Papa face si desface ...deja nu mai suna a omul lui Dumnezeu, nush de ce ...
Scris 12 July 2007 - 09:35 AM
http://stiri.kappa.ro/externe/papa-prelung...tire_99938.html
Scris 12 July 2007 - 10:12 AM
Scris 12 July 2007 - 12:16 PM
ellla, la Jul 12 2007, 10:35 AM, a spus:
nu-mi dau seama de ce a aparut acum acest document, nici carei necesitati ii raspunde
cele afirmate aici au fost afirmate si pana acum (textul este, dealtfel, doar un sir de citari din documentele anterioare ale BC), doar ca nu se mai insistase in ultima vreme...
Scris 12 July 2007 - 12:22 PM
Scris 12 July 2007 - 06:06 PM
Ravl, la Jul 12 2007, 01:22 PM, a spus:
Ecumenismul pare irealizabil acum, cand, de fapt, nici nu se poate vorbi de crestinism ci de crestinisme. Avem de-a face cu un amestec baroc de credinte si ritualuri, consecinta fireasca a dezinstitutionalizarii crestinismului. Biserica oficiala, ortodoxa sau catolica, pierde teren, iar fara autoritatea ei inclusiv lectura Bibliei a scapat de sub controlul comunitatii de credinciosi. O singura comunitate, nedivizata, ar fi dat un sens, un singur sens, cartii de capatai a crestinismului. Din pacate ( sau din fericire
Ce voiam sa spun?
Scris 12 July 2007 - 07:41 PM
Este vorba de notele bisericii...Una, sfanta, catolica, apostolica
Ecumenismul nu inseamna sa negi adevarul.
Daca ar nega ceea ce spune documentul, s-ar contrazice in esenta ei.
BC afirma ca mantuirea este posibila si in cadrul bisericilor care nu sunt in comuniune deplina cu ea, nu neaga mantuirea si in alte religii, dar depozitul complet al credintei subzista in BC.
Planul lui Dumnezeu este ca toti sa ajunga la mantuire. Pe cai cunoscute de el are grija de orice om.
Pentru asta traim, ca sa ne mantuim, cine are alte scopuri, treaba lui.
Scris 12 July 2007 - 09:07 PM
Citeaza
Ma bucur ca sunt in asentimentul bisericii. Imi tine de cald la vreme de iarna...
Citeaza
Nimeni n-a afirmat asa ceva.
Citeaza
Desigur, orice biserica din lume afirma ca ea e singura, unica, inegalabila detinatoare a devarului unic, singur, inegalabil...
Citeaza
Planul unei divinitati tribale iudaice imi este indiferent.
Citeaza
Unii traiesc, de exemplu, ca sa-si ajute semenii sau ca sa lase in urma un semn pentru umanitate. Medici, inventatori, filantropi, cercetatori, muncitori intru binele si progresul omenirii...No, astia vor arde in iad, treaba lor! Noi sa ne mantuim!
Scris 12 July 2007 - 11:02 PM
florin_nsd, la Jul 12 2007, 08:41 PM, a spus:
Scris 13 July 2007 - 07:20 AM
Silentia lunae, la Jul 12 2007, 07:06 PM, a spus:
Ce voiam sa spun?
Este clar ca prapastia dintre bisericile crestine este destul de adanca , iar ecumenismul ala religios se regeseste in varianta sa laicizata, insa pentru biserici e aducatoare de venituri
restul ... kka maka , mantuirea nu se face-n grupuri organizate !
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Biblia oficiala si Biblia cenzurata | Pixelut | 35 | 11.666 |
|
sinuciderea este un pacat sau ... o virtute ? | oliver | 56 | 9.428 |
|
Biblia sau Biserica
ce este biblia si ce este biserica? |
Pixelut | 81 | 17.666 |