Defrisarea...
Scris 04 July 2007 - 05:41 PM
intr-o lume in care tarile vecine incearca sa reduca poluarea,sa opreasca defrisarile si sa planteze cat mai multi arbori,noi ii taiem.si pentru ce?pentru ca niste oameni influenti,sus pusi sa o poata duce mai bine?la binele nostru cine se mai gandeste?a fost formula g,s-au taiat zeci de arbori.ce s-a promis?ca se vor planta 2 in locul fiecarui arbore taiat.ce s-a facut???NIMIC!!!!
cat va mai trebui sa traim asa si sa mai suportam?cand se vor opri toate astea?
Scris 12 July 2007 - 11:47 AM
Scris 12 July 2007 - 02:27 PM
Dar si mai trist este faptul ca noi nu prea avem ce face in sensul acesta.
Daca ar putea fi oprite? SIGUR!
Dar noi, romanii avem o problema (pe langa multe altele) - nu putem fi uniti in sensul pozitiv.
Nu exista societatea civila, exista doar glasuri estompate de mana suveranilor.
Umil imi recunosc neputinta.
Scris 12 July 2007 - 02:30 PM
Avenger, la Jul 12 2007, 12:47 PM, a spus:
da...dar ce preferi??sa dai mai multi bani ptr parcari etajate si sa poti respira sau sa mergi pe strada si sa te sufoci ptr a avea parcari??si la cate taxe se platesc la stat,cate taxe platesc cei cu masini...cred ca sunt bani...pentru parlamentari sunt.ptr noi de ce nu ar fi?
Scris 12 July 2007 - 03:04 PM
caty_sweet, la Jul 12 2007, 03:30 PM, a spus:
Eu prefer să dau mai mulţi bani şi să respir aer curat. Este vorba însă de ce preferă alţii, că pe mine nu mă întreabă nimeni. Bani sunt sau se pot găsi, este însă nevoie de voinţă la nivel politic. Cum poţi convinge un politician să intervină împotriva defrişărilor şi în favoarea mediului? Nu cred că dacă îi explici beneficiile pentru societate, îl convingi. Politicienii sunt în mare parte interesaţi doar de ei. Nu le pasă de oameni, decât dacă au nevoie de voturi. Un om de afaceri vine şi îi spune politicianului: dă-mi terenul cutare să fac bloc de locuinţe şi parcare şi-ţi dau 100.000 de euro. Noi venim la el şi îi spunem: nu-i da acel teren pentru ca să păstrezi calitatea vieţii în cartierul respectiv. În sinea lui, politicianul face ceva pe calitatea vieţii locuitorilor, iar în faţă îţi bagă tot felul de scuze, cum ar fi că proiectele de construcţii aduc bani la buget, locuri de muncă, etc, iar parcurile nimic. Atunci când societatea românească va evolua într-atât încât să nu mai permită apariţia unor asemenea oameni la conducere, poate se va face ceva. Deocamdată, deşi noi doi, şi mulţi alţii, avem acceaşi părere legată de degradarea, nu putem face nimic că nu ne ia nimeni în seamă.
Aceasta postare a fost editata de Avenger: 12 July 2007 - 03:05 PM
Scris 12 July 2007 - 03:29 PM
Scris 12 July 2007 - 04:02 PM
caty_sweet, la Jul 12 2007, 04:29 PM, a spus:
Corect!
caty_sweet, la Jul 12 2007, 04:29 PM, a spus:
Aici am rezerve. Mă gândesc la numeroasele organizaţii de protecţie a mediului, la demonstraţiile ţinute, care nu au avut succesul scontat. Şi dacă nici manifestaţii de amploare nu îi conving pe politicieni, atunci cine? 2-3 persoane nu înseamnă mare lucru
Scris 12 July 2007 - 04:04 PM
Avenger, la Jul 12 2007, 05:02 PM, a spus:
Aici am rezerve. Mă gândesc la numeroasele organizaţii de protecţie a mediului, la demonstraţiile ţinute, care nu au avut succesul scontat. Şi dacă nici manifestaţii de amploare nu îi conving pe politicieni, atunci cine? 2-3 persoane nu înseamnă mare lucru
spre exemplu ce se intampla cu parcul Bordei
Scris 12 July 2007 - 04:10 PM
Avenger, la Jul 12 2007, 05:02 PM, a spus:
se pot face multe..nu neaparat cu presiune...indiferenta doare cel mai tare...daca ei ar fi tratati asa cum suntem noi,atunci probabil s-ar rezolva mai multe probleme
Scris 12 July 2007 - 04:17 PM
caty_sweet, la Jul 12 2007, 05:10 PM, a spus:
Poate, însă... cine să-i trateze pe ei aşa cum suntem trataţi noi? Omul se urcă bine-mersi în jeep-ul lui cu care merge la vila lui de la Sinaia, sau în avion, pe undeva prin Caraibe sau prin Tahiti, şi-l doare undeva că-n România se trăieşte greu. Când ai bani şi putere nu prea îţi pasă de cei din jur. Excepţii există, însă prea puţine pentru a conta decisiv. Soluţii eficiente sunt greu de implementat. Dacă ar fi fost uşor, probabil că cineva deja ar fi făcut ceva, nu?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Hartuirea comerciala!
Prin e-mail...sms..telefon...la usa...posta...etc |
Naeema | 10 | 2.418 |
|
Mandru ca sunt roman. | shreak2001 | 231 | 18.495 |
|
Corida | Kahila | 1 | 1.202 |