sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Va place Bucovina...? Turism montan in Romania Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Mephistofel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-April 05

Scris 23 April 2005 - 05:59 PM

In inima Carpatilor, acolo unde batrânele paduri adînci si peâraiele vesele mai spun povesti despre eroi puternici, acolo unde ursii se ascund în luminisuri si cocosii de munte cânta triluri desavârsite în soarele care tainic apune, acolo a dus Dumnezeu o bucata de paradis. Aceasta tara minunata cu o natura si mai minunata, poseda puteri necunoscute si o stralucire secreta, care dau putere trupului si încânta sufletul. “Bucovina de aur” este un dar ceresc. O lume vrajita, cum nimeni nu ar mai crede ca exista, pe care o poti descoperi pur si simplu la fiecare pas cu privirea.
0

#2 Utilizator offline   Mephistofel 

• Boboc
  • Pip

Scris 23 April 2005 - 06:00 PM

Turismul rural (agroturismul) detine o pondere considerabila. Acesta este concentrat în jurul zonelor Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si în general în localitatile învecinate manastirilor.
Turismul rural din judetul Suceava se caracterizeaza prin mai multi factori determinanti: dintre cei mai importanti factori am putea aminti:
Calitatea peisajului natural si numeroasele obiective turistice de factura religioase. La acestea se adauga calitatea aerului si a apelor, mai ales a vestitelor izvoare cu apa minerala.

Un element cheie este ospitalitatea oamenilor, aceasta trasatura fiind definitorie pentru bucovineni.
Datorita unui exces de spatiu în gospodariile taranesti (mai ales în zona de munte a judetului) exista posibilitatea gazduirii turistilor în gospodarie, acestora oferindu-se camere aranjate si mobilate în stil bucovinean traditional, cu elemente folclorice de o valoare deosebita.
Demn de retinut este faptul ca în cadrul gospodariilor agroturistice sucevene, turistii au ocazia sa serveasca produse alimentare 100% naturale, fara aditivi, conservanti sau compusi chimici sintetici.

O caracteristica a agroturismului din judetul Suceava este faptul ca valorifica în întregime produsele realizate în gospodarie.
Ceea ce este, însa, specific, este reprezentat de faptul ca turistul are posibilitatea sa serveasca din preparatele culinare si bauturile specifice zonei, unele dintre ele fiind unice. Muti turisti se reîntorc pe aceste meleaguri tocmai pentru a se reîntâlni cu aceste produse.
Au devenit, de asemenea, foarte cunoscute si apreciate, curele de produse alimentare naturale, curele de plante medicinale.
Un alt element atractie pentru turismul rural este artizanatul, traditiile si obiceiurile locale.
Totusi, pentru turismul rural se manifesta înca o cerere relativ scazuta, aceasta situatie fiind determinata de lipsa mijloacelor financiare (în rândul turistilor români) si de insuficienta promovare (în rândul turistilor straini).
0

#3 Utilizator offline   Mephistofel 

• Boboc
  • Pip

Scris 23 April 2005 - 06:02 PM

Zonificarea turistica a judetului delimiteaza patru areale mari si o subzona , în functie de importanta obiectivelor cuprinse si de rolul localitatilor componente:
I. Zona manastirilor Bucovinei ce include manastirile Voronet, Humor, Sucevita, Arbore,Moldovita, Dragomirna, Putna, Cetatea de Scaun Suceava, municipiul Radauti cu Biserica Bogdana si Orasul Gura Humorului . Aceasta zona este strabatuta de 3 drumuri principale : Bucuresti – Suceava – Siret ( DN2 – E85 ) , Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei ( DN17 – E576 ) si Radauti – Sucevita – Sadova (DN 17A) . Subzona Cacica – Solca detine ca obiective turistice manastirea si Hanul Solca , cabana “ Trei Iazuri “ , Salina Cacica , bisericile de lemn de la Cacica si Solca si cele 2 statiuni balneoclimaterice nou propuse : Solca si Cacica.

II. Zona manastirilor Stânisoarei unde se gasesc manastirile Probota , Slatina si Râsca; din punct de vedere turistic aceasta zona trebuie considerata în strânsa relatie cu zona manastirilor Bucovinei si a celor din judetul Neamt . Este strabatuta de 2 drumuri principale teîrgu Neamt – Boroaia – Falticeni ( DJ153 ) , Paltinoasa – Falticeni (DJ174 ) .

III. Zona Câmpulung Moldovenesc, întinsa între rezervatiile stiintifice si monumentele naturii: Pietrele Doamnei si Codrii Seculari Slatioara si N-V judetului. Ca obiective întâlnim : cadrul natural Moldova Sulita, Izvoarele Sucevei , masivul Giumalau – Rarau , centre de arta si folclor . Este strabatuta de 3 artere principale : E 576 – DN 17 Suceava – Vatra Dornei , DN17A Câmpulung Moldovenesc – Vatra Moldovitei si Câmpulung Moldovenesc – Rarau – Chiril ( DN17 B) .

IV. Zona Vatra Dornei , ce cuprinde bazinul Dornelor, statiunea balneoclimaterica de importanta nationala cu acelasi nume, Valea Bistritei, localitati cu izvoare de apa minerala la Dorna Candrenilor , Saru Dornei , Poiana Negrii , Panaci , deârmoxa, Brosteni , satul Ciocanesti renumit prin arta mesterilor locali privind decoratiile exterioare ale caselor taranesti, Masivul Suhard-Ousoul. Este strabatuta de drumurile principale : Brosteni – Zugreni – Vatra Dornei ( DN 17B ), Vatra Dornei – Iacobeni – Cîrlibaba (DN 18), Vatra Dornei – Dorna Candrenilor – Lunca Ilvei ( DN 17 ) , Brosteni – deîrmoxa – Panaci – Vatra Dornei ( DJ 174 ).
0

#4 Utilizator offline   ToDieFor 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 26-March 05

Scris 28 May 2005 - 07:34 PM

Mephistofel, la Apr 23 2005, 07:02 PM, a spus:

Zonificarea turistica a judetului delimiteaza patru areale mari si o subzona , în functie de importanta obiectivelor cuprinse si de rolul localitatilor componente:
I. Zona manastirilor Bucovinei ce include manastirile Voronet, Humor, Sucevita, Arbore,Moldovita, Dragomirna, Putna, Cetatea de Scaun Suceava, municipiul Radauti cu Biserica Bogdana si Orasul Gura Humorului . Aceasta zona este strabatuta de 3 drumuri principale : Bucuresti – Suceava – Siret ( DN2 – E85 ) , Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei ( DN17 – E576 ) si Radauti – Sucevita – Sadova (DN 17A) . Subzona Cacica – Solca detine ca obiective turistice manastirea si Hanul Solca , cabana “ Trei Iazuri “ , Salina Cacica , bisericile de lemn de la Cacica si Solca si cele 2 statiuni balneoclimaterice nou propuse : Solca si Cacica.

II. Zona manastirilor Stânisoarei unde se gasesc manastirile Probota , Slatina si Râsca; din punct de vedere turistic aceasta zona trebuie considerata în strânsa relatie cu zona manastirilor Bucovinei si a celor din judetul Neamt . Este strabatuta de 2 drumuri principale teîrgu Neamt – Boroaia – Falticeni ( DJ153 ) , Paltinoasa – Falticeni (DJ174 ) .

III. Zona Câmpulung Moldovenesc, întinsa între rezervatiile stiintifice si monumentele naturii: Pietrele Doamnei si Codrii Seculari Slatioara si N-V judetului. Ca obiective întâlnim : cadrul natural Moldova Sulita, Izvoarele Sucevei , masivul Giumalau – Rarau , centre de arta si folclor . Este strabatuta de 3 artere principale : E 576 – DN 17 Suceava – Vatra Dornei , DN17A Câmpulung Moldovenesc – Vatra Moldovitei si Câmpulung Moldovenesc – Rarau – Chiril ( DN17 B) .
IV. Zona Vatra Dornei , ce cuprinde bazinul Dornelor, statiunea balneoclimaterica de importanta nationala cu acelasi nume, Valea Bistritei, localitati cu izvoare de apa minerala la Dorna Candrenilor , Saru Dornei , Poiana Negrii , Panaci , deârmoxa, Brosteni , satul Ciocanesti renumit prin arta mesterilor locali privind decoratiile exterioare ale caselor taranesti, Masivul Suhard-Ousoul. Este strabatuta de drumurile principale : Brosteni – Zugreni – Vatra Dornei ( DN 17B ), Vatra Dornei – Iacobeni – Cîrlibaba (DN 18), Vatra Dornei – Dorna Candrenilor – Lunca Ilvei ( DN 17 ) , Brosteni – deîrmoxa – Panaci – Vatra Dornei ( DJ 174 ).
[snapbacca]37626[/snapbacca]

:o: Salut! Pe undeva ai dreptate cu Bucovina asta a ta, dar e bine sa eviti manastirile de calugari! Sint extrem de afurisiti si nespalati! HORROR! Mai bine vezi Agapia sau Varatec. Sint persoane mai civilizate pe acolo. Nici Suceava nu e de ocolit. Mi-au placut mult cetatile din zona si faptul ca oamenii is supeer! Doar calugarii aia urati, si rautaciosi mi-au displacut. Sincer... i-as trimite in alta parte...
Cu bine!
pe.sa. Eu recomand Cetatea Neamtului din Targu Neamt si nu uitati de orasul Targu Frumos din judetul Iasi unde puteti vedea niste "ursuleti" draguti, cu burtica si barba lunga, palariute in capsor, care se plimba tantosi pe strazi cu mainile la spate. Astia sint lipovenii din zona. Haiosi, nu? :spiteful:
0

#5 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 01 February 2008 - 05:03 PM

Am niste rude indepartate in Campulung Moldovenesc. Imprejurimile sunt intr-aevar foarte frumoase, insa nu am mai fost demult pe acolo. Nu prea ne intelegem cu rudele acelea, si in plus e si foarte departe.
0

#6 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 03 September 2008 - 11:21 AM

bucovina e o zona superba, dealurile alea parca sunt ireale, de basm. de manastiri nu mai zic, sunt extraordinare, la fel si bisericutele de lemn (mi-a placut in special cea din ieud). as vrea sa merg si iarna, cred ca e f tare. in plus, mancarea e f buna, am mancat un platou taranesc si o tochitura moldoneveneasca...yum yum. si cazarea e ok, pensiuni rustice,de bun gust si oameni f primitori. gasesti si obiecte traditionale, covoare, ii si alte alea, e o zona care din fericire nu s-a contaminat de kitschu-urile care au invadat branul sau litoralul.
recomand tuturor sa vada bucovina, sincer merita. inainte sa ne inghesuim la greci si turci, hai sa vedem ce avem si noi frumos.
0

#7 Utilizator offline   coredump 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 05-November 08

Scris 05 November 2008 - 12:12 AM

Vezi postareabre.pi, la Sep 3 2008, 11:21 AM, a spus:

bucovina e o zona superba, dealurile alea parca sunt ireale, de basm. de manastiri nu mai zic, sunt extraordinare, la fel si bisericutele de lemn (mi-a placut in special cea din ieud). as vrea sa merg si iarna, cred ca e f tare. in plus, mancarea e f buna, am mancat un platou taranesc si o tochitura moldoneveneasca...yum yum. si cazarea e ok, pensiuni rustice,de bun gust si oameni f primitori. gasesti si obiecte traditionale, covoare, ii si alte alea, e o zona care din fericire nu s-a contaminat de kitschu-urile care au invadat branul sau litoralul.
recomand tuturor sa vada bucovina, sincer merita. inainte sa ne inghesuim la greci si turci, hai sa vedem ce avem si noi frumos.

Servus,

http://www.marginea.ro este o pagina de prezentare a Comuna Marginea situata in Bucovina, un tinut cu bine descris ... de vis.

Numai bine,
CD
0

#8 Utilizator offline   Florin360 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-March 09

Scris 10 March 2009 - 05:50 PM

Sa nu uitam de bucataria bucovineana, cred ca de mult nu am mai mancat asa bine ca in Campulung Moldovenesc... huh... abia astept sa revin la pensiunile din zona aceea :P
0

#9 Utilizator offline   Septimiu Popescu 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-February 09

Scris 11 March 2009 - 10:11 AM

Vezi postareaToDieFor, la May 28 2005, 07:34 PM, a spus:

Mai bine vezi Agapia sau Varatec.

La subsolul manastirii Varatec este o incapere unde sunt adapostite craniile celor care au construit manastirea. Intr-advar, este o manastire unde maicutele sunt foarte amabile si dragute. E un colt de rai unde simti doar liniste si relaxare. Pleci de acolo impacat cu tine.

La manastirea Agapia va recomand sa mergeti pe 15 august, de Sf. Maria, cand e hramul bisericii de aici. Cazare puteti gasi la maicute. Cele care au case in sat vor fi bucuroase sa va gazduiasca. In plus, e o lume diferita, lipsita parca de rautate, de griji...Casele sunt construite in stilul acela vechi, traditional, de tara...In aceasta zi, slujba o tin mai multi preoti, impreuna cu episcopul Bucovinei. Curtea manastirii e plina cu flori, iar atunci cand maicutele canta, ai impresia ca te afli printre ingeri.

Aceasta postare a fost editata de Septimiu Popescu: 11 March 2009 - 10:12 AM

0

#10 Utilizator offline   Deanna Rulescu 

• quicksand
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-November 07

Scris 11 March 2009 - 11:00 AM

Vezi postareamysterious*girl, la Feb 1 2008, 05:03 PM, a spus:

Am niste rude indepartate in Campulung Moldovenesc. Imprejurimile sunt intr-aevar foarte frumoase, insa nu am mai fost demult pe acolo. Nu prea ne intelegem cu rudele acelea, si in plus e si foarte departe.

poate suntem neamuri :)

Cat despre bucovina, e locul meu natal si-l iubesc foarte mult, doar ca nu m-as mai intoarce ever sa traiesc acolo.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Ati auzit cumva de MERA ?
(singura ctitorie a familiei Cantemir)
florinbad  1 1.367
Replici noi Cazare la mare
VILA ORANJ
poeDENT  2 3.128
Replici noi Muntii Orastiei
despre zona fortaretelor dacice
Dusia  0 4.138
Replici noi Cazare Parang Master of Disaster  0 3.854
Replici noi Portita
litoral
Fluturel  11 7.651