sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

legislatia Comunitatii Europene care este acea lege a Comunitatii Europene...? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   felicitys 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 21-June 07

Scris 29 June 2007 - 08:40 AM

Am rugamintea daca sunteti la curent cu o lege a Comunitatii Europene care sa dispuna ca durata contractelor sa fie de 5 ani sau perioada nedeterminata, sa imi spuneti care este si unde o pot gasi!

Foarte important.

Multumesc anticipat. :lol:
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 29 June 2007 - 03:43 PM

Vezi postareafelicitys, la Jun 29 2007, 09:40 AM, a spus:

Am rugamintea daca sunteti la curent cu o lege a Comunitatii Europene care sa dispuna ca durata contractelor sa fie de 5 ani sau perioada nedeterminata, sa imi spuneti care este si unde o pot gasi!

Foarte important.

Multumesc anticipat. ;)

Ca principiu, mă îndoiesc că o astfel de lege există. Poate strict pentru un anumit domeniu, dar şi asta e greu de imaginat.

Tot ca principiu, nu prea există "legi ale Comunităţii Europene" :lol: Comisia Europeană emite nişte directive, a căror transpunere în legislaţia naţională a fiecărei ţări revine în sarcina Parlamentelor naţionale. Nu suntem în Statele Unite, ca să avem o legislaţie federală ;)

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 June 2007 - 03:44 PM

0

#3 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 29 June 2007 - 08:12 PM

Vezi postareaharald, la Jun 29 2007, 04:43 PM, a spus:

Tot ca principiu, nu prea există "legi ale Comunităţii Europene" :P Comisia Europeană emite nişte directive, a căror transpunere în legislaţia naţională a fiecărei ţări revine în sarcina Parlamentelor naţionale. Nu suntem în Statele Unite, ca să avem o legislaţie federală :P

acele directive trebuiesc transpuse in...obligatoriu?daca da inseamna ca s ar putea sa avem in viitor legi ale comunitatii europene...
imi vine greu sa cred ca parlamentul national - cel putin al tarilor cu greutate - va deveni vreodata un subordonat ce executa ordinele comisiei europene...
0

#4 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 30 June 2007 - 08:47 AM

Vezi postareaharald, la Jun 29 2007, 04:43 PM, a spus:

Ca principiu, mă îndoiesc că o astfel de lege există. Poate strict pentru un anumit domeniu, dar şi asta e greu de imaginat.

Tot ca principiu, nu prea există "legi ale Comunităţii Europene" :P Comisia Europeană emite nişte directive, a căror transpunere în legislaţia naţională a fiecărei ţări revine în sarcina Parlamentelor naţionale. Nu suntem în Statele Unite, ca să avem o legislaţie federală :P

Directivele se transpun in legislatia fiecarei tari in functie de mai multi factori insa Regulamentele institutiilor europene se aplica in Statele Membre ca atare, fara transpunere prealabila in legislatia nationala!

Felicity, despre ce contract este vorba? n-ai specificat, oare te referi la contractele de inchiriere!?
0

#5 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 30 June 2007 - 05:37 PM

Vezi postareafulgdenea, la Jun 30 2007, 09:47 AM, a spus:

Directivele se transpun in legislatia fiecarei tari in functie de mai multi factori insa Regulamentele institutiilor europene se aplica in Statele Membre ca atare, fara transpunere prealabila in legislatia nationala!

Şi ce Regulament al vreunei instituţii europene ar putea avea astfel de prevederi, care ţin de domeniul Codului Civil ?
0

#6 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 30 June 2007 - 06:26 PM

Vezi postareaharald, la Jun 30 2007, 06:37 PM, a spus:

Şi ce Regulament al vreunei instituţii europene ar putea avea astfel de prevederi, care ţin de domeniul Codului Civil ?

Ce te face sa crezi ca m-am referit la Codul civil !? asta e un subiect foarte vast ;)
Regulamentele europene se aplica de exemplu in domeniul achizitiilor publice, incheierea contractelor in urma licitatiilor etc.
sa nu uitam si de recomandarile, deciziile, pozitiile comune etc emise de aceste institutii...
mi-am amintit acum de discutiile cu privire la contractele de servicii transport public, se propunea sa aiba durata de minim 5 ani, in final s-au decis sa fie 10
daca tot ai amintit de codul civil gandeste-te la pozitia UE cu privire la regimul proprietatii in romania... :crazy:
0

#7 Utilizator offline   felicitys 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 21-June 07

Scris 02 July 2007 - 08:14 AM

Vezi postareafulgdenea, la Jun 30 2007, 09:47 AM, a spus:

Felicity, despre ce contract este vorba? n-ai specificat, oare te referi la contractele de inchiriere!?

Ma refer la contract de prestari servicii.
0

#8 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 03 July 2007 - 10:06 PM

Legislatia Europeana stabileste niste "dispozitii", care sunt recomandate a fi aplicate de tarie din UE. Acestea le gasesti marcate sub forma unui an de emitere, per nr act, per denumire Comunitate Europeana. (ex: 2000/15/CE )
Nu exista o reglamentare rigida a UE, fiind aplicate, in toate cazurile Legile statului in care s-a incheiat contractul respectiv, numai daca nu este altfel stabilit in contract, adica alpicarea legii unui alt stat.
Contractele pot avea un termen de valabilitate dpdv temporal doar daca este explicit mentionat acest fapt intr-o clauza. In orice alt caz, valabilitatea sa este conditionata de "consumarea" clauzelor contractuale in ternenii stabiliti in clar in contract.
Unele detalii temporale apar in cadrul reglementarilor Drepturilor de autor. daca vrei concret legislatie , da de veste. Ti-o recomand aici.
Cu consideratie.
0

#9 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 July 2007 - 08:01 AM

Vezi postareafelicitys, la Jul 2 2007, 09:14 AM, a spus:

Ma refer la contract de prestari servicii.

Felicitys detaliaza obiectul contractului ca sa te putem ajuta.
Intra sub incidenta OUG 34/2006?
0

#10 Utilizator offline   tzepy111 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 15-July 07

Scris 15 July 2007 - 04:10 AM

cred ca cel mai bine ar trebui sa scape politia roamana de cei ce fura bani cu licitatii false pe ebay ca sa te poti folosi de vreo lege europeana. Cei de teapa lui Lincan Petrisor zis Pelicanu, marius zis chiose ambii din alexandria si alti hackeri de trei lei care nu fac decat sa ne faca de rahat in toata europa.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi despagubiri auto de la fondul de stat al33Xutza  0 1.734
Replici noi ajutor pt. deces...il acorda primaria? lavvinya  5 9.982