caty_sweet, la Jul 12 2007, 05:19 PM, a spus:
nu fi asa sigur ca ar fi facut...sau daca a facut a facut ptr propriul interes..
M-am referit la faptul că sunt o groază de organizaţii īn domeniul mediului, o groază de oameni bine-intenţionaţi, care suferă şi ei de pe urma dispariţiei spaţiilor verzi, şi care au īncercat să oprească defrişările, şi īnlocuirile spaţiilor verzi cu imobile, īnsă nu au reuşit. Ideea mea era ceva īn genul: ''Dacă atāţia oameni mai deştepţi şi mai puternici ca mine n-au fost īn stare, sunt eu?''
caty_sweet, la Jul 12 2007, 05:19 PM, a spus:
si totusi...care ar fi cea mai buna solutie ptr a atrage atentia macar?
Nu ştiu. Nici nu ştiu dacă există vreo soluţie, darămite să mai fie şi bună. Un singur om īn niciun caz nu are nicio şansă. Pur şi simplu nu te ia nimeni īn seamă. Poate doar īnvingerea indiferenţei oamenilor, astfel īncāt să fim mulţi cei caresă dorim asta. Pe respnsabilizarea politicienilor şi oamenilor de afaceri nu cred că putem conta. Ei au mai mult de pierdut dacă īncetează cu aceste practici decāt dacă le continuă, deci lăsaţi singuri, nu se vor opri. Numai cu forţa se poate face ceva. Nu putem decāt spera īn adoptarea unor proiecte de legi similare cu cele din occident, care să protejeze zonele verzi, sau care să oblige autorităţile locale să aibă un anumit nr de mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar aceste legi să se aplice! Atunci, ei vor fi obligaţi să protejeze zonele verzi existente, şi să creeze altele noi, pentru a ajunge la cifra la care sunt obligaţi să ajungă.