sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Important - "rezolvire contract" "rezolvire contract" Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   felicitys 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 21-June 07

Scris 18 July 2007 - 09:32 AM

As avea nevoie de un sfat pentru urmatoarea problema: :o:

Firma nostra a furnizat niste autobasculante prin leasing financiar unei alte firma. Contractul e semnat de de un an, pe perioada nedeterminata. Utilizatorul ne-a sesizat in nenumarate randuri ca au descoperit defectiuni la autovehicule, si de fiecare data firma noastra a intervenit prompt in efectuarea service-ului. Defectiunile spun ei ca sunt de fapt vicii de fabricatie si noi le-am demonstrat ca sunt datorate unei neutilizari necorespunzatoare. In cadrul contractului de vanzare-cumparare incheiat intre firma noastra(furnizor), societatea de leasing(cumparator) si societatea care a chizitionat bunurile(utilizator) se prevede in clauza referitoare la incetarea contractului ca in cazul in care una din parti nu isi indeplineste sau indeplineste cu intarziere obligatiile, cealalta parte e indreptatita sa declare contractul rezolvit, fara alte formalitati, fara interventia instantei. Firma noastra ( furnizor) nu este dispusa sa accepte rezolvirea contractului, mai ales ca aceasta ar presupune returnarea autovehiculelor livrate si restituirea sumelor incasate.

Cu ce contraargumente solide din pnct de vedere juridic pot sa vin eu in intampinare in aceasta situatie?

Astept un raspuns cat mai curand posibil. Multumesc anticipat!!!
0

#2 Utilizator offline   felicitys 

• Boboc
  • Pip

Scris 19 July 2007 - 07:45 AM

Va rog e destul de urgent! un raspuns!
0

#3 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 19 July 2007 - 08:11 AM

hei, hei!

Imi pare rau, eu nu te pot ajuta, dar cu siguranta va fi cineva ce-ti va putea spune cum si ce sa facu.

Bafta!
:good:
0

#4 Utilizator offline   felicitys 

• Boboc
  • Pip

Scris 19 July 2007 - 08:27 PM

Vezi postareadelia delia, la Jul 19 2007, 09:11 AM, a spus:

hei, hei!Imi pare rau, eu nu te pot ajuta, dar cu siguranta va fi cineva ce-ti va putea spune cum si ce sa facu.Bafta! :)
mersi delia pentru un gand bun!:)
0

#5 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 20 July 2007 - 12:24 AM

Vezi postareafelicitys, la Jul 18 2007, 10:32 AM, a spus:

Cu ce contraargumente solide din pnct de vedere juridic pot sa vin eu in intampinare in aceasta situatie?

Dacă oricare dintre părţi poate denunţa contractul fără vreun motiv anume, nu prea există contraargumente. Dacă sunt acceptate, conform contractului, doar anumite motive, se poate ajunge la o acţiune īn justiţie, bazată pe īncercarea de a demonstra existenţa (sau mai degrabă inexistenţa) motivelor care să justifice denunţarea unilaterală a contractului.

Chestia asta cu "fără intervenţia instanţei" e apă de ploaie, deşi se practică īn RO. Nu poţi stabili printr-un contract că o anumită chestiune nu e de competenţa instanţelor judecătoreşti :) şi nici nu poţi să te angajezi printr-un contract că renunţi la dreptul tău de a te adresa justiţiei. Deşi e o clauză relativ des īntālnită īn contractele din RO., īn practică e inaplicabilă. Singura utilitate a introducerii unei astfel de clauze ar fi aceea de a păcăli partenerul mai puţin informat, determināndu-l să nu se adreseze justiţiei. Dar dreptul a se adresa justiţiei nu i-l poţi lua, aşa cum nici el nu ţi-l poate lua tie, indiferent ce scrie īn contract.
0

#6 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 25 July 2007 - 11:24 AM

Nu poţi stabili printr-un contract că o anumită chestiune nu e de competenţa instanţelor judecătoreşti şi nici nu poţi să te angajezi printr-un contract că renunţi la dreptul tău de a te adresa justiţiei. Deşi e o clauză relativ des īntālnită īn contractele din RO., īn practică e inaplicabilă. Singura utilitate a introducerii unei astfel de clauze ar fi aceea de a păcăli partenerul mai puţin informat, determināndu-l să nu se adreseze justiţiei. Dar dreptul a se adresa justiţiei nu i-l poţi lua, aşa cum nici el nu ţi-l poate lua tie, indiferent ce scrie īn contract.

Prin urmare pactele comisorii exprese nu-si au utilitate practica? :airkiss: mai sa fie...
contractul este legea intre parti. Pactele comisorii exprese atrag rezolutiunea conventionala de plin drept!
desigur ca crdeitorul obligatiei neexecutate are posibilitatea de a opta intre invocarea rezolutinuii contractului, prevalandu-se de pactul comisoriu expres si cererea, printr-o actiune in justitie, de obligare a debitorului la executarea prestatiei.
0

#7 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 29 July 2007 - 08:18 AM

Vezi postareafulgdenea, la Jul 25 2007, 12:24 PM, a spus:

.... desigur ca crdeitorul obligatiei neexecutate are posibilitatea de a opta intre invocarea rezolutinuii contractului, prevalandu-se de pactul comisoriu expres si cererea, printr-o actiune in justitie, de obligare a debitorului la executarea prestatiei.

As I said ....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi lansare forum juridic Www.legix.net  2 1.386
Replici noi Fac SPAM?
Destul de ciudat