SeqenenreTao, la Jun 29 2007, 09:12 PM, a spus:
acele directive trebuiesc transpuse in...obligatoriu?daca da inseamna ca s ar putea sa avem in viitor legi ale comunitatii europene...
imi vine greu sa cred ca parlamentul national - cel putin al tarilor cu greutate - va deveni vreodata un subordonat ce executa ordinele comisiei europene...
imi vine greu sa cred ca parlamentul national - cel putin al tarilor cu greutate - va deveni vreodata un subordonat ce executa ordinele comisiei europene...
Nu e vorba despre "a executa ordine". Este vorba despre alinierea legislaţiei. De exemplu, Suedia a liberalizat piaţa telecomunicaţiilor încă din 1993, dar această măsură a devenit obligatorie pentru toate ţările membre abia din 1998, iar România a adoptat-o abia în 2003.
Franţa ar fi interzis cu dragă inimă
Măsura liberalizării pieţii de telefonie fixă a intervenit într-un moment când telefonia mobilă fusese deja implementată de operatori privaţi. Dacă ar fi rămas doar la mila Romtelecom-ului, mă îndoiesc că România ar fi avut astăzi reţele de telefonie mobilă. Dar a le interzice în continuare operatorilor privaţi să furnizeze servicii de voce în telefonia fixă ar fi fost o măsură aberantă, care oricum ar fi fost ocolită prin tot felul de subterfugii de marii operatori.
Înainte de "indignarea proletară" cu privire la "ordinele Comisiei Europene", ar fi utilă o evaluare cu bună-credinţă a măsurii respective. Pentru că altfel, dacă este mai importantă afirmarea suveranităţii naţionale decât orice altceva, ajungem ca Transnistria.
Aceasta postare a fost editata de harald: 15 July 2007 - 08:41 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS