sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce inseamna pentru voi "a fi moral" a fi moral, etic, de bun simt! Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 26 June 2007 - 10:05 PM

Vezi postareaDark_Dragon, la Jun 26 2007, 12:55 PM, a spus:

Pentru tine poate fi un punct de plecare foarte bun,dar ce te faci cu toti ceilalti din celelalte religii?Cei pentru care Dumnezeu e doar o notiune,budhistii,taoistii,sintoistii,islamicii,etc..
Tocmai de asta am spus ca ceea ce considera o persoana ca fiind moral,pentru altcineva sa nu aiba nici o valoare.
Tine mai mult de caracterul omului,de sistemul de valori personal,decat de religie..desi unii se ghideaza si dupa asta

M-am gandit cand am scris ca o sa comenteze cineva ceva de genul asta, zau ca m-am gandit. Dar in fiecare religie exista un fel de cele zece porunci, un fel de cod de genul asta. Am zis in general. Si pentru atei exista un fel de ce se face si ce nu se face. Fiecare om stie precis in constiinta lui (la nivelul la care este, absolut) ce anume din ce a facut e bine si ce e rau. Intuitia iti cam spune - oricat de ignorant ai fi - unde gresesti. Problema e ca pe unii constiinta ii macina iar pe altii ii lasa rece (cel putin un timp).

P.S. Poate religia mea e diferita de a ta... ;)
0

#22 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 26 June 2007 - 10:12 PM

Vezi postareaa browser, la Jun 26 2007, 11:05 PM, a spus:

M-am gandit cand am scris ca o sa comenteze cineva ceva de genul asta, zau ca m-am gandit. Dar in fiecare religie exista un fel de cele zece porunci, un fel de cod de genul asta. Am zis in general. Si pentru atei exista un fel de ce se face si ce nu se face. Fiecare om stie precis in constiinta lui (la nivelul la care este, absolut) ce anume din ce a facut e bine si ce e rau. Intuitia iti cam spune - oricat de ignorant ai fi - unde gresesti. Problema e ca pe unii constiinta ii macina iar pe altii ii lasa rece (cel putin un timp).

P.S. Poate religia mea e diferita de a ta... :D

Nu,religia este la fel-daca esti crestin ortodox-
Ideea era ca moralitatea tine intr-o mai mica masura de religie,si intr-una mai mare de felul de a fi al unei persoane,de caracterul sau.
Intotdeauna constiinta ne va impiedica sa facem ceva rau.Dar nu garantez ca e valabil la oricine.. ;)
0

#23 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 26 June 2007 - 10:29 PM

Vezi postareaDark_Dragon, la Jun 26 2007, 01:12 PM, a spus:

Intotdeauna constiinta ne va impiedica sa facem ceva rau.Dar nu garantez ca e valabil la oricine.. ;)

Pai nici nu e. :D Citeste doar pe aici printre topicuri un pic sa vezi ce repede se pierde moralitatea asta cand e vorba de familie, prieteni...ca sa nu mai zic de interesul strict personal, propriu. :D
0

#24 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 26 June 2007 - 11:07 PM

moral e sa spui adevarul...imoral e sa o faci si atunci cand nu trebuie ;)
1

#25 Utilizator offline   Dudu79 

• Nebun
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-June 07

Scris 27 June 2007 - 12:40 AM

"Sistemul de valori"

pai mai intai as vrea sa stiu cine hotareste aceste "valori"

fiecare are o parere care coincide cu cea a majoritatii - asta in gebneral , dar sunt si cazuri particulare cand teoria nu este valabila

De altfel cred cu tarie ca acest sistem ni-l formam pe parcursul trecerii timpului , nu poti spune ca un copil poate avea capacitatea de discernamant ca si un adult...sau ca universul dulce in care traieste...si i se pare cine stie ce minune...corespunde cu... adeziunea la Domnu becalii ;)

moral...
Am o īntrebare pentru voi toti: credeti că a fi om=a fi moral?
Daca esti moral, poate inseamna ca esti om. daca nu esti moral, inseamna ca inca nu ai ajuns la nivelul la care se gaseste un om, rezukta ca, nu esti mai bun decat un animal. daca nu esti moral, probabil nu ai depasit cu mult stadiul de homo sapiens.
Faptul ca esti om nu te face moral. faptul ca esti moral te face "om"! si nu stiu daca doar Romania e plina de oameni imorali si de imoralitate. Romania uneori este o copie nereusita a Europei , unde moralitatea se intalneste pe o scara mult mai larga.
pentru mine "omul" este mai mult un concept. e mult mai mult decat animalul pe care medicii il numesc om

Aceasta postare a fost editata de Dudu21: 27 June 2007 - 12:50 AM

0

#26 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 27 June 2007 - 01:34 AM

Vezi postareaDudu21, la Jun 26 2007, 11:40 PM, a spus:

"Sistemul de valori"

pai mai intai as vrea sa stiu cine hotareste aceste "valori"

Societatea in care traiesti stabileste etica si conduita care trebuie sa o aiba un individ.
Sistemul de valori defineste personalitatea sau mai bine spus nivelul de moralitate al individului in societate .
Iar apoi societatea este impartita in grupuri de indivizi ..adica anturaje, unde la fel sistemul de valori defineste personalitatea indivizilor si gradul de moralitate .
Iar in final aceste sisteme de valori difera de la grupuri la grupuri ..adica ce a ce pentru unii poate insemna ca este moral ,pentru ceilalti nu . ;)
0

#27 Utilizator offline   Dudu79 

• Nebun
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 June 2007 - 01:49 AM

societatea hotareste , adica uneori exista riscul sa te supui celor prosti...da' multi.
0

#28 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 27 June 2007 - 02:12 AM

Vezi postareaDudu21, la Jun 27 2007, 12:49 AM, a spus:

societatea hotareste , adica uneori exista riscul sa te supui celor prosti...da' multi.

Nu te supui nimanui ..atata timp cat nu deranjezi pe cei din jurul tau cu actele tale de vointa .
De aceia s-au format grupuri de indivizi in care moralitatea este inteleasa diferit .
De ex: homosexualitatea ..pentru unii este imorala iar pentru altii nu .. :D
Deci ..depinde de grupul de indivizi .
* desi stiam ca ai inteles ..sau poate doar vreau sa cred asta . ;)
0

#29 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 27 June 2007 - 08:15 AM

Vezi postareaDudu21, la Jun 27 2007, 01:40 AM, a spus:

"Sistemul de valori"

Este de preferat sa iti realizezi propriul sistem de valori si sa nu te lasi ghidat dupa unul realizat de altii (societate)
Bineinteles ca daca vei vrea sa te integrezi in societate vei fi nevoit sa accepti macar o parte dintre regulile sale,dar in general este bine sa te ghidezi dupa propriile reguli.
0

#30 Utilizator offline   Dudu79 

• Nebun
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 June 2007 - 12:27 PM

Vezi postarealaurent-III-rd, la Jun 27 2007, 03:12 AM, a spus:

* desi stiam ca ai inteles ..sau poate doar vreau sa cred asta . ;)

am inteles , nu sunt atat de prost pe cat par :D
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Creaţia şi omul din perspectiva metafizică tota_puri  22 5.869
Hot Topic (New) Intre agonie si extaz Ea.  45 3.894
Hot Topic (New) Fascinatia Arcadia@  19 5.444
Hot Topic (New) Atasamente Existenta si nonexistenta intravenos  64 11.698
Hot Topic (New) VIATA
Intre iluzie si realitate
Ravl  69 5.842