sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Maramures Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Mephistofel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-April 05

Scris 23 April 2005 - 06:10 PM

Situat in nordul tarii, judetul Maramures se intinde pe o suprafata de circa 160 de cam de la vest la est si in jur de 60 de cam de la nord la sud. Acest judet are o suprafata de 6.215 camp si are o populatie de peste 500.000 de locuitori.
El se invecineaza in nord cu Ucraina, in est cu judetul Suceava, in vest cu judetul Satu Mare, la sud cu judetele Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud.

Maramuresul are un relief complex, preponderent muntos. Crestele muntilor Rodnei, Maramuresului, Tiblesului, Gutaiului il strajuiesc cu falnicie.
Clima este temperat continentala, iar precipitatiile sunt destul de bogate. Apele Maramuresului sunt limpezi si repezi, specifice zonelor muntoase, multe din ele foarte bogate in peste.
Vegetatia este specifica zonei central-europene, predomina padurile de fag si conifere.
In ce priveste fauna aceasta este de o mare diversitate: cerbi, mistreti, ursi, iepuri etc.
In judet se gaseste un numar relativ mare de pastravarii. Aici se pot aminti localitatile: Firiza, Blidari, Sapanta, etc.

Maramuresul se poate mandri si cu resurse foarte bogate in subsol (aur, argint, cupru, plumb). Turistic Maramuresul este impartit in patru zone care prin frumusetea peisajului, specificul traditiilor culturale si etnografice dau Maramuresului acea nota aparte, rar intalnita in alte zone ale tarii. Aceste zone sunt: Tara Maramuresului, Tara Lapusului, Tara Chioarului si Baia Mare.

Judetul Maramures este arealul unde traditiile stramosesti , portul popular si arta veche, se pastreaza ca nicaieri in alta parte a Romaniei. De aceea elementul primordial al turismului in Maramures este viata satului. Bisericile de lemn si portile sculptate din lemn sunt adevarate capodopere de arta populara. Ele se intalnesc aproape in fiecare sat din Maramures, fiind chiar repere pe plan mondial.
0

#2 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 23 April 2005 - 06:22 PM

Care este legatura cu Brazilia??? :"> eu nu o vad
0

#3 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 24 April 2005 - 08:30 PM

Mutara astia Maramuresul in America de Sud si noi n-am observat :-
0

#4 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 25 April 2005 - 01:34 PM

corinae, la Apr 24 2005, 09:30 PM, a spus:

Mutara astia Maramuresul in America de Sud si noi n-am observat  :o:
[snapbacca]37820[/snapbacca]

Probabil: deci, daca vreti sa mergeti la Cimitirul Vesel din Sapanta sau pe alte coclauri prin Maramures, va rugam sa pregatiti pasaportul pentru control :- :cry:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Locuri interesante din Romania Deliciows-chocolate  0 916
Replici noi Manastirea Pestera Sfantul Apostol Andrei
Galerie de imagini din ultimul pelerinaj si din cel din 2007
fllorina  0 1.227