:

intrebarea la care nu mi-am raspuns insa (una din multele :cheer:) este daca calea pe care o alegi din "intersectie" este oricum calea pe care ti-e dat default sa mergi?Desi, cu asta am anula liberul arbitru...si atunci drumul ar fi drept, n-ar mai fi nevoie de intersectii...

Vezi postareastupid_me, la Jul 25 2007, 02:18 PM, a spus:

ha, spui ca noi suntem atat de mici intr-un Univers ataaaat de mare..si totusi, cand avem chef putem schimba pe domnul Destinsa mor de ras nu alta :D) :airkiss:
poti sa mori de ras, e ALEGEREA ta, oi fi la un nod de destin?:cheer:
0

#6 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 25 July 2007 - 01:25 PM

Vezi postareaminaluidracula, la Jul 25 2007, 02:19 PM, a spus:

intrebarea la care nu mi-am raspuns insa (una din multele :cheer:) este daca calea pe care o alegi din "intersectie" este oricum calea pe care ti-e dat default sa mergi?Desi, cu asta am anula liberul arbitru...si atunci drumul ar fi drept, n-ar mai fi nevoie de intersectii...
Si eu am avut aceasta dilema. Calea pe care o urmezi cand ajungi in "intersectie" nu este calea pe care iti e dat sa mergi,este cea pe care o alegi tu,este liberul arbitru aceasta cale.Asa cum ai spus si tu foarte bine,daca ar fi si aceasta cale pre-stabilita,noi nu am mai avea nici un rol. Calea este Alegerea,doar sfarsitul drumului,scopul lui face parte din destin.Asa vad eu.Si da,in acest caz,din nou,foarte bine spus,nu ar mai fi nevoie de intersectii.Touche. :airkiss:

Vezi postareastupid_me, la Jul 25 2007, 02:18 PM, a spus:

ha, spui ca noi suntem atat de mici intr-un Univers ataaaat de mare..si totusi, cand avem chef putem schimba pe domnul Destinsa mor de ras nu alta :D) :airkiss:
Nu schimbi nici un "Domn Destin",ca n-ai cum,nu avem noi puterea asta,suntem puncte in multime,da.Razi,e o alegere,oricum scopul zambetului este pre-stabilit,doar modalitatea prin care o faci tine de tine :cheer:

Aceasta postare a fost editata de Miss Take: 25 July 2007 - 01:23 PM

0

#7 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 25 July 2007 - 01:25 PM

Vezi postareaMiss Take, la Jul 25 2007, 01:23 PM, a spus:

Si eu am avut aceasta dilema. Calea pe care o urmezi cand ajungi in "intersectie" nu este calea pe care iti e dat sa mergi,este cea pe care o alegi tu,este liberul arbitru aceasta cale.Asa cum ai spus si tu foarte bine,daca ar fi si aceasta cale pre-stabilita,noi nu am mai avea nici un rol. Calea este Alegerea,doar sfarsitul drumului,scopul lui face parte din destin.
Asa vad eu.Si da,in acest caz,din nou,foarte bine spus,nu ar mai fi nevoie de intersectii.
Touche. :airkiss:

o intrebare simpla: ce anume t-a facut pe tine sa iti pui ipoteza ca exista un destin prestabilit?..si de data asta nu mai rad
0

#8 Utilizator offline   X.E.N.A. 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 July 2007 - 01:26 PM

Vezi postareaMiss Take, la Jul 25 2007, 02:23 PM, a spus:

Si eu am avut aceasta dilema. Calea pe care o urmezi cand ajungi in "intersectie" nu este calea pe care iti e dat sa mergi,este cea pe care o alegi tu,este liberul arbitru aceasta cale.Asa cum ai spus si tu foarte bine,daca ar fi si aceasta cale pre-stabilita,noi nu am mai avea nici un rol. Calea este Alegerea,doar sfarsitul drumului,scopul lui face parte din destin.
Asa vad eu.Si da,in acest caz,din nou,foarte bine spus,nu ar mai fi nevoie de intersectii.
Touche. :airkiss:

din pacate niciunul dintre noi nu are raspunsurile...desi pe la "religie" unii au senzatia ca da :airkiss:...asa ca, in concluzie eu zic ca s-ar putea sa fie cum credem noi, sau s-ar putea a fie altfel...sa incercam sa traim dupa propriile idei ( sa nu le zic principii pentru ca nu cred in principii) si daca au fost bune sau nu, vom vedea oricum after :cheer:

P.S. nu cred in pariul lui Pascal si nici in opusul lui :cheer:
0

#9 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 25 July 2007 - 01:32 PM

Vezi postareastupid_me, la Jul 25 2007, 02:25 PM, a spus:

o intrebare simpla: ce anume t-a facut pe tine sa iti pui ipoteza ca exista un destin prestabilit?..si de data asta nu mai rad
Nu e o ipoteza,supozitie.Am specificat:e Crezul meu,am certitudini,chiar daca nu si confirmari concrete.Lucrurile se concretizeaza in timp,de-a lungul vietii.
Eu cred in Dumnezeu,stupid_me,am avut semne de la El care mi-au demonstrat si aratat ca am un Destin,ca trebuie sa urmez o anumita cale,ba chiar si cand eram la o rascruce de drumuri El mi-a calauzit pasii,desi m-a lasat sa aleg.
Am vrut sa fac foarte multe lucruri in viata care s-au dovedit a fi gresite sau corecte. Alegerile pe care le facem sunt din aceste 2 categorii:corecte sau gresite. Apoi,cand am pierdut timp din viata mea si am realizat ca am mers pe un drum prost,in functie de alegerea pe care am facut-o,mi-am dat seama ca a avut un scop si asta,de a ma indrepta(sau nu) si de a batatori mai bine acest "curs" al lucrurilor. Pe masura actelor noastre,asa este si Destinul.
Si mai mi s-au intamplat lucruri care m-au facut sa spun:"asta e destinul meu,nimic nu-i intamplator,Dumnezeu stie mai bine cum le aseaza pentru fiecare."Si asa a fost,mi-am intarit convingerile prin actiuni,prin cunoasterea unor oameni care au dat sens acestei existente.Daca astazi mi se intampla un lucru pe care il pot numi "coincidenta",peste 1 minut sau 1 an sau zece imi va aparea in cale ceva care o sa-mi aminteasca de ceea ce numeam pura intamplare,si voi spune:"uite ca pana la urma asa trebuia sa fie."Nu exista coincidente,ci doar "noduri",cum bine spunea Mina.
Nu stiu daca ai reusit sa intelegi ceva din ce am spus,dar daca te bufneste rasul a doua oara sau a treia,atunci sa stii ca nu e nici asta o intamplare. :airkiss:

Aceasta postare a fost editata de Miss Take: 25 July 2007 - 01:33 PM

0

#10 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 25 July 2007 - 01:45 PM

Vezi postareaminaluidracula, la Jul 25 2007, 02:13 PM, a spus:

Eu vad lucrurile asa:

mdea, cam asa ceva ... suntem atat Scriitori , cat si Editori ! :airkiss:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis 1 Decembrie
Ziua Nationala
avolina  42 17.025
Topic inchis Discutii libere NASTYPRIMUL  7 2.165
Topic inchis Atasamente o intrebare ciudata...
cuburi de singe inchegat in ciorba ???
fire  21 9.698
Topic inchis Yahoo a fost virusat!
Yahoo a fost virusat!
Alethia  6 4.128
Topic inchis Atasamente Esti curios din fire?
Care a fost cea mai recenta curiozitate?
Rain  12 6.425