sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Viziunea lui Kathryn Baxter despre Iad Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Mihai 83 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 07

Scris 30 June 2007 - 11:11 PM

Initial am vrut sa postez acolo dar topicul http://www.roportal....topic20805.html e inchis

Am citit cartea pusa de Iosafat si am insistat sa fac cateva remarci. Cartea pare a fi adevarata si am incercat sa argumentez. M-am chinuit s-o citesc si sa scriu. Daca macar unul se va intoarce de la calea cea rea atunci n-am scris degeaba

pg 4 ". Ieşind afară din pământ si răspândite în multe locuri erau nişte pâlnii rotindu-se în jurul unui punct într-o direcţie si în alta. Acestea se mişcau mult deasupra pământului si se asemănau cu un fel de armonică murdară, uriaşă, care se mişca necontenit" "Interiorul părea ca si un tunel care se rotea când într-o direcţie când într-alta, ca un titirez". Seamana cu niste "gauri de vierme". Iadul ar trebui sa fie deci localizat fizic, undeva in univers. Cealalta viziune fiind ca iadul e o locatie spirituala care nu are legatura cu universul fizic. Mai jos ne spune Hristos ca totusi iadul e localizat fizic, si ca iadul insusi e fizic avand forma unui trup omenesc [!] culcat pe spate

confirmate:
- putoarea nesuferita
- prezenta de nesuportat a pacatului
- urletele pacatosilor
- rautatea duhurilor dracesti
- atmosfera de moarte si disperare "Anumite lucruri nu le pot aşterne pe hârtie; sunt prea îngrozitoare spre a fi descrise" pg 5
- senzatia neobisnuita de frica in apropierea demonilor "Frica în iad poate fi gustată" pg 5
- "sarpele" urias din apropierea intrarii
- "Sufletul tău va fi întotdeauna viu. Sufletul trăieşte veşnic"
- autoarea zice "Acelora care cred că iadul este pe pământ bine, aveţi dreptate. Iadul este în mijlocul pământului". un vers din psalmi zice "Tu ai pus pe pacatosi in cele mai de jos ale pamantului"
-"Fiica Mea, când Eu vorbesc, Tatăl a si vorbit. Tatăl si Eu suntem una" Ultima propozitie s-a citat pe Sine, fraza din Biblie cand vorbea cu Filip
- pg 6 "Dacă ei nu vor crede când vor auzi Evanghelia, nu vor fi impresionaţi nici dacă unul se scoală din morţi". Domnul l-a citat aici pe Avraam, din dialogul acestuia cu bogatul nemilostiv.
- "Da, fiica Mea," mi-a zis El. "ei ştiu. Când oamenii vin aici, ei au aceleaşi simţuri si gânduri ca si când erau pe pământ, ei îşi amintesc de familiile si prietenii lor şi de toate timpurile când ei ar fi avut ocazia să se pocăiască, dar au refuzat s-o facă. Memoria rămâne totdeauna cu ei". pg 26 "Păcatele noastre sunt tot timpul în faţa noastră". Acesta e "viermele neadormit" al scripturii. Regretul permanent ca nu s-au schimbat la timp
- pg 8 "In Ziua Mare a Judecăţii, moartea si iadul vor fi aruncate în iazul de foc; aceea va fi moartea a doua". De care vorbeste Apocalipsa. Contrar teoriei lui T Moldovan ca moartea a doua e distrugerea sufletului. Daca Ioan isi scria azi Apocalipsa, ar fi folosit expresia "moartea la puterea a 2-a". Spiritul nu moare, dar a fi inchis vesnic in mijlocul focului incapabil de orice progres echivaleaza cu o moarte care se intinde vesnic. Mai jos Iisus insusi ne clarifica "Toţi vrăjitorii şi lucrătorii fărădelegii vor avea partea lor în lacul care arde cu foc şi pucioasă. Aceasta este moartea a doua" pg 34. Deci moartea intai este a fi torturat in iad, cu oarecare largime - cum erau aceia din gropi. Moartea a 2-a este cand esti aruncat in foc, fara nici o libertate de miscare. Astfel erau chinuiti si cei care s-au spurcat mai presus de fire [homosexuali\lesbiene]
- pentru cei cu predestinarea...
pg 9 ". "Fiica Mea," a zis El, "Dumnezeu, Tatăl nostru, a dat la fiecare o voinţă să aleagă dacă vrea să-L servească pe El ori pe Satan. Dumnezeu nu a făcut iadul pentru poporul Său. Satan înşeală pe mulţi ca să-l urmeze pe el; dar iadul a fost făcut pentru Satan şi îngerii lui. Nu este nici dorinţa mea, nici a Tatălui ca vreunul să piară". Biblia spune "Dumnezeu vrea ca toti sa se mantuiasca si sa vina la cunoasterea adevarului" [Pavel]
pg 11 "Fiică," mi-a zis El, "nu este voia Tatălui ca vreunul să piară". Si asta e un citat al Lui Insusi, din Biblie
pg 23 "Eu am venit să mântuiesc toţi oamenii. Eu doresc ca toţi cei pierduţi să se pocăiască si să cheme numele Meu. Nu este voia Mea ca cineva să piară, ci toţi să aibă viaţa veşnică"
- pg 9 "'Eu am toată puterea în cer si pe pământ". Iisus se citeaza pe Sine Insusi din scriptura
- pg 10 "Eu sunt credincios si corect şi voi ierta pe toţi cei care vor veni la Mine. Si nu îi voi scoate afară". Iar s-a citat pe Sine. "Pe cine vine la mine nu-l voi arunca afara" avem in Biblie
- de mai multe ori Iisus ii daruieste femeii pace, cum dadea apostolilor
- pg 12 "a fi un membru al bisericii nu te duce în cer" zice Iisus. Simplul nume de crestin nu mantuie pe nimeni daca nu are si viata de crestin
- pg 13 "Am chemat pe diferite persoane pentru diferite scopuri ale Trupului Meu".
pg 15 "Aşa cum Eu am un trup de credincioşi, aşa iadul are un trup de păcat şi moarte. Aşa cum trupul lui Hristos este zidit zilnic, tot aşa si trupul iadului este zidit zilnic"
Acum 2000 de ani tot El vorbea prin gura lui Pavel, explicand despre Trupul Sau care e Biserica
- pg 13 "Chiar fiind în iad încă minţi" ii zice Iisus unuia. Acum 3000 de ani zicea Iisus, prin gura lui David: "In iad, cine se va marturisi Tie ?" Mai toti de acolo intai cerseau indurare, iar cand pleca Iisus ei incepeau sa-L injure...
- pg 12 "Când erai pe pământ, Eu te-am chemat de nenumărate ori să vii la Mine. Am insistat ca să-ţi predai inima si să te împaci cu Mine înainte de a fi prea târziu. Te-am vizitat de multe ori în miez de noapte ca să-ţi spun de iubirea Mea". pg 14 "Din când în când Eu chiar te-am vizitat în miez de noapte si te-am atras prin Duhul Meu"
Pe toti ne viziteaza Iisus cel putin de cateva ori in viata. Ori in visuri deghizat sub diverse persoane, ori sub forma miscarilor sufletului, ori prin trimisii lui pamanteni. Ca sa nu poata spune nimeni la judecata ca "aveam numai Biblia, nu si dovezi" Iisus ne ofera tuturor dovezi irefutabile. Sunt acele evenimente cand il simtim pe Dumnezeu, acea senzatie inconfundabila ca Dumnezeu se uita in sufletul nostru
- pg 15 "Fac aceasta [scrisul] pentru gloria Tatălui, pentru gloria Fiului, si pentru gloria Duhului Sfânt"
- pg 24 "Dacă tu ai fost o vrăjitoare sau vrăjitor, chiar dacă ai fi făcut un pact în scris cu diavolul, puterea Mea ÎI va zdrobi şi sângele Meu te va mântui". Cu adevarat au fost oameni cu pact care s-au intors si au fost mantuiti. Dumnezeu distruge si pactul. Pe vremea Marelui Vasile [ sec 4] chiar I-a adus unuia prin vazduh pactul, ca sa-l arda el singur
- pg 27 "îngerii Mei păzesc poporul Meu de aceste duhuri rele, si lucrările lor nu propăşesc. Eu păzesc de asemenea mulţi dintre cei ne mântuiţi, cu toate că ei nu ştiu. Eu am mulţi îngeri la lucru care să oprească planurile necurate ale Satanei." Ingerii pazitori sunt confirmati in psalmi "Nici sa doarma cel ce te pazeste" "pe maini te vor inalta, ca nu cumva sa impiedici de piatra piciorul tau", in viata lui Tobie avem exemplul protectiei oferite de Arhanghelul Rafail. Tobit e considerata apocrifa de catre dracii de sectari...
- pg 27 ""Sunt o mulţime de demoni în aer si pe pământ" zice Iisus. Inainte a zis prin Pavel "Lupta noastra e impotriva duhurilor rautatii raspandite prin vazduhuri". In Psalmi Iisus zice, prin David "Multi se lupta cu noi, de la inaltime"
- pg 27 "Nu vă temeţi de Satan, ci temeţi-vă de Dumnezeu"
- pg 27 "Acesta este întunericul de afară. Adu-ţi aminte ce spune Cuvântul Meu, 'Copiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul de afară: acolo va fi plânsul si scrâşnirea dinţilor". Din nou Domnul se citeaza pe Sine, din Matei 8,12
- pg 27 "Dar dacă nu te vei pocăi, Eu voi veni în ceasul în care tu nu te gândeşti, şi tu vei fi tăiat împreună cu necredincioşii si aruncat în întunericul din afară". "in ceasul cand nu ganditi, Fiul Omului va veni" avem in Evanghelie
- pg 29 "Bărbaţi si femei vor iubi casele lor, maşinile, terenurile, clădirile, afacerile, argintul şi aurul lor mai mult decât pe Mine" Profetia Domnului s-a implinit cu exactitate
- pg 29 "Eu sunt un Dumnezeu gelos. Nimic nu puteţi pune înaintea închinării Mie - nici fiii sau fiicele, nici soţiile sau soţii". Vechiul Testament
- pg 31 "Fiindcă Eu sunt sfânt, voi trebuie să fiţi sfinţi". undeva in Biblie e scris "Fiti sfinti, ca Eu sunt Sfant". Mantuirea pana la urma inseamna sa fii compatibil cu Dumnezeu. Ce sa caute pacatosul in cer ? ca acolo e atata curatie..
- pg 31 "Atunci am văzut balaurul înfocat venind din braţul drept al iadului şi a început să lovească pământul cu o forţă uriaşă, lovind şi distrug mulţi oameni. Isus a zis, "Aceasta se va întâmpla în vremurile din urmă" - balaurul e sirul de cataclisme naturale din final. Incalzirea globala, tsunami, inundatii, seceta, sunt doar un preludiu. Mai jos Iisus ne asigura "Aceste lucruri acum încep să se întâmple pe pământ, vor fi, şi în curând vor veni pe tot pământul"
- pg 34 "Satan foloseşte multe metode ca să distrugă bărbaţi şi femei buni. El lucrează zi şi noapte, încercând să facă ca oamenii să-l slujească pe el". Domnul ne avertizase si inainte, prin Petru "luati aminte. Satana umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa inghita"
- pg 36 ""iţi spun adevărul, multe suflete sunt aici din cauza vrăjitoriei, ocultismului, închinăciunii la alţi idoli, neascultare, necredinţă, beţie, şi necurăţia trupului şi a sufletului". Multi din nou suntem vinovati la cel putin una
- pg 37 "Eu veghez asupra Cuvântului Meu ca să-l împlinesc. Voi faceţi-vă partea voastră, şi fiţi siguri că Eu îmi voi face partea Mea. Dacă poporul Meu va spune numai adevărul, dacă va lupta lupta cea bună. lucruri minunate se vor întâmpla ca în Ziua Cincizecimii"
- pg 38 "Privind, am văzut o Fiară uriaşă ridicându-se într-un loc larg si transformându-se într-un om. Locuitorii pământului fugeau de el, unii în pustie, unii în peşteri, şi unii în staţiile de metrouri ori în adăposturile subterane ei căutau adăpost să se ascundă de ochii Fiarei". Acestea le avem si in Apocalipsa. pg 38 si 39 au fost proorocite si de catre cativa sfinti ortodocsi, dar le gasim si in cartile autorilor de sf, inspirati sau nu de Dumnezeu. Sistemul totalitar global care ni se pregateste. IIsus ne asigura ca dispozitivele de depersonalizare ale guvernului mondial nu vor afecta pe credinciosi. Mai mult, Hristos zice ca atunci va comunica direct, cu cei neprihaniti. "Marea armată de care a vorbit loel va auzi vocea Mea de la răsăritul soarelui, până când va apune soarele. In orele nopţii ei îmi vor auzi de asemenea vocea, şi îmi vor răspunde"
- pg 42 "M-am gândit la toate lucrurile bune pe care Isus mi le-a dat cum El mi-a dat chiar aerul pe care-l respirasem, hrana, copiii, casa, si alte lucruri bune de care m-am bucurat". Adevarul acestei fraze nu poate fi strigat indeajuns. Foarte putini isi dau seama de acest lucru cat sunt aici, cei mai multi numai dincolo, dar prea tarziu. Dincolo mintea iti este eliberata de procesele organismului, si vezi totul clar. Cei de dincolo isi amintesc si fiecare cuvant pe care l-au spus, sau l-au auzit ori citit

neconfirmate:
- de la inceput e ciudat ca Hristos n-a venit insotit de 2-3 ingeri slujitori, ori de 2 apostoli
- "El a privit în sus si a zis, "Tată, Tată, ai milă"". "Totuşi Isus a plâns strigând, "Tată, ai milă". Asta contrazice aparent Biblia. Pt ca Pavel ne zice ca Tatal a dat toata judecata Fiului. Deci Hristos putea sa-i ierte El Insusi pe aceia. Dar poate am inteles eu gresit dogma
- de mai multe ori e scris in carte de "Duhul Meu" adica al lui Iisus. Daca e referire la Duhul Sfant,seamana cu doctrina catolica Filioque, ca Duhul purcede si de la Fiul. Considerata erezie de Biserica dreptmaritoare Ortodoxa. Daca Iisus vorbea de "Duhul Lui", diferit de Duhul Sfant, numai El stie.
- focul din acest text lumineaza. Sfintii Parinti spun ca focul iadului e lipsit de lumina, ca pacatosii nu au nici macar bucuria de a se vedea unul pe altul. Poate ca sunt ambele adevarate, daca Iisus a dat lumina focului atunci ca sa vada femeia
- pg 23 "Şi dacă tu ai fost orb pe pământ, vei fi orb şi în iad. Dacă ai avut numai un braţ pe pământ, vei avea numai un braţ în iad" zice Iisus. Stiam ca sufletul nu poate fi orb, ori ciung. Ca sa fie asa ar trebui ca sufletul sa se construiasca dupa forma trupului, ori eu stiam invers. mai incolo scrie "Sufletul a fost literalmente dezghinat si dezmembrat". Sufletul nu poate fi dezmembrat. ?
- pg 43 "Eu le dau trupuri glorificate". Nu era asta un concept al iehovistilor ? Sau macar termenul de "glorificat". Ideea a fost expusa de Hristos prin Pavel
pg 44 "Si aici am văzut Noul Ierusalim - Capitala oraşului Mileniului". Mileniul, alt concept al iehovistilor. Desi mai sus e marturisita Sfanta Treime, pe care "martorii lui Iehova" o neaga, aici avem niste trimiteri la doctrina lor. Ca ortodox va spun ca Sfintii n-au vestit nicaieri ca ar fi sa fie un "mileniu" de prosperitate, pe PAMANT [?!], in care iehovistii sa manance nutela pe paine si sirop de zmeura. Eu zic ca Mileniul a si trecut, e vorba de aproximativ 1000 de ani ce au trecut de la Inaltare pana la Schisma din 1054
- pg 46 "Căci ceeace seamănă omul aceea va si secera. Semeni în fire, vei secera putrezirea; Semeni în Duhul. vei secera viata veşnică" De aceea nu putrezesc sfintii...Ei au ciclat in fiinta lor mai mult procesele spirituale, si din ele numai pe cele ale Domnului, decat cele trupesti. Rugaciunea, dragostea, mila, indelunga rabdare, credinta, nadejdea, infranarea nu pot duce la putrezire. Noi ce seceram ? Imbuibare, Curvie, betie. De aceea putrezim

"Trebuia să te pocăieşti cu sinceritate, nu pe jumătate". Grija mare, ca multi din noi avem impresia ca ne-am intors la Domnul, dar suntem departe de asta. "Caldiceii" vor fi si ei aruncati in iad, vedeti inceputul Apocalipsei

"Am privit la Isus, si El avea o foarte mare durere întipărită pe faţa Lui". Aceasta fraza ar trebui sa ne infricoseze, mai mult decat toata cartea. Insusi Dumnezeu suspina de durerea pacatosilor. "Am privit la Isus si am văzut că El de asemenea plângea". "Isus plângea".

La bilant vad ca sunt mult mai multe confirmate. Iar cele neconfirmate sunt mai mult din dogmele inalte, la care eu n-am taria sa ma bag. Poate un teolog de meserie va clarifica acele aspecte. De multe ori am simtit in carte parfumul inconfundabil al lui Dumnezeu. Ma refer la vorbele lui Iisus. Overall, eu zic ca relatarea e adevarata. Trec peste elementele de secta. Poate ca Hristos vrea sa-i mantuiasca si pe eretici chiar si cu erezia. Poate ca El isi zice "II primesc si asa dar macar sa se lepede de pacate". Descrierea iadului e de folos, ori ca e facuta de un ortodox ori ca de un satanist. Va spun: chiar daca cineva ar inventa o descriere a iadului, tot va fi de folos prin efectul de pocainta pe care il genereaza

Ca om ce am citit multe pe tema va spun ca mare parte din ororile iadului din carte sunt prezente si in relatari mai timpurii. Macarie Egipteanul [sec 4], Carp [sec 1], Sf Siluan [sec 4] de fapt multi sfinti din primele secole, au avut asemenea rapiri. Da, iadul e infricosator, dar cuvintele sunt prea putine. Toate caracteristicile din carte, putoarea groaza si celelalte, sunt spuse de mult.

Ioan Gura de Aur : "Cine se teme de iad, nu va ajunge in el. Cine rade de iad, va ajunge in el". Daca ti-e frica, vei pazi poruncile Domnului si te vei mantui ca rob, dar TE VEI MANTUI. CIne insa dispretuieste, va ajunge sigur in el. Daca vreti raiul, Dumnezeu va primeste. Sa pazim poruncile, sa tinem dreapta credinta. Sunt 3 ipostaze in care suntem primiti: ca robi, ca afaceristi, si ca fii. Daca traiesti evanghelic de frica iadului, vei scapa de el. Daca esti bun pentru recompensele din ceruri, esti afacerist [ "faceti negustorie - afacere - buna pana voi veni]. Daca esti bun din iubire pentru Dumnezeu, esti fiu. Toate 3 categoriile se mantuie cu siguranta, difera numai rasplata

Macarie Egipteanul ["cel Mare", sec 4]: "Sa ne plangem pacatele fratilor, inainte de a ajunge acolo, unde lacrimile MAI TARE NE VOR ARDE". Omul asta a fost in iad, a vazut, chiar s-a si rugat pentru ei. A vazut ca in iazul de foc sub necredinciosi se aflau crestinii cu viata stricata...in iaz durerea e mai mare cu cat cobori mai adanc.... Vai de noi, care suntem crestini numai cu numele, ca vom fi chinuiti mai rau decat paganii... Cand se ruga Macarie, Dumnezeu le facea aceasta bucurie osanditilor: se puteau uita unii la altii in iaz...
0

#2 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 02 July 2007 - 10:44 PM

M-am saturat de astfel de "revelatii" pe care le au unii dusi cu pluta. Toate au rolul de a-i face pe oamenii simpli sa tremure de frica si pe fanatici sa se supuna orbeste. Cat de bolnava e mintea cre(s)tinului...atat de bolnava incat e-n stare sa-ncerce sa-i faca pe "necredinciosi" sa devina brusc credinciosi citind aberatiile unei individe. Slabe sanse!
0

#3 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 03 July 2007 - 08:35 AM

ce-ar fi sa nu mai dai verdicte generale despre cre(s)tini ...
0

#4 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 03 July 2007 - 09:34 AM

de fapt, care sunt pacatele pentru care ajungi in iad ?dupa biblie, cred , ca toti suntem sortiti iadului, macar cu gandul , si tot avem pacate
0

#5 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 July 2007 - 09:35 AM

clar...dar intervine iertarea -> iubirea = Iisus si ne-a scos :jester:
0

#6 Utilizator offline   January 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 03 July 2007 - 12:24 PM

Ideea asta ca poti pacatui ca "Dumnezeu e bun, te iarta!" este un pacat impotriva Duhului Sfant, dragii mei crestini! :jester:
0

#7 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 July 2007 - 12:26 PM

ideea pe care ai expus-o e o aberatie
0

#8 Utilizator offline   January 

• PipPipPipPipPipPip