Pagina 1 din 1
Dubla negatie Limba romana
Scris 03 July 2007 - 04:54 PM
De ce in limba romana sunt corecte propozitiile de forma: "nu vrea nimic", "nu stie nimic", sau "n-a facut nimic" ?
In limba engleza, aceste propozitii sunt traduse astfel: "he doesn't want anything" sau "he wants nothing", "he doesn't know anything" sau "he knows nothing", etc.
Daca am aplica acelasi lucru in romana, ar suna asa: "El vrea nimic" sau "El stie nimic". Desi suna ca dracu', este mai logic decat "el nu vrea nimic", fiindca daca o luam logic, asta ar insemna ca el defapt vrea ceva, nu nimic.
In limba engleza, aceste propozitii sunt traduse astfel: "he doesn't want anything" sau "he wants nothing", "he doesn't know anything" sau "he knows nothing", etc.
Daca am aplica acelasi lucru in romana, ar suna asa: "El vrea nimic" sau "El stie nimic". Desi suna ca dracu', este mai logic decat "el nu vrea nimic", fiindca daca o luam logic, asta ar insemna ca el defapt vrea ceva, nu nimic.
Scris 03 July 2007 - 05:02 PM
Scythe, la Jul 3 2007, 05:54 PM, a spus:
De ce in limba romana sunt corecte propozitiile de forma: "nu vrea nimic", "nu stie nimic", sau "n-a facut nimic" ?
Explicatia exacta n-as sti s-o dau. Dar cu siguranta exista una mai clara. Astept si eu un raspuns mai concludent,chiar ma intereseaza logica.
Scris 21 March 2008 - 04:47 PM
Dubla negatie nu este considerata corecta in engleza standard. In engleza colocviala, se foloseste, spre exemplu, "I don't want nothing!" - cu scopul de a accentua ca intr-adevar nu vreau nimic, absolut nimic.
Dubla negatie se foloseste in general in limbile romanice.
Scris 21 March 2008 - 05:10 PM
Sarah N...., la Mar 21 2008, 05:47 PM, a spus:
Dubla negatie nu este considerata corecta in engleza standard. In engleza colocviala, se foloseste, spre exemplu, "I don't want nothing!" - cu scopul de a accentua ca intr-adevar nu vreau nimic, absolut nimic.
Hai, nu mai face pe rotunda, ca n-ai studii in domeniu! Engleza nu se invata de la soldatii americani care trebuiesc satisfacuti pe gratis, ba sa si muncesti la computer pentru ei!
Scris 22 March 2008 - 04:28 AM
7Marco, la Mar 21 2008, 05:10 PM, a spus:
Hai, nu mai face pe rotunda, ca n-ai studii in domeniu! Engleza nu se invata de la soldatii americani care trebuiesc satisfacuti pe gratis, ba sa si muncesti la computer pentru ei! 
Auzi nenica, daca tu ai nu stiu ce cu userul X sau Y, da-i naibii un mesaj privat, ca nu cred e necesar sa vada toata lumea antipatiile sau simpatiile dintre useri.
Aceasta postare a fost editata de Nesimtescu: 22 March 2008 - 04:29 AM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Mitocanie part 2 | Alethia | 0 | 1.541 |
|
Romania, din nou fruntasa in Europa - la Loteria Vizelor | pegassus | 0 | 5.074 |
|
RECUPERARE PAROLA UITATA | Danler | 2 | 1.940 |
|
1 Decembrie
Ziua Nationala |
avolina | 42 | 17.025 |
|
Coincidente
11... |
nyna | 9 | 11.059 |
Contact
Facebook