sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

legislatia Comunitatii Europene care este acea lege a Comunitatii Europene...? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 15 July 2007 - 08:38 AM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Jun 29 2007, 09:12 PM, a spus:

acele directive trebuiesc transpuse in...obligatoriu?daca da inseamna ca s ar putea sa avem in viitor legi ale comunitatii europene...
imi vine greu sa cred ca parlamentul national - cel putin al tarilor cu greutate - va deveni vreodata un subordonat ce executa ordinele comisiei europene...

Nu e vorba despre "a executa ordine". Este vorba despre alinierea legislaţiei. De exemplu, Suedia a liberalizat piaţa telecomunicaţiilor încă din 1993, dar această măsură a devenit obligatorie pentru toate ţările membre abia din 1998, iar România a adoptat-o abia în 2003.

Franţa ar fi interzis cu dragă inimă :doh: existenţa operatorilor privaţi de telefonie fixă, dar operatorul francez unic de la vremea aceea, France Telecom pre numele său :o: ar fi ajuns boicotat de ceilalţi operatori, n-ar fi putut achiziţiona companii private din alte ţări (Orange, de exemplu) ş.a.m.d.

Măsura liberalizării pieţii de telefonie fixă a intervenit într-un moment când telefonia mobilă fusese deja implementată de operatori privaţi. Dacă ar fi rămas doar la mila Romtelecom-ului, mă îndoiesc că România ar fi avut astăzi reţele de telefonie mobilă. Dar a le interzice în continuare operatorilor privaţi să furnizeze servicii de voce în telefonia fixă ar fi fost o măsură aberantă, care oricum ar fi fost ocolită prin tot felul de subterfugii de marii operatori.

Înainte de "indignarea proletară" cu privire la "ordinele Comisiei Europene", ar fi utilă o evaluare cu bună-credinţă a măsurii respective. Pentru că altfel, dacă este mai importantă afirmarea suveranităţii naţionale decât orice altceva, ajungem ca Transnistria.

Aceasta postare a fost editata de harald: 15 July 2007 - 08:41 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi auto _bgd_  2 1.929